Arkadaşlar arkadaşımın kullanmadığı ekranı kırık telefonu ben kullanıyorum benimki bozulduğu için bu sabah da bana mesaj geldi fotoğraftaki gibi girdim e devlete öyle yazıyor bunun anlamı ne ve ne yapmam gerek bilgisi olan var mı lütfen yardım edin?
Bozuk telefonun tamir edilebilir mi? Evet ise cevap kendi telefonunu yaptır. İmei işine gelirse bazı tlf. İmei atlırken bazılarına atılamıyor. Sebebini lütfen sorma uzun hikaye. Asıl sorun ise yeni atılan imei kalıcı mı? Hayır. Yeni imei de belli zaman sonra iptal edilir. Buda demek oluyor ki yeni atılan imei sana 6 ay ve en fazla 1 yıl zaman kazandırır. Sonra tekrar attırman gerekir. Yorumlarda imei attırmaya 20 tl. denilmiş ama sanmıyor. Fısatçılar bu kadar paraya yapmazlar. Ama yok tanıdığım var yapar dersen o da senin bileceğin iş. Yeni imei atrırırkende bu işi yapan kişi bilmediğin birisi ise kartvizitini mutlak al. Kartvizitinin arkasına telefonu ne zaman alabileceğin yazan, bir not düşmesini rica et. Bunları yapmıyorsa, sakın bu işe girme. Seni yeni attıracağın imei numarası daha önce bir terör örgütünün kullandığı telf. ait ise başın ağrır... Kısacası tanıdığın biri olsun. Fiyatı düşük olsun.
Yakın arkadaşımda Almanya'dan geldiği için benimkiyle birlikte kapanacak telefonu babasının arkadaşı varmış o açıyormuş konuştu hallederiz falan demiş babası ve güvenilir insanlar. Sordum bu bir kez mi olacak falan diye babası evet dedi. 80 tlmiş ücreti.
Yani öyle bir uygulama varsa diyecek bir şey yok. 80 lt. Normal para. Ama dediğim gibi ilerde herhangi bir sıkıntı olursa bu imei yi kime arttırdığını kanıtlayacak delilin olsun, elinde
Yasal olarak ucuza çözemezsin, imei atmayı önerenler olacaktır oda yasal değil sen bilirsin 😁 Ucuzdur yapan çoktur genelde Samsung lara rahat rahat atılır