Google NewsTakip Et

68 Yıllık Caminin Kıblesi 45 Derece Yanlış Çıktı!..

Tugrul Turcan
Caminin Kıblesi Şerit Çekerek Düzeltildi
Caminin Kıblesi Şerit Çekerek Düzeltildi

68 yıllık caminin kıblesinin, göreve yeni başlayan imamın fark etmesiyle yanlış olduğu anlaşıldı. Manisa'nın Yunusemre ilçesinde 68 yıldır ibadet edilen caminin kıblesinin, yanlış olduğu 2 ay önce göreve başlayan imam sayesinde anlaşıldı!..

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde 1951 yılında ibadete açılan caminin kıblesi, camiye yeni atanan imamın dikkatiyle düzeltildi. Yaklaşık 1.5 ay önce camiye atanan 26 yaşındaki imam Mesut Kurtdere, lojmana yerleştikten sonra cep telefonundaki pusula uygulamasıyla kıbleyi bulmak istedi. Lojmanda bulduğu kıble yönü ile caminin kıble yönünün farklı olduğunu tespit eden Kurtdere, durumu ilçe müftülüğüne bildirdi, camiye gelen müftülük yetkilileri, yaptıkları ölçümün ardından yaklaşık 45 derece yanlış yönde olan kıbleyi, cami halılarının üzerine şeritler çekerek düzeltti.

Avdal Camii
Avdal Camii

Bazıları yıllar boyunca yanlış yönde namaz kıldıkları için 'acaba önceki namazlarımız kabul oldu mu' endişesi yaşadı.

İmam Kurtdere, kıblenin yönünün düzeltilmesinin ardından mahalle sakinlerinden bazılarının tedirgin olduğunu belirterek, "Ama daha sonra bana itibar ettiler. Bazıları yıllar boyunca yanlış yönde namaz kıldıkları için 'acaba önceki namazlarımız kabul oldu mu' endişesi yaşadı. Daha sonra önceki namazlarıyla ilgili bilgilendirme yapılınca içleri rahatladı." dedi.

68 Yıllık Caminin Kıblesi 45 Derece Yanlış Çıktı!..
Son Güncelleme: 18 Haz 2019 / 04:06
68 Yıllık Caminin Kıblesi 45 Derece Yanlış Çıktı!..
27 Cevap