Bu adamın yaptığının aynısını yapacağım :D miss gibi ne uğraşcam be
Ekran Kartı fanı tamir edilebilir mi?
Bu adamın yaptığının aynısını yapacağım :D miss gibi ne uğraşcam be

Sorun sadece fansa yapılır ama cihaza birşey oldumu bilemeyiz, götürüp göstermen gerekli
Cihaza birşey olmadı :D kullanıyorum şimdi ama fan olmadan ısınıyorrr
Skyrim oynuyordum neyseki bilgisayarda 60dereceye ulaştığında kapanma bilmem nesi var lol oynarken ısısı artmıyor :D ona uyacak bir fan bulup sıcak slikonla yapıştıracağım
Ben kasa fani taktim sicak silikonla gram isinmiyor 😀
Kasa fanı takılıyormuşta ekran kartı okadar büyük değil :D AMD R7 240 ile aynı boyuta sahip fan olmazsa ısınıyor oyun oynuyamıyorum wtf. :D
Senin dediğini yapacağım Videodaki gibi https://www.youtube.com/watch?v=E4pcJJCPSEc
Bilgisayarcıda varmıdır ki :D
Vardir bence de mantikli 😀
Ekran kartı o fanın olduğu kısım süs olsun diye takılmış bir gövde zaten işlevi yok o vidalı onu söksem çıplak kalacak ekran kartı ona bir fan oturtsam iki pinli tamamdır ya da bilgisayarcıya götüreyim taksın o fanlar 15-20 liraymış ben ne uğraşcam ya xd
Kasa fanı taktım bende önceki fandan daha iyi soğutuyor 10 liralık wtfk :D
Hayirli olsun reis en iyi cozum valla bu arada tesekkurler 😀
Rica ederim :D gidip yaptırcağına küçük fan takıp biraz büyük fan yapıştır kullan miss gibi xd
Hayırlı günler, bilgisayara merakı olan birisine göster belki yardımcı olabilirler :)
Cevap
7Cevap
Fan aparattan mı cıkmış yoksa aparatla beraber mi o siyah
Aparatla çıksa neyse :D geri takabilirdim resmen varya fanın aparatı sanırım vidalı oluyor gövdeye o delikli yere fakat oradan ayrılmış arkası açık fanın telleri gözüküyor söküp kasa fanı takacağım :D tabi bulabilirsem ama acaba pasif soğutucu olmadan takılır mı ki
Yani çok degişik olmuş nasıl olmuş merak ettim valla :)
Japon Yapıştırıcısı ya da sıcak silikon soğuk silikon hızlı yapıştırıcı ile yapıştırıyorlar ekran kartının üzerine sonra ekran kartının üstünde soketi varsa ona yok 4 pinlikse fan psu'a takıyorsun işlemci fanı gibi köpek gibi dönüyor :D
Ben 4 pinlikte yapmıştım çok isindigi zaman :)
aynen çok ısındığı zaman öyle yapıyorlarmış fakat benim psu fanıyla ekran kartı fanı birbirlerine öpücük attıığ için ısınmıyor pek işlemci fanı dönmüyor hala 40 derecede geziyor işlemcinin ısısı iki fan daha alacağım gitmişken iyi olur :D
Sistem ne ki senin abi?
