Netflix, Spotify, Disney+, Apple TV, Apple Music falan derken yeni bir yarışmacı daha aramıza katıldı! Youtube Premium, ilk 3 ay gibi fazlasıyla sevindiren (!) promosyonu ile ülkemizde kullanılmaya başlandı. Demedi demeyin, bir yıl içinde Youtube TV'de ülkemizde kullanılmaya başlanacak. Her neyse.
Ücretli abonelik platformlarının yükselişi ile birlikte karşımıza çıkan bu projelere ek daha neler çıkacak, hep beraber göreceğiz. İlk olarak Youtube Music ile başladı, daha sonra Red'e dönüştü, şimdi ise Premium olarak devam ediyor Youtube.Ülkemizde en ucuz 17, en pahalı ise 26 TL olarak ücretlendirilecek olan Youtube Premium'un özellikleri ise şu şekilde:
Reklamsız olarak içeriklere erişebilmek, Youtube Originals olarak adlandırılan film ve dizi içeriklerine erişebilmek, İstenilen videoyu veya müziği indirebilmek, "picture-in-picture" özelliğini kullanabilmek ve Youtube Music servisini ücretsiz olarak kullanmak, hem de arkaplanda dinleme imkanı sağlayarak! Bunu keşke normal Youtube uygulamasına da getirselerdi ya...
İlk üç ay ücretsiz plan da dahil olmak üzere, bu platformu kullanmayı düşünüyor musunuz? Sizce reklamlı ancak ücretsiz Youtube servisi mi? Yoksa Youtube Premium mu?
Reklamsız içeriklere ulaşım : AdBlock kullanıyorum. Bu film ve dizilerin çok kaliteli olacağını düşünmüyorum. İstenilen müziği veya videoyu internet üzerinden kolayca indirmek mümkün. Bu özelliği bilmiyorum. Arka planda dinleme bu özellik iyiymiş.
Kesinlikle, yaklaşık 1-2 yıldır Youtube'da reklam izlediğimi hatırlamıyorum adam akıllı. AdBlock sağolsun. MP4 ve MP3 indirme siteleri ise Youtube'un her içeriğini indirebiliyor zaten özel olmayan. Gerisi de teferruat, o yüzden haklısın. :)
Kullandığımız her bedava şey paraya dönüyor ben bundan şikayetçiyim. İnternetin bedava kullanım alanları her geçen gün daralıyor ve bunu internetin devi diyebileceğimiz Google da yapmaya başladı. Şu an girmedikleri sektör ve konu yok. Hepsinde ücretsiz servis sunuyor ve insanların elini kolunu tamamıyla bağladıklarında ücretliye geçecekler. Onlarla mücadele edecek şirketlere ihtiyaç var. Tabii tutup onlarda ücretli dünyaya dahil olmazlarsa.
Kesinlikle katılıyorum. Her platforma girerek başlangıçta insanları kendilerine bağlıyorlar ve hatta Youtube gibi neredeyse tekel bir platform oluşturduktan sonra da onu paraya dönüştürüyorlar veya fiyatını arttırıyorlar. Bu birçok şirket için geçerli ne yazık ki.
Ben kesinlikle veririm. Reklamsız, bol içerikli, müzikli ve ek özelliklere sahip bir YouTube sadece 17 lira bu para sudan ucuz. Hem de ilk üç ay ücretsiz. Ben zaten uzun zamandır Türkiye'ye gelmesini bekliyordum. Gelmesi iyi oldu.
Evet 4 güne yakındır YouTube premium kullanıyorum bundan sonra reklam yok. YouTube müzik var. YouTube müzik Android için çok önemli. Çünkü Google asistan dan söylediğiniz şarkıyı direk açabiliyor. Aynı zamanda resmi olmayan müzikler de YouTube müzik de mevcut. Buna remix ler de dahil. Öneri yapay zekası bir Spotify kadar iyi olmasa da gayet iyi düzeyde. Son üç gündür azar tiktok bermuda vs gibi dating uygulamalarının saçma reklamlarını görmüyorum. Bir de YouTube origonals var o da Netflix gibi ama sadece 10 kadar içerik var. Yakında artar tabi. Bu arada ben bir liraya aldım. İlk 3 ay 1 lira 4. ay 17 lira kesiyor. 1 lira 1 ay için gayet iyi bir rakam bence deneyebilirsin.
Zaten reklamlardan deli gibi para kazanıyorlar. Bu şekilde ayrı bir gelir kapısı açma girişimine gerek var mıydı diye düşünüyorum. Gereksiz pahalı bu uygulama için.
Android için almaya gerek olmayan hizmet. Youtube vanced diye birşey var yahu ücretsiz çatır çatır reklamsız video ve arka planda çalabiliyorum. gece modu hastası olanlar için de dark mod özelliği mevcuttur efennim. Hizmet daha türkiyeye gelmeden kullanıyorduk ayrıca çoğu ülkeye önceden gelmesine rağmen türkiye için geç kalınmış ve youtube'un ülkemizi ne denli adam yerine koyduğu da meçhul olan haberdir. Para yedirmeyiniz. Spotify'a devam.
Ek pencere oluşturma durumu. Resim içinde resim olarak geçiyor. Mesela sen bir iş yapıyorsun ama aynı zamanda da bir şey izlemek istiyorsun. O istediğin şeyi izlemek için Youtube'u küçültüyorsun ve esas yaptığın iş ekranının üstüne getiriyorsun. Hem işini yapıyorsun hem de izleyeceğin şeyi izliyorsun.
Picture in picture özelliği ; youtube da içerik oynatırken ana sayfaya döndüğünde ya da başka uygulamaya girdiğinde sağ altta youtube da oynattığın görüntüyü devam ettiren özellik android oreo ve üstü için geçerlidir.
En İyi Cevaplar