
Medipol Başakşehir'in yıldız futbolcusu Arda Turan, Buket Aydın ile 40 Programı'nda önemli açıklamalar yaptı. Arda, futbolu bıraktıktan sonra Galatasaray'da veya federasyonda yönetici olmak istediğini açıkladı.
Turan, "Hiç kimse acaba İzlanda'yı ilk yendiğimizde, Selçuk frikik attığında Avrupa Şampiyonası'na gittiğimizde, ne kadar ağladığımı hatırlıyor mu? Bir defa insanların sevinçlerini, üzüntülerini belirtme şekilleri farklı olabilir, evet orada güldüm. Hala daha o maçı hatırladığımda o sinirle evde bazen gülerim. Hayatımda beş maç saysak, en çok üzüldüğüm maç, O'dur" dedi.
"Türkiye'ye dönmemde Göksel Gümüşdağ etkili oldu"
La Liga ekibi Barcelona forması giyerken Türkiye'ye dönme fikrinin olmadığını dile getiren Arda Turan, "Hiçbir zaman böyle fikir yoktu. Her zaman Türkiye bir opsiyondu ama şöyle bir şey var günlük yaşama ayak uyduramamak nasıl mümkün olabilir. Atletico Madrid'in on numarasıydım zaten. Yani beş tane kupa kazandım ve çok mutlu bir yaşamım vardı. Mesela Doğuş Grubu'nun yaptığı bütün yatırımlarda bir aracıydım. İnsanları insanlarla tanıştırdım. Şahıs olarak ödül bile kazandım. Yani Türkiye İspanya ticaret ortaklığında şahıs olarak bir ödül bile kazandım. Aslında dediğim gibi Barcelona'dan Türkiye'ye dönme fikri nasıl gelişti? Bir hayal uğruna gelişti, mutluluk uğruna...Yani Başakşehir Kulübü, Göksel Gümüşdağ, Mesut Başkan, Mustafa Başkan ve Abdullah Avcı'nın bir hayali... 'Türkiye'de çok başka bir sistemle gideceğiz, çok başka bir takım yaratacağız ve sen de gel bunun bir parçası ol' demeleri beni tahrik etti. Beni yine futbol tahrik etti.

Masada 6-7 resmi, 4-5 tane de sözlü dünyanın en önemli kulüplerinden teklifler vardı. Ama ben kendim mutlu olmayı tercih ettim. Hayatım boyunca böyle gittiğim için onu anlatmaya çalışıyorum yoksa 7 sene orda oynadım. Hiç benimle İspanya'ya gelen bir Türk ile konuştunuz mu veya etrafınızda size konuk olan insanlar geldiler onlara sorun 'Arda gerçekten oradaki yaşama ayak uydurmuş mu uydurmamış mı?' diye. İspanya Büyükelçimiz Ömer Önhon'a sorun, beraber insanları ağırlayıp beraber İspanyollarla Türkleri birleştiriyorduk. Yani dediğim gibi birçok konu algı ve gerçekliğe gidiyor maalesef. Yoksa inşallah İspanya'ya gideriz hep beraber de denk geliriz" dedi.

"Geçmişte benim kariyerimde oyuncu yok"
Arda Turan, geçmiş açılmasında yer alan 'Aaa her yerde Arda var' diyorlar. Tabii ki de ben olacağım. Yüzyıllık tarihe baksınlar. Kaç tane Arda Turan var! Fazla mütevazılık kibir göstergesidir' açıklaması için de, "Şunu söyledim. Dedim ki; 'Geçmiş yüz seneye bakın. Benden çok daha yetenekli ve başarılı oyuncular olabilirdi. Çok daha yetenekli ve kaliteli oyuncular vardı da tarihimizde ama bu kariyere sahip kimse yok. Yüz senede bir tane Arda geldi dedim. Bu kariyere sahip 11 tane Avrupa'da kupa kazanan başka oyuncumuz var mı? Yok. Ben Barcelona'daydım' O zaman da şunu demiştim o röportajda; Arda'ya başka bir obje olarak bakalım. Nasıl daha iyiye götürürüz? Nasıl daha çok geliştirebiliriz? Gibi...

Şimdi Cengiz Ünder'e bakmamız gerektiği gibi, şimdi Hakan Çalhanoğlu'na bakmamız gerektiği gibi... Ben bunu söyledim. Evet yüz senede bu kariyerde bir tane oyuncu geldi. Bu bizim hatamız, problemimiz olarak söylüyorum. Bu benim şansım biraz yoksa benden daha iyi oyuncu elli tane vardı. Bence de var benden daha kaliteli oyuncular vardı ama bu kariyere gelebilen az oyuncu vardı. Bunu anlatmak istedim. Bir sorunu bir çözümle anlatmaya çalıştım ama bu anlatım şekliyle 'Arda Turan gibi biri yüz senede bir gelir' diye bir gazetecilik yaparsanız; ne sorunu çözmeye gidebiliriz, ne de insanlara anlatmak istediğimizi anlatabiliriz" diye konuştu.
"Hayatım çalışarak geçti"
Küçüklüğünden beri yoğun tempoda çalışarak hayatına devam ettiğini belirten yıldız futbolcu, "11 yaşından beri doğru düzgün Temmuz ayında denize girmiyorum, Ağustos ayında denize girmedim. Hayatım çalışarak geçti. Yani bu kadar çalışmış bir insana 'ah yan gel yat keyfine bak' Bazen bence saygıyı kaçırıyoruz. İnsanları sevmeyebiliriz ama saygıyı gerçekten çok kaçırıyoruz. Yani benim hayatımda da saygıyı bana karşı kaçıran veya benim kaçırdığım bir sürü an var. Ben kendi hatalarım için de üzülüyorum ama bu saygı konusunu bence karşılıklı çözmemiz lazım. Çünkü iyi bir yere doğru gitmiyoruz. Bugün bana yaramayan, size zararı olan ya da bana zararı olan yarın bir başkasına da zararı olacak. Bence hep beraber güzelleştirmeliyiz. Yani ben kariyerimi dört beş sene daha belki sekiz sene on sene daha oynayabilirim. Ama bu ülkeye futboluna sporuna hizmet etmek istiyorum daha bir sürü şey yapabiliriz" şeklinde konuştu.

