Google NewsTakip Et

76. Altın Küre Adayları Açıklandı: Geceye 6 Dalda Adaylıkla 'Vice' Filmi Damgasını Vuracak

Melike Gozence

Her yıl resmi bir törenle film ve televizyon dizilerine verilen Amerikan ödülü olan 'Altın Küre Ödülleri' bu yıl 76. kez düzenlenecek. Ödüllere adayların belirlendiği Altın Küre'ye 6 dalda adaylığıyle 'Vice' filmi damgasını vuracak.

Altın Küre Ödülleri
Altın Küre Ödülleri

Los Angeles'ta açıklanan 76. Altın Küre adayları arasında, Yönetmen koltuğunda Adam McKay'in oturduğu ve Amerikalı ünlü bir siyasetçi olan Dick Cheney'nin hayatını konu edinen ‘Vice', 6 dalda adaylıkla, bu yıl düzenlenecek ödül töreninde en fazla adaylık kazanan film oldu.

Vice'ın konusu ABD'de George W. Bush başkanlığı döneminde başkan yardımcısı olarak görev alan Dick Cheney'in hayat hikayesi.

Vice
Vice

Amerika tarihinin en çok tartışılan siyasi isimlerinden birisi olan Dick Cheney, emekli olmasının ardından yaptığı bir konuşmasında, Afganistan ve Irak savaşlarının İsrail'in güvenliği adına tehlike arz ettiğini söylemiş ayrıca Guantanamo hapishanesinde mahkumlara yapılan işkencelerin görmezden gelinmesinin, hapishanenin varlığını sürdürmesi adına önem taşıdığını belirterek fazlasıyla dikkat çekmişti.

Vice'ın en yakın rakipleri ise 'A Star is Born' ve 'The Favorite' ve 'Green Book' filmleri

A Star is Born
A Star is Born

En fazla dalda adaylık kazanan diğer filmlerse, Lady Gaga ve Bradley Cooper'ın başrollerini paylaştığı A Star is Born, bir yol hikayesi olan Green Book ve dönem filmi olan The Favourite.

Altın Küre Ödül töreni, 6 Ocak gecesi düzenlenecek.

Kaynak: Sputnik

Son Güncelleme: 14 Ara 2018 / 04:12
76. Altın Küre Adayları Açıklandı: Geceye 6 Dalda Adaylıkla 'Vice' Filmi Damgasını Vuracak
34 Cevap