Üstelik bu laptop HB da min 1300-1500 tl fiyatlarına satılıyor.
4-5 yıllık LAPTOPA SSD taksam PC hızlanır mı? Tepki süresi düşer mi?
Üstelik bu laptop HB da min 1300-1500 tl fiyatlarına satılıyor.
her türlü hızın arttığını hissedersin. mesela bilgisayarın 20 saniyede açılıyorsa ssd ile 8-10 sn arasına düşer. chrome bastığın gibi açılabilir falan filan
köy yolunda ferrari kullanmaya çalışmak ne derece işe yararsa öyle olur diyorum özetle :) sadece bir donanım ile olmaz, işlemci bir defa multimedya amaçlı olmayan daha az maliyet amaçlı üretilen bir işlemci. genel olarak elde edilebilecek bant genişliği (veri alışverişinde, komple) ne acaba ki takılan donanımınkine ulaş ve faydalan (ve olay harddiskten ziyade rastgele/geçici/anlık belleklemede geçer iken) böyle bişeyler işte :)
yazı çizinin diske yazılması oradan okunması zaten kayda değer bir veri alışverişi bant genişliği gerektirmez ki :) bence boşa para vermeyin, mevcut donanım yeterli. işletim sistemi kaynaklı bir ağırlık olabilir veya işlemci taraflı falan. iyi anlayan birileri varsa yakınlarınızda (mümkünse gönüllü yardım edebilecek biri) incelesin, bazı ufak dokunuşlar yapabilir. belki de işletim sistemini, sürücüleri, uygulamaları güvenilir kaynaklardan tertemiz biçimde yeniden kurması eski haline göre kat ve kat iyi olabilir. çok şahit oldum böyle kağnı gibi çalışan ama bahsettiğim gibi elden geçip tamamen farklı hale gelen bilgisayara
Evet yazı çizi çok ağr şey değil. Fakat proramlar çok aşırı yavaş açılıyor. laptop kasasını full söktüm. içini iyice temizledim fanı vs işlemciye yeni macun bile sürdüm :) bütün kasayı güzelce sildim temizledim. Fakat pek bir değişiklik olmadı. Bu yüzden Hem yüksek kapasite ssd alıyom ilerde masa üstü toplarsa evdekilerden biri ona vs gider hemde 1-2 yıllığına belki bana hizmet eder ve performans verir diye düşündüm.
Onboard ekran kartı bana göre ekran kartı yok celeron işlemci çöpün diğer adı ssd yinede hızlanmasını sağlayabilir
Cevap
7Cevap
Ssd laptopunu uçurur , baya hızlandırır. Ama celeron sistemden ne beklenebilirki , 512 lik ssd ye 800-1000 lira vereceğine yeni Bilgisayar al birazdaha ekleyip
350 liraya alacağın ssd umarım çalışır :)
at çöpe celeron işlemcili pc ye jet motoru taksan ne fayda
bence uğraşma ssd port yoktur onda
Genel olarak hızlanır. Ama pek birşey bekleme
550 rakam değildir
açılması hızlanır
açılması değil program çalıştırma vs her şeyiyle hızlanır
Hızlanır
Olabilir evet...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?