"Eşime çok aşığım"
İnsan ilişkilerine kadın erkek olarak bakmadığını söyleyen Arda Turan, "Ben insanlara kadın erkek diye bakmam. Benim her zaman insan ilişkilerim çok iyi oldu. Eşim, dostum, arkadaşlarım... Hayatımda ki insanlarında hep kıymetini bilmişimdir. Eşim dostum kim olursa ve hangi konumda olursa.. Bu sorunun cevabına yani değer konusuna girersek; değer bir kıvam belirtme.. Aslıhan'ın benim gözümde bir değeri yok. Eşime gerçekten çok aşığım ve onun değeri bende paha biçilmez. Yani öyle bir değer yok. Bir defa bana dünyanın en güzel şeyini verdi, oğlumuzu verdi. O yüzden ona minnettarım. Ona her fırsatta teşekkürlerimi sunuyorum. Eve döndüğümüzde, geriye döndüğümüzde, içeri kapandığımızda beni o kadar iyi tanıyor ki... Sorunları, o sıkıntıları yaşadığım anda neler hissettiklerimi... Çünkü bazen sorunları konuşmaktan hoşlanmıyorum. Yoruluyor insan "Ben şöyle değildim, ben böyle değildim." Ya 100 kere Türk Milli Takım kaptanı olmuşum, 17 kere 17 maç inanılmaz bir seri yakalamışız. İlk maçta Hırvatistan'a ıslıklanıyorum. Neden ıslıklandığımı bilmiyorum. Bunu nasıl anlatayım. Bu ne primmiş? Ne primi ya, ne parası" diye konuştu.

"2016'da prim diye bir kriz yoktu"
2016 Avrupa Şampiyonası'ndaki prim krizi ile ilgili olarak da Turan, "Prim krizi yoktu. Prim diye bir kriz yoktu. Milli Takım Hocası da söyledi, ben de söyledim. Personelin yatmamış primleri vardı. Orada onlarla ilgili bir konuşma vardı. Bu kadar bir tartışma, bu kadar. Personelle alakalı. Orada oyuncular da zaten federasyon da gereğini yaptı. Oyuncular da kendi ceplerinden -sağ olsunlar hiçbiri de beni kırmadılar- çalışan personele para ödedik. Neden? Oradaki malzemeci, masör, çalışan hayatlarında bir para kazanıp belki kendilerine bir ev alırlar, bir araba alırlar bir şeye girerler diye. Bu konu bu kadardı. Bir şeyin farkında mısınız? Bu prim krizinden herkes sıyrıldı. En tepedeki, en yukardaki, en arkadaki, en öndeki, en yandaki bir tek Arda kaldı. Kötü çocuk Arda. Neden haksızlığın karşısında durdu. Eksik bir şey vardı "Tamamlasak mı?" dedi, mücadelesini etti. Bir prim krizi oluşturuldu, suni bir kriz ve herkes temiz. Koskoca ülkede bir tek ben suçluyum. Eyvallah. Ne yapalım canları sağ olsun" ifadelerini kullandı.
"Ülkeme yönetici bazında hizmet etmek istiyorum"
Türkiye Futbol Federasyonu ve Galatasaray ile ilgili gelecek dönemde bazı hedeflerinin olduğunu söyleyen Turan, "Şimdi yüzde yüz böyle hedeflerim var, böyle hayallerim var. Hedeften önce hayal çünkü daha hayal kuracak yaştayım. Çünkü saha kenarında da futbola hizmet edebilirim. Bu devam edebilir ama buralara geldiğimde şahıstan çok bir sistem kurmak istiyorum çünkü Türkiye'deki problem bu. Ben geldiğimde bir şeyle devam ediyorum, siz geldiğinizde siz başka bir şeyle devam ediyorsunuz. Artık seviye öyle başka yerlere gitti ki.. Atıyorum siz bir takımın başına geliyorsunuz, o takımın sağlık ekibini de değiştiriyorsunuz.. Benim anlamadığım şey tıp da mı değişti yani o yüzden sizden Buket'ten Arda'dan Ahmet'ten Mehmet'ten önce bir sistem oturtulmalı, bir sistem yerleştirmeliyiz. Benim hedefim camiama, kulübüme, federasyona, ülkeme mutlaka hizmet etmek istiyorum yönetici bazında.. Çünkü orada gördüklerimi, Avrupa'da gördüklerimi yansıtmak istiyorum ama kendi şahsi fikirlerimle değil sistemle" dedi.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
En İyi Cevaplar