Ingilizcen varsa MIT' nin cok guzel halka acik dersleri var. Eric ti sanirim profesorun ismi, algoritma ile ilgili guzel dersleri vardir. Python kullansalar da en azindan computitonal thinking ve algoritma icin cok isine yarayacaktir.
Mesele matlab degil 'temel yapilar' cogu dilde cok benzer zaten ornegin su yazdigini Java da yaziyor olsaydin mantik yine ayni olur ve sadece sozdizimleri farkli olurdu. Yani kisaca Algoritma uzerine kafa yormadan guzel isler yapmaya baslayamazsin. Al kagidi eline ciz algoritmasını tekrar ederek daha karmasik şeyleri dene vs. bunun disinda syntax a alisman lazim
Sayfalar sürebilecek formülden bahsediyorum. O yapıların barajların statik hesaplari, stabiliteleri, betonarme hesapları öyle tek formülle halledilir mi saniyorsun
Yo sanmiyorum birebir direk biliyorum. Sen ogrenci misin? Ben fizik muhendisiyim netasta calisiyorum yazilim mühendisi pozisyonunda. Binlercr satir suren numerik analiz metodlari da gordum. Bir milyon satir suren haberlesme yazilimlari da. Sen ogrenci psikolojisiyle 'zor' diyor olabilirsin. Ben tecrubeyle kolay diyorum. (Zor olandan kasit fiziksel matematiksel hesaplama ise okey. O senin alanin) Ayric Uzun uzun yazilmis kod daha zor degildir