Google NewsTakip Et

Bursa İl Müftülüğü'nden 'Sahte Peygamber' Açıklaması

Hakan Guray
Bursa İl Müftülüğünden Sahte Peygamber Açıklaması

ABD'de kalp yetmezliği nedeniyle 5 gün önce hayatını kaybeden sahte peygamber İskender Erol Evrenosoğlu'nun Bursa'da toprağa verilmesinin ardından, Bursa İl Müftülüğü, cenaze işlemleri ve defin işlemleri ile ilgili diyanet personelinin bulunmadığını ve yer almadığını açıkladı.

Dün yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze namazına yaklaşık 3 bin kişi katılmıştı. Cenaze namazının kılınacağı cami ve toprağa verileceği mezarlık, güvenlik gerekçesiyle değiştirilmişti.

Bursa İl Müftülüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

ABD'de ölüp, 27/11/2019 tarihinde Bursa'da defnedilen İskender Erol Evrenosoğlu'nun, cenaze namazı ve defin işlemleri kendi elemanlarınca gerçekleştirilmiş olup; hiçbir Diyanet ve İl müftülüğü personeli bulunmamış ve yer almamıştır. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

İskender Erol Evrenosoğlu (sahte peygamber) kimdir?

1933 yılında Bursa'da doğan İskender Erol Evrenosoğlu, kendisine vahiy geldiğini ve 'Risalet Nurları' isimli kitabın Allah tarafından yazdırıldığını iddia etmesiyle tanınıyordu.

90’lı yılların sonunda ABD’ye göç eden Evrenosoğlu, vakıf kurarak, televizyon ve çeşitli yayınlarla Türkiye’deki faaliyetlerine devam etti.

2019 yılında, mahkeme tarafından kapatılan Medeniyet İrfan Hayır Refah Vakfı’nın (MİHR) kurucusu olan Evrenosoğlu’nun Kur’an-ı Kerim meali ve tefsir yayını yapan 5 internet sitesi de Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından sakıncalı olduğu gerekçesiyle 2019 yılı ocak ayında kapatılmıştı. 86 yaşında hayatını kaybeden Evrenosoğlu, kamuoyunda 'sahte peygamber' olarak biliniyordu.

Son Güncelleme: 25 Kas 2022 / 17:11
Bursa İl Müftülüğü'nden 'Sahte Peygamber' Açıklaması
30 Cevap