Çamaşır Makinesi Lekeleri Çıkarmıyor, Ne Yapmalıyım?
Merhaba,
Aslında bunun birçok sebebi vardır. Mesela kullandığınız deterjan kaliteli olmayabilir, çamaşır makinesini gereğinden fazla dolduruyor olabilirsiniz, deterjan miktarını az ya da çok koyuyor olabilirsiniz, çamaşır makinesinin içindeki su boruları paslanmış, kireç tutmuş olabilir vb. birçok sebep vardır.
Bunun sebebini öğrenmek için ilk olarak çamaşır makinesine daha az miktarda kıyafet koyarak yıkama yapmayı deneyebilirsiniz. Eğer sorun hala devam ediyorsa bu sefer deterjan miktarını az koyuyorsanız biraz daha fazla, çok koyuyorsanız biraz daha az koyarak yıkamayı deneyin.
Eğer sorun devam ediyorsan bu sefer deterjanınızı değiştirmeyi deneyin. Deterjanı değiştirdiğiniz halde sorun devam ediyorsa sorun farklı bir sebepten kaynaklanıyor demektir. Servisi ya da güvendiğiniz bir tamirciyi çağırarak makinenizin su borularını ve filtrelerini kontrol ettiriniz. Genel kontrolden sonra muhtemelen sorununuz hallolacaktır.
Çamaşır Makinesi için En İyi Deterjan Hangisidir?
Açıkçası ben fiyat performans ürünlerini tercih eden biriyim. Hem fiyatı uygun hem de bilindik markalardan daha iyi olan birçok deterjan markası var. Ben Rinso'yu kullanıyorum. Oldukça kaliteli bir marka. Siz de hem kaliteli hem de fiyat konusunda uygun olan bir deterjan arıyorsanız kesinlikle denemelisiniz.
Kullandığınız deterjanın lekeleri tam olarak çıkarması için deterjan ölçülerine de uymanız gerekmektedir. Ne kadar deterjan kullanacağınız, deterjanınızın arkasında mutlaka yazar. Genelde az kirliler için 1 ölçek, çok kirliler için 1,5 ölçek kullanılır. Deterjan değişmenize rağmen lekeler çıkmıyorsa makineniz için temizleyiciler de almanız gerekiyor.