
Forrester tarafından bu ay yayınlanan anket bulgularına göre, 12 ila 17 yaş arasındaki Amerikalılar haftalık olarak Instagram’dan daha fazla TikTok kullanıyor.
Facebook geçen ay Instagram dahil hizmetleriyle daha genç kullanıcılara daha iyi hitap etmeye çalıştığını söyledi. Forrester analisti Mike Proulx, “Z kuşağı gençlerinden TikTok’u diğer sosyal medya platformlarına göre daha eğlenceli ve daha olumlu bulduklarını gördük” dedi. Bu yıl, 12 ila 17 yaş arasındaki Amerikalıların %63′ü haftalık olarak TikTok’u kullanırken, Instagram için bu oran %57′yi buldu. 2020′de Instagram, platformdaki çocukların %61′i ile bu demografiye liderlik ederken, TikTok %50′ye sahipti.
Facebook geçen ay Instagram da dahil olmak üzere hizmetlerini 18 ila 29 yaş arasındaki tüketicilere daha iyi hitap etmek için değiştireceğini duyurdu. CEO Mark Zuckerberg, özellikle TikTok’un “En etkili rakiplerden biri” olarak ortaya çıktığını belirtti. Ancak TikTok, Amerikan Z kuşağı arasında en iyi sosyal medya uygulaması değil. Forrester, bu ayrımın 2020′de %69 olan fakat 2021′de Amerikalı gençlerin %72′si tarafından tercih edilen Google’ın YouTube’una ait olduğunu söyledi.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Keşke sosyal medyaya yaş kısıtlaması gelse. Çocuklar öyle iğrenç şeylere maruz kalıyor ki. Ebeveynler deseniz umursamaz. Çocuğun eline veriyor interneti. Nereye giriyor hiç kontrol yok.
Tik Tok kullanan kişilerin nasıl kişiler olduğu az çok belli. Kullanmıyorum, kullananı da hayatıma almıyorum.
Tiktok videolarını hiç sağlıklı bulmuyorum. Çocukların ve ergenlik çağındaki gençlerin psikolojisine zarar verdiğini düşünüyorum
Çoluk çocuğun beyninin nasıl yıkandığı ve hipnotize olmuşçasına absürtlüklerle kafalarının doldurulduğunun açık bir göstergesi..
Çok ilginç rakamlar. Biz mi ayak uyduramıyoruz yoksa gençlik kötü bir yola mı girdi anlamak mümkün değil.
TİK Tok kullanan gençlerde çoğaldı birbirine gönderme yapan gençler tık tok ile instagram arasında seçim yaptı
Şu tik tokun kapanması için o kadar beddua ediyorum kapanmıyor 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Ne kadar yazik yaaa gerçekten ebeveynlerin kontrol etmesi gerekiyor çocuklarını
Ülke olarak ölçüm yapmış mı bilmiyorum ama Türkiye'de de kesinlikle öyle
Kullanmıyorum ve desteklemiyorum
Doğrudur coluk cocuk doldu
insanların başına gözüne dur bakalım neyin alameti
tiktok kapatılsın yiaa igrenc videolar var
Ben kullanmıyorum.
Birçoğu ergen insanlar. maalesef
Ben kullanmıyorum
Tok tok çok zararlı uygulama
Iyi daha
Çok kötü bir durum