En Beğendiğim Pc Strateji Oyunları-3

İlk ve İkinci bencemde eski ve bilinen oyunlardan bahsettim genellikle. Bunda ise günümüze daha yakın zamanda çıkmış oyunlardan bahsedeceğim. Elimden geldiğince eksik bırakmamaya çalışıyorum;



1- Sid Meier's Civilization V


2010 yılında yayınlanan strateji oyunu. Diğerlerinden biraz farklı bir yapısı var. Strateji oyunlarını başka bir yöne çekiyor; daha derin ve daha gerçekçi bir oynanış ve organik bölgeler ki oyuncular istek doğrultusunda keşfetsin. Oyunda tam animasyonlu liderler oyuncuyla ekranı dolduran bir yerde konuşuyorlar. Ana dillerinde tabi. Ordular karaya hükmettiğinde imparatorluklar arasındaki savaş çok büyük hissettiriyor. Savaş tutkusu öncekinden daha heyecan verici. Menzilli silahlar sayesinde çizginin gerisinden ateş edebiliyor oyuncular. En çok modları zevk veren oyun.




2- Age of Empires III


Serinin son oyunu. Keşke 4 de çıksaydı ama hep dedikodular vardır;ç ıkacak çıkmayacak gibi. Sahte haberler, videolar ve logolar yapılır ama nafile. Üstünden çok yıl geçmesine rağmen sesi çıkmadı stüdyonun. Neyse, Mythology'den sonra çıkan oyunumuz genel olarak ateşli silah zamanları. Oyunda ülkelerden birini seçip (Osmanlı, İngiltere, Fransa, Rusya gibi) oyuna başlıyoruz. Tek ya da arkadaşlarımızla oynayabiliyoruz. Serinin mekaniği aynı köylüleri çalıştırıp büyüyorsunuz asker üretiyorsunuz. Yaptığımız aktivitelere göre xp kazanıyoruz bunlarla ileride kartlar alabiliyoruz. Kartlar oyun boyunca bize ek şeyler kazandıracak.


En Beğendiğim Pc Strateji Oyunları-3





3- Shogun 2: Total War


Amacımız Kyoto'nun kontrolünü alıp, 16.yy Japonyasında Shogun olarak kurulmak. 1545'te başlayıp 1575'te biten kampanyamız var. Yıllık sıranız gelince, her mevsim için bir tane, düşman bölgelerinde akıllıca vakit geçirmeniz gerekecek.






4- Company of Heroes


II. Dünya Savaşında geçen gerçek zamanlı strateji oyunu. CoH dünyanın en harika savaşını, tam sinematiklerle, hayata getiriyor. AC'nin cesur yürekli adamlarının tek kişilik kampanyasındaki harika yolculuğunu oyuncular tecrübe edecekler. AI (yapay zeka) çok iyi.





En Beğendiğim PC Strateji Oyunları 1


En Beğendiğim PC Strateji Oyunları 2


En Beğendiğim PC Strateji Oyunları 4


Teşekkürler.

En Beğendiğim Pc Strateji Oyunları-3
Cevapla