Otomatik vites araç kullanan kişiler utanmalı mı yaptığından? Özellikle erkekler birbirinin üstüne çok geliyor bu konuda. Kadınlar rahat tabi. Sana ne deyip işine bakabiliyorlar, akıllılar :)
Otomatik vitesli araç kullanmak erkeklik raconuna ters mi?
Aşırı saçma bir düşünce.. 1 sene boyunca manuel araç kullandım. İstanbul trafiğinde uğraşılacak şey değil. Sürekli uzun yola gidecek olsan neyse de, başka türlü çekilmiyor. Yaklaşık 1.5 senedir de otomatik araç kullanıyorum. İyi ki de otomatik kullanıyorum. Benim gibi trafikten nefret edenler için on numara beş yıldız..
Erkeklik ve otomatik vitesli araba arasında nasıl bağlantı kurulabiliyor anlamış değilim. Otomatik vites bir konfor sağlıyor ve kolaylaştorıyorsa bunun cinsiyete indirmemek gerekli. Tabi düz vites kullanmakta zorluk çeken kadınlar yüzünden böyle bir tez ortaya atılmış olabilir o da ayrı bir konu.
Otomatik candır ya 😂🙏 Manuel baya tüketiyor seni 🙄 Erkekler için bakacak olursak bence onlar içinde ters gelecek bir durum olacağını sanmıyorum konfor herkese lazım 😊
İnternet & Teknoloji konusunda 1,4b cevap paylaştı.
Butun dunya otomatik vites kullaniyor son yillarda, sadece bizim mal soforlerimiz vitesle oynamayi seviyor.. sonra rampalarda geri kaciranlar istop edenler pati cekerek kalkanlar.. bu vites olayini da triskadan bagirtilan araba sebebiyle seviyorlar.. dur bak nasil donucem el freniyle vs vs.. bizim soforlerimiz maldır !! .. tum firmalar otomatik vites uretiyor , manuel vites kalmadi dunyada.. bir hindistan bir de turkiye manuel vitesci.. s. çarım raconuna.
Ters değil. Otomatik veya manuel iki türlü de sürerim ama otomatik sürdüğünüz de arabayı sürmüş gibi olmuyorsunuz sadece kullanmış gibi oluyorsunuz. Ama manuel olduğunda arabayı sürmüş oluyorsunuz... Bu tıpkı şey gibi sıçmasını kontrol edebilen insan ve kontrol edemeyen bebe gibi... Bebenin ki oto bizim ki manuel ve manuel daha iyi kontrol sizdedir.
Şurda Manuel vites kullanan erkekleri de kadınları da bir araya toplasak hadi bakalım Manuel araç nasıl kullanılır sınavı yapsak gerçek bir bilir kişiyle eminim %20miz ya geçer ya geçemez. Ha ben Manuel aracı tercih ediyorum. Çünkü 2000cc altı araç kullanmadığım için benim hata yapma payım az. Ama mesela 1.0-2.0 a kadar araç alacak olsam otomatik alırım.
Manuel olucak usta biz kimseye boyun eğmeyiz belki 2 viteste 5 bin devirde gitmek istiyorum cayır cayır ama otomatikte 2 viteste 3 bin 4 bin devir arası vites geçiyor daha burda şanzumana boyun eğmeye başlıyoruz arabada da olsun kontrol bizde olucak bu arada yüksek model araba kullanmak çok zevksiz 😊
Önceden hep düz vites araçları savunur hep bunları kullanmanın zevkinden bahsederdim. şimdi diyebilirim ki artık manuel vites araçlar gereksiz. günümüzde yoğun trafik manuel viteslerin insanı aşırı derecede yormasi tamamen hamballiktan başka bir şey değil. manuel vitesli araçlari değil savunmak kullanmak bile artık günümüzde saçmalık tan başka bir şey değil.
İnternet & Teknoloji konusunda 893 cevap paylaştı.
Değil tabii ki. Otomobil üreticileri boşuna üretmiyorlar ve rahatlık bakımından ben de otomatik vitesi tercih ederim. Daha önce düz vites kullandım fakat Türkiye'de yokuşlu yollarda bayağı sıkıntı çektim. Hatta az kaldı araba bir an geriye yuvarlanıp çarpıyordum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Raconla vs pek alakası yok ama Düz vites biraz yetenek işidir. Çoğu insan yokuşta arabayı kaldıramadığı için otomatiği tercih ediyor. Düz vitesi beceremeyenler genelde otomatiğe rahat derler. Düz viteste motora hakim sürücüdür. Devir/performans ayarını sürücü kontrol eder araç kullanmayı sevenler genelde düz vitesten zevk alırlar.
Dostum düz vitesi yillarca kullandim. hiç bir tadı zevki yok inan bana. büyük şehirde trafiğe tikaninca sol ayağım debriyaja bas çek uyusurdu hatta bir saatten fazla trafik acilmasin kopacak gibi agridigini bilirim. şimdi teknoloji zamanı otomotic araçlar bir tane ya ( yıllarca düz vites araçları savunan birinin görüşleri )
Formula 1 de bile halen düz vites kullanılıyor sen gelmiş teknoloji diyorsun. En üst teknolojik araçlar onlar. Rahatlık için kullanın ona bişi dediğimiz yok. Bilgisayar gibi ileri tuşu geri tuşu işinizi görür. 👍🏻
Tamam kardeş düz viteste seni sevmiyor 😄 Ayrılmışsınız zaten, bas tuşa ileri bas tuşa geri. Hayatın kolaylaşmış işte. Napalım düz vites araçları yakalım mı onu mu istiyosun?
Arabayı bulduk da otomatiği/manueli mi kaldı be? Ne kadar boş işlerle uğraşıyoruz yahu. Allah hepimize şöyle kalitelisinden akıl fikir ihsan eylesin. (Âmin)
Öyle bir sey yokta sanki bana ne kullaniyorlarsa bir sey oldugunu saniyorlar manueli büyuk gorüyorlar Mercedes Bwm otomatik almasinlar kullanmasınlar o zaman en iyisi otomatik her yönden ucak tren kullanmadiktan sonra takmaya gerek yok bunlara
Ablamın ki otomatik benim ki düz, bazen alıyorum onunkini çarpışan oto gibi rahat güzel ama düz vites araba kullanmanın tadı başka bana göre. Bu arada kimse utanmamalı araç sonuçta hepsi. Birşey göstergesi değil.
Kimse saçmalamasın tercih meselesidir vites seçimi. Her tür araç kullandım direksiyondan vites dahil otomatik vitesle herşeyi yapamazsın ama sakin kullanımda ve şehir içinde bence gayet mantıklı seçim olur.
Öyle dangozlar var evet otomatik kullananlara hanım evladı muamelesi yapan genelde dikkat ettim gelir durumu düşük olan kesimin otomatik vitese alerjisi var
O da ezikliğini başkalarına hakaret ederek gidermeye çalışıyor işte, yazık. Yanlış anlaşılmasın, kimse dar gelirli diye ezik değil. O kendini ezik görüyor, aşağılık kompleksi var.
@TaşPrenses alakası yok tâbi eziklikle benim de gelirim otomatik vites almaya yetmiyor hatta bırak otomatik vitesi araba almaya bile yetmiyor ancak 90 model bir şahin almaya yetiyor ancak otomatik vites ayrıcalık rahatlık bence manuel ise hamallık
Banada diyorlar bazen en iyisi otomatik alcan diyorum bazen arabalar ile konu açıldığında otomatik mi ne yapcan oğlum otomatiği karı mısın sen erkek adam manüel kullanır ne o öyle gaz fren gaz fren debriyajsız araba mı olur vites atmak ayrı bir keyif tabi atamayanlar bilmez onun keyfini falan diyorlar usta şoför işi manüel diyorlar bazıları bende altta kalmıyorum tabi kusura bakma düşüncen çok sığ otomatik vites aksine sürüş keyfî sağlıyor yoğun trafikte kazadan kurtarıyor dur kalk stresinden kurtarıyor mühendisten daha iyi biliyonuz siz doğru sürüş koşulları düşünerek tasarlanıyor bütün bunlar her geçen gün araç sayısı artıyor ama sizin gibi davarlar anlamaz bunu, belli usta şoför olduğunuz yoğun trafikte o yüzden refüje dalıyonuz şerit ihlali yapıyonuz banketten fırlıyonuz viyadükten uçuyonuz hep sık vites değiştirmekten oluyor bunlar usta olduğunuz için boş yol da ebemde vites değiştirir diyorum😄
Karı mısın derken? Kusura bakma da arkadaşların çok sigirmis 😂 Ben sana hanım evladı diyorlar sandım yani. Sana diyorlar derken, sohbet arasını kast etmedim yani..
