Telefonumun Ekranı En Ufak Beklemede Yanıyor?

J7 Prime2 kullanıyorum. Bir kaç ay önce elimden düştü paramparça oldu. Samsung yetkili bayiye verdim. Kasa, batarya, ekran, kamera lensi vs. her şeyi değişti. Neyse konu bu değil. Konumuz, değişen bu ekranın en ufak beklemede yanıyor olması. Örneğin; WhatsApp'ta biriyle yazışıyorum ve 30 saniye ekran boşta kalınca o yazışmalar, kişinin profil fotosu, ismi vs. her şeyi ekranda iz bırakıyor. Baska bir örnek daha; dahili depolamadan sd karta aktarım yaparken o yüklenme çubuğu ekranda iz bırakıyor. şu an klavyenin üstünde kocaman bir çizgi var. Neden böyle oluyor anlamıyorum. Telefonu hep gece modunda ve %30-%45 parlaklık arasında kullanıyorum. Ne yapmalıyım? Artık "bir şeyler" izlemeye bile korkuyom 😂
şu an para biriktiriyorum yeni bir telefon almak için ama ondada aynı şey olmasından korkuyorum. Hangi tip ekranlarda böyle yanmalar oluyor? S10 5G almayı düsünüyorum ekran tipi süper amoled yanar mı onunda ekranı?
Güncellemeler
+1 yıl
Bu soruyu yazıp düzenlemek için ekran 5 dakika filan açık kaldı ve şu an ekranın sol köşesinin biraz aşağısında X - Soru Sor yazıyor ve KS'nin logosunun silüeti var. Ne yapacaaaaaamm?
Telefonumun Ekranı En Ufak Beklemede Yanıyor?