ben iki sene önce aldım bu sistemi kazıklandım :D ilk internet alışverişimdi 850 liraya almıştım kasayı içinde dandik bir psu i5 m520 işlemci eski bir işlemci 8gbram iş gören bir parçası birde eski bir anakart gittim Corsair PSU ALDIM 450Wluk hem güzel görüntüsü var hemde sessiz çalışıyor aldığımdan beri temizlemedim sesyaptığı yok. Yukarıdaki ekran kartını aldım sesi çok çıkıyo zaten :D
Dolar düşükken :)
aynen :D dolar düşükken aldım işimi görüyor işe gireceğim birkaç aya zaten xd
Sat ikinci el. abi oyun için pc düşünüyorsan yardımcı olurum ben 😂
:D giderim iki aylık maaş ile 3000 lira birşeyler toplarım ekran kartından kasarım i3 6100 işlemci hala iş yapıyor amca oğlunda var yeni nesil oyunları baya iyi oynatıyor
Oynatırda abi sen bütçeni yuksek tut en iyisi skylake işlemciler iyi ama i3 alcaksan en az coffelake (8. nesil) dusunmeni tavsiye ederim gelecege yonelik ekran kartindan kısarsan daha sonra upgrade edersin hem şu an alınan sıfır sistemler en kötu 8. Nesil i3 ve 1050ti lık sistemler oluyor genellikler gelecege yönrlik oyna derim 1080 e kadar çıkabilecegin bir sistem falan düşun derim yani ben seneler boyunca oyun oynarim diyosan yeni nesilleri boyle dusunmende fayda var
1080ti :D kaç para biliyon mu 1050ti kıstım benim öyle pek yeni nesil oyunlarla pek alakam yok çünkü onların tr yaması yok tr yamaları çıkana kadar daha güçlü bir pcye geçmiş olurum felan :D
Tamam abi 1080 al demiyorum sana zaten 1080 kaldırabilecek işlemcin olsun en azindan yarin bir gün kalkar guclu ekran karti istersen dedigin 6. Nesil i3 elden cikarman gerekir i3 giriş seviye bir işlemci sonucta onun sinırları belli :) 1050 ti seni götürür götürmesine kalkip upgrade yapacagin zaman sıkıntı yaşarsın o islemciyle onu demeye çalısorum ha 6700k i7 al bitane rtx 2080ti kadar göturur seni
Ben kabylake :D alcam
Universal ekran kartı fanı alıp montajladıktan sonra kullanabilirsin.
Onu yapsam daha mantıklı sanırım küçücük fan alıp uğraşacağıma ama kaç cmlik bir fan gerekecek ki buna :D
Benim ekran kartı alt tarafa bakıyor onada benim Corsiar psu'um bakıyor birbrilerine üflüyorlar yani önünde baya bir boşluk var bilgisayarcıda vardır sanırım öyle şeyler internettende alabilirimde bulamadım dediğini :D
O soğutucuyu söküp yeni birtane takacağım uyan 3 ay idare etse yeter beni sonra yeni pce geçerim :D
Tamirciye ver garantisi doldu ise fan takarlar garantisi var ise servisine gönder
Birkaç yıl önce internettten almıştım garantisi doldu sanırım tamirci derken mahallede bulunan şu bilgisayarcılar olur mu? :D
Ha evde kendimde tamir edebilirim sanırım ekran kartıma uyacak yeni bir soğutucu almam lazım ya da o küçük fandan almam lazım eski ekran kartının soketindeki vidaları söküp yenisin takmalıyım felan :D
Yapamıyorsan idarelik ufak bir fan bağla ona yeterli olur.
Güçlü bir ekran kartı değil ömrü dolmuş zaten. İdarelik fan tak kimseye götürmene gerek yok biraz daha götürür o şekilde.
Resim at bakıyım illaki yapılır.
pcden çıkarıp çekeyim :D
O değilde bu ceset ekran kartını nerden buldun haha :D
AMD R7 240 gibi iş yapıyor bu bir tık daha iyi hatta :D birde daha pahalıydı
r7 265 var bende bunlar tırt benimki bir nebze..
bu ekran kartı şimdi 500 lira olmuş ben bunu 260'a aldım WTF yani neyseki ekran kartı çalışıyor ama soğtmuyor kendisini malesef :D bu arada çektim xd

sanırım o fandan lazım :D
Oğlum adam gibi yakınlaştırıp aydınlık çeksene uzaydan çekseydin :D
:D :D telefonum tırt alt tarafı sanırım yeni bir fan alınacak bilgisayarcılarda vardır götürürüm taksınlar ya da kendimde takabilirim sanırım vidaların sökülüp geri takılması gerekiyor ama bilgisayarcıda adam kendisi takar ne uğraşcam :D
Zamanında ben temizken benim kartı 200 e almıştım jilet jilet..
Senin kartta 600 lira olmuştur şimdi geçen sene 1050ti aldık 550 liraya :D
350 falandır artık alınmaz oyunlar çok sistem istiyor. En az 4 gblık kart lazım.
