Google NewsTakip Et

Facebook'a Rekor Ceza: 5 milyar Dolar!

Sait Özseven
Facebook
Facebook

ABD'nin önde gelen basın yayın organlarından biri olan The Wall Street Journal'ın haberine göre, ABD Federal Ticaret Komisyonunun Facebook'un kişisel bilgileri izinsiz ve usulsüz kullanması sebebiyle geçen yıl başlattığı soruşturmanın sonucunda siteye 5 milyar dolar ceza kestiği yazıldı.

Kararın kesinleşmesi için Adalet Bakanlığının da onayının gerektiği kaydedilirken, bu incelemenin ne kadar süreceği bilinmiyor. Cezanın 2'ye karşı 3 oyla kabul edildiği bildirildi. 5 milyar dolarlık cezanın 2012'de Google'a kesilen 22 milyon doları geride bıraktığı ve bir teknoloji firmasına kesilen en yüksek ceza olduğu kaydedildi. Geçen sene 56 milyar dolar gelir elde eden Facebook'un, bu yıl da 69 milyar dolar civarında ciro yapması bekleniyor.

Cambridge Analytica Skandalı
Cambridge Analytica Skandalı

Veriler 2016 Amerikan seçimlerini Donald Trump'ın kazanması için kullanmıştı. (Cambridge Analytica skandalı nedir?)

Günümüzde en çok konuşulan konulardan biri olan "veri güvenliği" konusu geçen yıl patlak veren Cambridge Analytica skandalı ile tavan yapmıştı. Cambridge Üniversitesinde araştırma görevlisi Aleksandr Kogan, Facebook aracılığıyla hizmet veren “this is your digital life” isimli kişilik testi uygulaması aracılığıyla 87 milyon kişinin bilgilerini depolamış, bu bilgileri 2016 yılında siyasi danışmanlık amacıyla faaliyet gösteren Cambridge Analytica şirketine satmıştı. İngiliz televizyon kanalı Channel 4'ün açığa çıkardığı skandalda Cambridge Analytica şirketi, elde ettiği verileri 2016 Amerikan seçimlerini Donald Trump'ın kazanması için kullanmıştı. Olayın ortaya çıkmasının ardından Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg, Amerikan Senatosu'nda ifade vermişti.

Son Güncelleme: 21 Tem 2019 / 04:07
Facebook'a Rekor Ceza: 5 milyar Dolar!
9 Cevap