Google NewsTakip Et

Mahkeme, ABD Başkanı Trump'ın Twitter Hesabından Kullanıcıları Engellemesini Yasakladı

Faruk Ayhan Utkan
ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter kullanıcılarını engelleyemeyecek. New York Federal Temyiz Mahkemesi, ABD Başkan Trump'ın, Twitter'da paylaşımlarını beğenmediği kullanıcıları engellemesinin "ifade özgürlüğünü ve anayasayı ihlal ettiğine" hükmetti. Trump, Twitter'ı en aktif kullanan liderlerin başında geliyor.

ABD'de federal temyiz mahkemesi, Başkan Donald Trump'ın, Twitter'da paylaşımlarını beğenmediği bazı kullanıcıları engellemesinin "ifade özgürlüğü ve anayasa ihlali" olduğuna karar verdi. ABD Başkanının Twitter'da kendisine yönelik eleştirilerde bulunan kullanıcıları engellemesi anayasaya aykırı bulunmasına rağmen Trump, söz konusu kararı bir üst mahkemeye taşımıştı. New York Federal Temyiz Mahkemesi, Trump'ın Twitter'da engellediği 7 kullanıcı tarafından açılan davada kararını verdi.

"İfade özgürlüğü ve anayasa ihlali"

Mahkeme, sosyal medyayı, kamuyu ilgilendiren açıklamalar yapmak için kullanan bir kamu görevlisinin, beğenmediği paylaşımları ve kullanıcıları engellemesinin "ifade özgürlüğü ve anayasa ihlali" olduğuna hükmetti.

Son Güncelleme: 12 Ağu 2019 / 10:08
Mahkeme, ABD Başkanı Trump'ın Twitter Hesabından Kullanıcıları Engellemesini Yasakladı
14 Cevap