Arka kamera ile aynadan çektiğim selfie mi gerçek
yoksa
ön kamera ile yaptığım selfie mi bilgisi olan?
BOŞ YAPANLARI ŞİKAYET EDİCEM
On kamera selfie anlamında daha geniş alanı alabilsin diye süper geniş açı dediğimiz mercekler vardır. Genelde 8 ya da 6mm. Bunlar da o deformasyonu yapar. Bunu engellemek için selfie çubuğu iyidir. Çünkü gereken mesafeyi sağlar. Oradaki olay şudur yakın cisim perspektif hatası gereği daha büyük geride olan olduğundan daha küçük görünür. Mesela kızlar ayakkabıyı kendisi çekerse kalça olduğundan geniş bacaklar incelerek daha uzun ayakkabı ise olduğundan küçük görünür. Dediğim gibi selfie çubuğu ya da kolu tam açık tutaraj çekmek daha doğru.
Peki yorumunuz için çok teşekkürler ama şunuda sormak istiyorum
Mesela aynada yüz hatlarım yamuk falan değil düzgün ama fotoğrafta yamuk yılık oluyor ben aynada sağ solun farklı gösterdiğini fotoğrafların da sağ ve sol u olduğu gibi gösterdiğini biliyorum ama yüz hatlarımda fotoğrafta çok farklı çıkıyor yani ayna ters fotoğraf düz görüntü ama yüz hatlarım asırı farklı hangisi doğru yüz hatlarımı gösterir ayna mı fotoğraflar mı?
Ayna yani insan gözü çok farklı bir şey. Hatta göz + , beyin. O kaliteye ulaşacak lens ve makina daha uzun yıllar olmayacak. Bunu 33 yıllık hayatımda 30 yıldır babamın profesyonel fotoğrafçılık reklam ve medya kariyerinin her gününe şahit, 25 yılında asistan ve 10 yıldan fazladır da kendim çalışan olarak anladım. Senin gözün en doğrusu. Profesyonel makinalar bile hatalar yapıyor
iOS ile Android telefonlarda fotoğraf çekildiği zaman kendi içinde fotoğrafı ters çeviriyor gerekse ise fotoğrafın karşıdan nasıl görüldüğünü göstermek için bu durumu adobe ps express ile çözebilirsin çekmiş olduğun resimleri uygulama üzerinde flip horizontal yaparak orjinal haline alabilirsin.
lens farkı
Cevap
9Cevap
Kamera ayarlarına gir orda ekrandaki olduğu gibi kayit et de. Ozaman düzeliyor.
Iphone da da o ayar olmalı? Beni takip et özelden halledelim
Mesaj attım sana bak.
Aynaya baktığın gerçek fotoğraflar değil ama illa kamera soruyorsan arka kamera ön kameraya nazaran daha doğru görüntüdür
ya gözle fotoğraf bir olabilir mi kamera dediğin 8-9-10 piksel olsun göz 324dür ayrıca yüzünün şekli ile ilgili şüphen varsa biyometrik fotoğraf çektir tam karşıdan net çekeceği için yüzünün oranını görebilirsin
her kamerada bulunan lens mercek vb. farklıdır
sadece ters gösterir ama gerçek yüzün aynaya gözünle baktığın yüzündür
insanlar seni öyle görürler
yazılımlarla belli başlı ayarlar yapılırsa ayna gibi yüzünü olduğu gibi gösterebilirsin ama telefonlar da bu kadar ince ayrıntılı özellikler bulunmaz
o yüzden çek gitsin fazla özenme
ya başlicam senin yüzüne de hattına da hee
kuruyup gidecen la 50 sene sonra
çek gitsin işte anaa
yok boş yapanı şikayet ederim diyenlere tolerans göstereceğimi mi sandın sdplfpksdg
arka kamera ile aynadan çektiğin fotoğraf gerçeğe daha yakındır
ön kameralar küçük olmak zorunda olduğu için
ve selfie dediğiniz lanet olası moda yüzünden belli başlı açı genişletme lensleri bilmem neleri koymak zorunda kaldılar
ön kamera ilk görüntülü konuşma için konulmuştur telefonlara
o yüzden ön kamera ile mümkün mertebe fotoğraf çekme
ön kamera da balık gözü mercek kullanılır. bu yüzden yamuk çıkarsın.
arka kamera daha gerçeğe yakın çeker demek istiyorum. aynan da düzgün ise evet.
bilemem orasını. ben kamerayı bilirim ayna hatasını bilemem
Kameraların böyle düzgün çekmeme gibi gıcıklıkları var :p
aahhahaha komik bir şey ya
İKİSİNDE DE SEN İSEN KAMERADAKİ BENCE SORUN YOK
mercek bişeyden etkilenmiş olmalı
bence sen beni engelle yaaa
hmmm nedir bee hmm nedir allah aşkına
a o telefonun kaysın düşsün elinden bir daha da avukatlara düşesin sürüm sürüm sürünesin emiii
hmmm ok kib bye 😏
kameranın merceği ısıdan ya da baskıdan etkilenirse bu durum oluşabilecek bir arızadır
ölürken çok yastık yorgan parçalayasın emiii
Boş yapmak nedir?
Bilmiyordum ki boş yapmak nedir?
telefon nedir
saol...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar