Ücretli tanıtım içerir ne demek? Youtube'da bazı videolarda "ücretli tanıtım içerir" yazıyor , ne demek istiyor ve neden her video'da yazmıyor? Youtube'da ücretli tanıtım içerir ne demek?YouTube
Youtube'da ücretli tanıtım içerir ne demek, ücretli tanıtım nedir?
Dijital yayın platformları çok yaygınlaştı. Film, dizi izlenen platformlar, televizyonların papucunu dama atmış durumda. Ee dilediğin zaman izliyorsun, durduruyorsun, tekrar başlıyorsun, arada reklam yok ve televizyonların sunduğu içeriklerden de çok daha eğlenceli, kaliteli oluyor. Bu içeriklerin yer aldığı en büyük platform da YouTube. Bazı videolarda gördüğümüz ücretli tanıtım içerir ne demekmiş bakalım.
Ücretli Tanıtım İçerir Nedir?
Ücretli tanıtım
Ücretli tanıtım, televizyonlarda gördüğümüz reklam gibi bir şeydir. Bu da internet dünyasının reklamıdır. İçerik üreten kişi, site ya da video, ücret veren kişinin reklamını, tanıtımını içerik üreterek yapar. Örneğin; bir haber sitesi, bir konut şirketinin yaptığı konut projesini haber sitesinde yer verir. Projede neler var, daire özellikleri, projenin konumu, avantajları gibi şeylerden bahseder. Bu, o şirket için oluşturulmuş bir ücretli tanıtımdır.
Yani siteye bir görselle veya videoyla reklam vermek yerine, böyle özel bir yazılı tanıtım olabiliyor. Peki YouTube ücretli tanıtım içerir ne demek?
YouTube'da Ücretli Tanıtım İçerir Ne Demek?
Youtube ücretli tanıtım
Ee televizyonun tahtına oturan YouTube da reklamdan pay almaz mı? Şirketler, reklam verenler buradaki canlılığı fark ediyor ve içerik üreticilerine kendilerine özel içerikler üretmesini istiyorlar. YouTube'da video izlerken araya giren reklamlardan bahsetmiyorum. Direk ürün odaklı reklamlar bunlar.
Örneğin; çok sevdiğin bir YouTuber, bir telefon, bir mekan, bir araba, bir bisiklet, bir oyun, aklına ne gelirse. Bir ürünü merkezine aldığı videolar oluyor. Yani reklam. :) Seni bağlayan bir durum bulunmuyor burada. Sen ücret ödemiyorsun yani. Aşağıdaki videoda da açıklamışlar bunu.
YouTube'da ücretli tanıtım içerir ne demek açıkladım. Umarım kafandaki soru işaretlerini giderebilmişimdir. Buradaki içerikte de Youtube'da kanal sahibi videoları kimin izlediğini görür mü hakkında bilgiler var. Bi'Bilen Serdar Sezer'in görüşü harika. :)
Açıklama biraz karmaşık, servis hakkında bilgi verelim:
Youtube ücretli tanıtım izlediğinizde siz ücret ödemezsiniz, insanlar sizin izlemeniz için ücret öder, ve büyük ihtimalle asıl izlemek istediğiniz video sahibi bundan para kazanır. Youtube ücretli tanıtım ile youtubeda videolarınızın izlenmesini, kanalınızın abonesini artırabilir, internet sitenize trafik gelmesini sağlayabilirsiniz. Bu hizmetler için ücret ödemeniz gerekecektir. Youtube ücretli tanıtım online işletmeler için muhteşem bir reklam servisidir. Her gün milyonlarca insanın kullandığı bir video platformu olan youtubeda, her türlü hizmetin reklamını yayınlamak için kitle bulabilirsiniz. ( kusura bakmayın biraz fazla detay yaptım )
Fakat bunu yazzması mantıksız değil mi sonuçta izlediğimiz bütün videolarda kanal para kazanmıyor mu? Neden özellikle bunu belirtiyor onu anlamıyorum. " siteye trafik gelmesi" ne demek oluyor anlamadım
Hmm siteye trafik mi? Pek bilmiyorum ama benim bildiğim kadarıyla ücretli tanıtımlar daha kârlı oluyor yani daha fazla para gibi bende youtuber ım ama banada saçma geliyor ne yazıkki
Ücretli tanıtım yazan videoların içinde reklam olduğu anlamına geliyor. Video sahibi büyük ihtimalle o videoya reklam almıştır. Yani bir ürünü veya hizmeti tanıtacaktır sizlere, bunun karşılığında da bir ücret almıştır. Eskiden videolarda veya sosyal medya içeriklerinde reklamlar gizli yapılırdı ancak artık reklamı bildirme zorunluluğu getirildi. Bir videoda reklam varsa izleyicilere bunu bildirmek durumundalar. Bu yüzden video da ücretli tanıtım ibaresiyle karşılaşırsınız.
En İyi Cevaplar