New York Times (NYT) gazetesinin haberine göre, günümüzde popüler olan binden fazla uygulama, kullanıcılarının konum bilgilerini toplayarak izinsiz olarak başka şirketlere satıyor.

Gazetede yer alan "Uygulamalarınız dün gece nerede olduğunuzu biliyor ve bunu da sır olarak saklamıyor" başlığıyla yayımlanan haberde, mobil uygulamalar kullanıcılarının konum hareketlerini topluyor ve başka şirketlere izinsiz olarak satıyor.
Haberde yer verilen ifadede şunlar yazıyor;
Mobil konum endüstrisi, uygulamaları kişiselleştirmek ve yakınlardaki iş yerlerinin reklamlarını göndermek amacıyla başladı ancak bu bir veri toplama ve analiz makinasına dönüştü.
Gazetenin gerçekleştirdiği araştırmaya göre minimum 75 şirket haberler ya da hava durumu gibi konum özelliğini etkinleştiren uygulamalar aracılığıyla konum bilgilerini topluyot ve topladıkları bu bilgileri reklam, perakende veya serbest yatırım fonlarına satıyor. Hatta kendisi kullanabiliyor.

Kullanıcıların konumlarına yönelik reklamcılık sektörünün bu sene 21 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor ve konum toplama konusunda öne çıkan uygulamaların başında "Weather Channel" ve "Foursquare" adlı uygulamalar geliyor.
Kaynak: Sputnik
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
En İyi Cevaplar