Rtx 2070 sisteme monitör önerisi acil yardım?

Ryzen 7 2700x rtx 2070 armor tabanlı bir pc toplamak istiyorum. Bütçem taş çatlasa 11,500 TL. Toplanıyorda yaklaşık 9.500 lira civarında bir fiyata. Şimdi geriye 2000 liram kalıyor. Bu gün rtx 2070 ekran kartına 1080p bir monitörün olmayacağını darboğaz yaratacağını belirten bir çok yorum okudum. Başka yabancı bir forumda ise rtx on 2k 4k off yazıyordu. Buda rtx in 1080p yi gtx serisine göre daha iyi desteklediğini düşündürttü. Hangisi doğru? Bu ilk sorum. Tam olarak mantığınıda anlayamadım zaten mantıken düşük çözünürlük yüksek fps vermeli ama öyle olmuyor galiba bu monitör işinde. Her ne ise gsync 144 hz 1ms 2k monitörler çok pahalı bunun yerine nvidia sisteme 144hz 1ms 2k freesync monitör alınır mı? Birde nvidianın freesync teknolojisini destekleyeceğini belirten haberler okudum bunlar nedir ne değildir kafayı yemek üzereyim yardımcı olur musunuz? Pubg Csgo tarzı rekabetçi oyunlar oynuyorum ama bu sistem o oyunlar için çok fazla muhabbetine girmezseniz sevinirim uzun vadeli düşünüyorum çünkü.
Rtx 2070 sisteme monitör önerisi acil yardım?