Google NewsTakip Et

Son Dakika! 2020 Tokyo Olimpiyatları Ertelendi

Faruk Ayhan Utkan
2020 Tokyo Olimpiyatları ertelendi
2020 Tokyo Olimpiyatları ertelendi

Koronavirüs bir organizasyonun daha ertelenmesine sebep oldu. Japonya Başbakanı Şinzo Abe, olimpiyatların salgın sebebiyle 1 yıl ertelendiğini açıkladı.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, 2020 Tokyo Olimpiyatlarının ertelendiğini resmen açıkladı. 2021'de yapılması beklenen olimpiyatların adında herhangi bir değişiklik olmayacağı kaydedildi.

Olimpiyatlar sadece Dünya Savaşı sırasında yapılamamıştı. Olimpiyat oyunları tarih boyunca ilk defa ertelenmiş oldu.

IOC Başkanı Thomas Bach, geçtiğimiz günlerde bir mektup kaleme aldı ve şunları yazdı;

"İnsan hayatı, olimpiyatlar da dahil her şeyin önündedir. IOC, çözümün parçası olmak istiyor. Bu nedenle izleyeceğimiz en önemli prensip, virüs salgınına karşı herkesin sağlığını ön planda tutan önlemler olacak. En büyük umudum, ulusal ve uluslararası federasyonlar ve sporcularımızın da yardımıyla doğru çözümü bulmak olacak. Karanlık bir tünelin içinde hep birlikte ilerliyoruz ve daha ne kadar yürüyeceğimizi bilmiyoruz. Ama şunu biliyorum ki, tünelin ucunda bizi olimpiyat meşalesi karşılayacak."

Bir ay önce IOC Başkanı Thomas Bach, olimpiyatların ertelenmesinin düşünülmediğini söylemişti. O dönemlerde Thomas Bach'ın açıklaması şu şekilde:

""Rio 2016'da Zika virüsü, Moskova 1980 ve Los Angeles 1984'te boykot tartışmaları, Münih 1972'de terör saldırısı, Montreal 1976'da Afrika boykotu vardı. Ancak 1896'dan bu yana oyunlar sadece iki Dünya Savaşı nedeniyle iptal edildi."

Son Güncelleme: 30 Mar 2020 / 14:03
Son Dakika! 2020 Tokyo Olimpiyatları Ertelendi
15 Cevap