
Kadın komandoların ağır eğitimi nefes kesti. Eğitimlerde; kadın komandolar erkekler kadar başarılı olurken Türk kadınının ne kadar cesur olduğunu bir kez daha gösterdi. Hemcinsleri Instagram'da dudak bükerken, kadın komandolarımız ülkemizi savunmak için canlarını ortaya koyacak. Erkeklerin bedelli askerlik yapmak için can attığı bu günlerde kadın komandolar, güvenliğimiz için ağır eğitimden geçerek her tür harekatta başarıyı yakalamak amacıyla gece gündüz çalışıyor.
Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında zorlu komando eğitimi alan Türkiye'nin bu alandaki ilk kadın astsubayları, terörle mücadele ve iç güvenlik harekatlarında önemli bir yere sahip olacak. İşte kadın komandolar hakkında bilmeniz gereken her şey...
Türkiye'nin ilk kadın jandarma komando astsubay adayları, Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında aldıkları zorlu eğitimle göreve hazır hale geliyor.
Tamamı gönüllü olan kadın astsubaylardan oluşan jandarma komando adaylarına, 30 Eylül 2019'da başladıkları kursta, başta yorgunluk ve uykusuzluğa dayanıklılık ile stres altında doğru karar verme yeteneğini geliştirmeye yönelik eğitimler veriliyor.
Kadın komandolar, kursa katıldıkları ilk andan itibaren alanlarında uzman eğitmenlerce fiziki ve askeri yönden üstün standartlara ulaşmaları için çeşitli alanlarda özel eğitim alıyor.

Kadın komandolar her gün saatlerce ağır eğitim görüyor.
Güne sporla başlayan adaylar, eğitimlerini özel eğitim alanları ve arazide sürdürüyor. Güç, kondisyon geliştirme parkurunda fiziki dayanıklılık konusunda eğitilen komandolar, atış konusunda da en iyisi olmaları için özenle yetiştiriliyor.
Adaylara ayrıca harita bilgisi, ilk yardım, teröristle mücadele, yerli ve milli silahlarla atış, temel tahrip, el yapımı patlayıcı düzenekler ve müdahale yöntemleri, mühimmat bilgisi, meskun mahallelerde kapı ve duvarlardan geçit açma ile meskun mahallerde muharebe, mayın ve el yapımı patlayıcı maddelerle mücadelede kullanılan teknik cihazlar konuları da anlatılıyor.

Zorlu tatbikat
Komando adayı kadın astsubayların meskun mahalde gerçeği aratmayan zorlu tatbikat da görüntüledi.
Roketatar, el bombası, keskin nişancı tüfeği, tabanca gibi ateşli silahları eğitim alanında ustalıkla kullanan adaylar, gerçekleştirdikleri meskun mahal operasyonunda senaryo gereği içerisinde terör hedeflerinin bulunduğu binaya hızlıca ulaştı.

Kadın komandolar 27 kilometre koştular.
Güvenlik önlemini aldıktan sonra beton duvarı balyozla kırarak içeri giren tim, daha sonra buradaki hedefleri etkisiz hale getirerek görevi başarıyla icra etti.
Kadın astsubaylar, erkek meslektaşlarıyla birlikte zorlu arazide gerçekleştirdikleri 27 kilometrelik tüfekli, teçhizatlı koşuyu da başarılı bir şekilde tamamladı. Yaklaşık 5 ay süren kurs sonunda kadın astsubaylar 271 kilometre koşuyor, 1110 kilometrenin üzerinde yürüyor ve 61 gece arazide kalıyor.

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer 
En İyi Cevaplar