Google NewsTakip Et

Son Dakika! Kırım'da Bir Okulda Patlama: 18 Ölü

Hakan Guray

Kırım’ın Kerç kentinde bulunan bir kolejde meydana gelen patlamada 18 kişi hayatını kaybetti. 47 kişinin de yaralandığı saldırı hakkında konuşan Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko, "Terör eylemi olarak açılan soruşturma, cinayet soruşturmasına dönüştürüldü” açıklamasını yaptı.

Son Dakika! Kırım'da Bir Okulda Patlama: 18 Ölü

Sputnik habere konuşan bir Acil Durumlar Bakanlığı sözcüsünün açıklamasına göre patlamada 10 kişi öldü, 40 kişi de yaralandı.

Hemen sonrasında açıklama yapan Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko ise 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 50 kişinin de yaralandığını belirtti.


Patlayıcının türü henüz belli değil

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi yetkilileri, saldırıda kullanılan patlayıcının türünün henüz belirlenemediğini belirtiyor.

Yerel basında yer alan habere göre patlamanın hemen öncesinde silah sesleri de duyuldu.

Kremlin: Olayın terör saldırısı olduğu üzerinde duruluyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bunun bir terör saldırısı olacağı ihtimali üzerinde de durduklarını söyledi ve şöyle devam etti:

Putin, Rusya Federal Güvenlik Servisi ve diğer yetkili kurumlara olayın nedenlerinin bir an evvel ortaya çıkarılması talimatı verdi. İlgili makamların bilgi vermesini bekliyoruz.

Rusya Ulusal Muhafızları Başkan Yardımcısı Sergey Melikov ise basına yaptığı açıklamada patlayıcının el yapımı olduğunu söyledi.

Çok sayıda asker gönderildi

Patlama sonrası, arama kurtarma çalışmaları için olay yerine 200'den fazla asker ve araçlar gönderildi.

Saldırının iki görgü tanığı, patlamayla beraber silah sesi duyduklarını ve yüzleri maskeli insanların okul etrafında koştuğunu ve öğrencileri öldürdüğünü söyledi.

3 günlük yas ilan edildi

Kaynak: Sputnik

Son Güncelleme: 17 Kas 2018 / 04:11
Son Dakika! Kırım'da Bir Okulda Patlama: 18 Ölü
69 Cevap