Bu kelime ne anlama geliyor dizi filmlerde öpüşme sahnelerini çektikleri teknik midir? Ayrıntılı anlatacak var mı?
Caption this ne demek?

Bu kelime ne anlama geliyor dizi filmlerde öpüşme sahnelerini çektikleri teknik midir? Ayrıntılı anlatacak var mı?
Sosyal medyada özellikle Instagram'da daha çok karşımıza çıkan 'Caption' sözcüğünün anlamı bazı kişilerce merak ediliyor.
İnstagram paylaşımlarının altında karşılaştığımız açıklamalarda özellikle "Caption", " Caption this" şeklinde yorumlar görebiliriz.
Caption kelimesinin Türkçe anlamı 'Açıklama' demektir.
En fazla İnstagram paylaşımları altında görülen açıklamalar kısmının tümüne caption denir.
Caption terimi karşımıza sadece sosyal medyada çıkmaz. Resmi evrak ve şirket yazışmalarında da caption kelimesiyle karşılaşabiliriz.
Sosyal medyada içerik üretici sayfalar hergün onlarca paylaşım yapmaktadır. Her paylaşımın altına konuyla ilgili açıklamayı yazarlarken bazen de bu açıklama kısmını boş bırakıp sadece "Caption This" ibaresini bırakabiliyorlar.
Bunun anlamı paylaşıma uygun açıklamayı takipçilerinin yazmasını beklemektir.
Özellikle bazı blogger ve influencerlar paylaşımları altına yazacak bir açıklama bulamadıkları zaman, paylaşım altın "Caption This" yazarak topu takipçilerine atıyor.
"Caption" yani alt yazılar; filmde, televizyonda veya bilgisayar monitöründe programda söylenenleri gösteren kelimelerdir.
Genellikle, altyazılar, siyah bir kutu içinde, sözlü kelimelerden bir veya iki saniye sonra görünen beyaz bir metin olarak görünür. Caption terimi, daha çok sağır ve işitme engelli kitlelere yardımcı olmak için bir hizmet olarak kullanılır.
🤔valla bacımm phpde bişey demekti ama unuttum yaa php çalışmam lazım☹️🤦♂️
Görüş
5Görüş
Kesme çizgileri olarak da bilinen fotoğraf başlıkları, yayınlanan fotoğrafları açıklamak ve detaylandırmak için kullanılan birkaç metin satırıdır
Interneten kopyala yapıştır 😂😂😂
Teşekkürler
@AzaT_Sarsılmaz oyle yaptim evet
Uygulamalı anlatabilirim daha iyi anlaman için :D
capiton filmlerden kesitler sadece öpüşme değil
Çevirici.
Güzelmiş 🤭
Nerede gordun ki?
Bir fotoğrafın altında "alın size captionsuz" yazıyordu
Hah iste oraya yazdigin aciklama baslik vs.
Instagramda fotoğrafin altinda aciklama gibi bir sey olur ya yazi daha doğrusu o caption iste.
Anladım da o fotoğraftaki ile pek bağdaştıramadım biraz da sevişmeye kaçan bir fotoğraftı dedim herhalde dizilerle alakası var çünkü bir oyuncunun o yüzden
Teşekkürler
Yok onunla alakasi yok.
Filmlerdeki altyazı
En İyi Görüş