@TaşPrenses hanım evladı demek istiyorlar işte kadınlar kullanır otomatiği erkek adam manuel araç kullanır demeye getiriyorlar sığırın önde gideni hemde😂😂 Doğru anlamışsın ben alırsam otomatik şanzımanlı alırım dediğim zaman hanım evladı demiyorlar ima ediyorlar hanım evladı muamelesi yapıyorlar
Aşağılama olarak kullanılıyor bazen erkekler arasında. Otomatik vitesle herkes kullanır gibilerinden. Ama böyle bir rahatlık varsa neden kullanılmasın ki
Yani alışkanlık ve kullanım rahatına göre tercih meselesi, erkekler otomatik vites kullanmasında kadın işi lafı kullanılmıyor değil tabi ama bence bu ayrım saçma
Otomatik vites hem rahat hem de konforlu. Erkeklik rajonu falan boş laflar. İstanbul gibi yerde otomatik vites bulunmaz bir nimet.. Erkekliği kadınlığı boş şeylerle ölçmek sığ bir düşünce tarzıdır.
Eski sevgilim otomatik kullanıyordu. Bence ters falan değil ben manuel kullanıyorum ama otomatik kullanmak da normal geliyor bana araba kullanmak vites değiştirmekten ibaret değil sonuçta
Otomatik vitesle erkeklik arasında hiçbir korelasyon yoktur. Nokta. Bunun konuyla hiçbir alakası yok. İster otomatik vites kullanır, ister manual vites.
Bu işin raconu yok. Tüm gün araçla şehir içinde dur kalk yaparken buruk rahatlık otomatik vites araçlar. Ben düz vites araç kullanıyorum memnunum ama otomatik vites araç kullanmaya karşı değilim.
Hiç kullanmadım , o vitesin geçiş sesini duymak başka birşey , otomatikte araba çok bağırıyor , mesela 1 den 2ye geçiyorsun bağırmaya başlıyor yapmaaaaaannnn aaannnn diye 😂
Vitesi 3 ten 2 ye alip yanlarim, sevgilim:" ne erkek ama uff düştüm". ne alaka mk her ikisini de kullaniyorum ben. kici rahata alisan adam otomatigi sever acik ve net
ne alakasi var cok sacma elektrikli doneme gecincede vitessiz diye hava atarlar hic merak etmeyin ozellikle bizim turkiyede oyle egoistler ve hava atan insan cok
Manuel vites kullananlar kendilerine eziyet ediyorlar. Konforumuz için üretilmiş bir araçta neden kendimi yorayım ki? Senelerdir otomatik vites kullanıyorum ve çok da memnunum.
İnternet & Teknoloji konusunda 661 cevap paylaştı.
Bize 'sanane' demeyen edepli hatunlar lazım.. Ayrıca vitesi elimize almaya da çok meraklı değiliz. Kadınların ilgisini çekiyorsa da banane diyemem. Edepsizlikten farkı olmaz dediğimin...
@Tekelioğlu est. Ben 18de manuel aldim ama senelerdir zaten otomatik kullanan biriyim. Tüm dunya zaten otomatik kullaniyor. Yeniden kursa başvurdum ve değiştirdim otomatik b2 olarak
En İyi Cevaplar