Benim kart vatanda :D 460 lira
ben daha çok lol ve normal skyrim yani ben 2014'ün oyunlarına kadar oynuyorum birkaç ay sonra işe gireceğim iki maaşla güzel bir bilgisayar toplarım kasa parası vermeyeceğim 500lük yeter asıl sıkıntı ekran kartı 1400 lira abov işlemcide 1000 lira anakart 300'ü geçmiştir ddr3 anakart alırsam benim ramlerı takabilirim 8gb ram felan var üstüne bir 4gb daha tamam xd psu yeter corsair markası :D :D
İkinci el temiz bir şey alırısn sahibinden de roket kasalar var.
ya da ikinci el ekran kartı alırım :D :D 1400 lira verilir mi be
İşlemci de tırttır senin. İşlemci ekran kartı dedin mi psu zaten yetmeyecek. Ee en az 8 gb da ram gerekiyor.
ben işlemci ve anakartı değiştircem anakart küçük birşey eski nesil sanırım iki tane ram yeri var iş görmez :D anakartta ekran kartı kilitleri olur ya o yok ya da amd bir işlemci alabilirim daha önce donamış arşivinde görmüştüm uygun fiyata yeni nesil oyunları 30fpste oynuyabilecek bilgisayarlar topluyorda tabi geçen sene 1500' e toplamışlardı şimdi olmuştur :D 2700 xd
Bilgisayarcıya gidip https://www.youtube.com/watch?v=E4pcJJCPSEc bunun yaptığı gibi yaptırsam ya da öyle bir soğutucu alsam on numara olur kesin :D
Bilgisayarcı 100 lira ister tamirine ikinci eli senin kartın o kadar eder zaten :D
Yooo :D okadar kazık değil bilgisayarcılar ücret neyse 10 liralık işçilik alıyorlar daha öncede işim düşmüştü bilgisayarcılara
10 lira mi hmm bunlar dukkani nasıl döndürüyor ya haha.
Döndürüyor işte baya :D pc montajı yaptıracaksan 60 lira alıyorlar :D
Pc montaji 60 100 lira normalde 10 lira iscilik olmaz ki
Ben parçaları internetten alacağım için işlemci montajını yapamayacağım için :D hassas olamam kırarım soketi ben yanlışlıkla
Zaten Satın alacağım fan :D 15 lira one okadar şey ekleyeceklerini sanmam daha önce bilgisayarıma ram taktırmıştım götürüpte ramin 10 lira felan almıştı xd
Komiksin yav ram takmakta ne var.2 klipsi var esnetip oturtuyorsun.
Artık biliyorum bea :D fakat ben şu ilemci fanını çıkartamıyorum çekiyorum çıkmıyor :D
Lan oğlum cekme oyle :D kenarinda demiri falan vardir tutan
Kenarlarda demir felan var büyük bir soğutucu onu değiştirmek istiyorum çünkü fanı dönmüyor nedense iki aydır ses gelmiyor felan işlemcide hiç ısınmıyor ha 30'u geçmiyor ama fan dönmüyor onuda değiştirmek istiyorum tabi çıkarabilirsem :D
Diyorum ya fanin vardir demiri falan olmadi fanin modeline bak sokulusunu anlarsin
Sağında solunda iki tane demir koymuşlar :D gördüklerimde 4 tane bacakmıdır nedir sıkıştırıyorsun bunda iki tane demircik var yarın denerim ekran kartının soğutucusunu çıkarırken
Bence yenisini al uğraşma natsu
Geçen sene 260 lira olan kart şimdi 500 lira oldu ve tamiri en fazla 50 lira tutacak bunun 15 lirada tutabilir :D
Tamir ettirmeye ne dersin natsu
:D edeceğim
Bence de 😂
●○●○●○●○●○●○●
ula fan kendisi koptu ya hahahhaha xd
Fanı değişir
Ben direkt o soğutucuyu değiştirmeyi düşünüyorum fanla uğraşacağıma o değişşe daha kolay :D
Bilmem kii.
Yapilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar