Google NewsTakip Et

Büyükşehir Belediye Başkanları WhatsApp Grubu Kuracak

Melike Gozence
Büyükşehir Belediye Başkanları WhatsApp Grubu Kuracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüştüğü büyükşehir belediye başkanlarının, daha rahat iletişim için ortak bir WhatsApp grubu kuracağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Büyükşehir Belediye Başkanları ile bir araya geldi. Toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında aralarında CHP'li İstanbul, Ankara ve İzmir belediye başkanları, 6 bakanın ve farklı partilerden belli sayıda ilçe belediye başkanın da yer alacağı bir komisyon kurulması kararı çıktı.

Başkanlar WhatsApp grubu kuracak!

Büyükşehir Belediye Başkanları WhatsApp Grubu Kuracak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, toplantının bir masa etrafında gerçekleştiğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız bir kesimi hedef alan mantık içerisinde değil, sadece sağlıklı uygulamalar yapma anlayışı içerisinde hepimize önerilerde, tavsiyelerde bulundu. Hepimizin uygulamalar açısından bunlara dikkat etmemiz gerektiğini vurguladı." diye konuştu.

Belediye başkanlarının toplantıda beşer dakikalık söz alarak görüşlerini açıkladıklarını ve şehirlerin sorunlarını dile getirdiklerini aktaran Büyükkılıç, sonrasında bakanların da bu tespitlere cevap verdiğini söyledi.

Toplantının sonuna doğru Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı salondan Erdoğan'ın ayrıldığını bildiren Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın toplantıyı devam ettirdiğini anlattı.

Büyükkılıç, "Yerel yönetimlerle ilgili yasa açısından yapılacak çalışmada bakanlarımız ve belediye başkanlarımızın yapacağı ortak çalışmanın kararı alındı. Ayrıca bir WhatsApp grubu kurulmak suretiyle büyükşehir belediye başkanları, kimse birbirini dışlamadan, ötekileştirmeden dayanışma içerisinde bir grup oluşturarak, rahatlıkla görüşülmesini sağlayacak bir görüş belirtildi." bilgisini paylaştı.

Muhabbet ortamında güzel bir çalışma olduğunu ifade eden Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çalışmayla ilklere imza attığını söyledi.

Son Güncelleme: 13 Eki 2019 / 15:10
Büyükşehir Belediye Başkanları WhatsApp Grubu Kuracak
31 Cevap