Google NewsTakip Et

Pastör Andrew Brunson ABC Kanalına Konuştu

12 Ekim'de çıktığı dördüncü duruşmasında serbest bırakılan ve ülkesi ABD'ye dönen Pastör Andrew Brunson, ABC televizyon kanalında çıktığı programda tutukluluk günlerini anlattı.

Pastör Andrew Brunson ABC Kanalına Konuştu

Türkiye'de geçirdiği zaman süresince herhangi bir siyasi faaliyette bulunmadığını belirten Brunson, "Türkiye'ye gitmemizin nedeni insanlara İsa Peygamberi anlatmaktı" şeklinde konuştu.

Good Morning America (Günaydın Amerika) isimli TV programına katılan Pastör Brunson, "Sanıyorum ki şu an Türkiye'de en çok nefret edilen insanlardan biriyim" dedi.

2016 yılında tutuklanmasından sonra hücre hapsinde günlerce tutulduğunu belirten Brunson şöyle konuştu:

Hapishanede tutulmak başlı başına zor bir durum. Başlangıçta günlerce hücre hapsinde tek başıma tutuldum. O günler çok zordu. O günlerde akli dengemi ancak saatlerce dua ederek koruyabiliyordum" dedi.

Daha sonra 8 kişilik bir koğuşta 20 kişiyle birlikte kaldığını anlatan Brunson, koğuştaki diğer tutuklular için "Büyük kısmı Gülen hareketinin üyesi olmakla suçlanıyordu. Koğuş hayatı bir anlamda camide yaşamak gibiydi.

Başta değil ancak sonradan ortaya atılan, PKK'yı desteklediğim gibi iddialar, birçok Türk'ü daha çok sinirlendirdi. Şu an sanırım Türkiye'de en çok nefret edilen insanlardan biriyim. Casuslukla, hükümeti devirmeye çalışan bir grubun üyesi olmakla, Kürt teröristleri desteklemekle suçlanıyordum. Ve son olarak da Başkan Trump'ın yaptırımları ardından ekonomik sorunlardan da ben sorumlu tutuldum.

Programın sunucusu George Stephanopoulos'un sorduğu "Sadece kayıtlara geçmesi için soruyorum. Hiç, bir şekilde casusluk aktivitesinde bulundunuz mu ya da teröristlerle bir iletişiminiz oldu mu?" şeklindeki soruya Brunson şöyle cevap verdi:

Hayır, Türkiye'ye gitme nedenimiz insanlara İsa peygamberi anlatmaktı ve bunu çok açıklıkla yaptık. Herhangi bir siyasi aktivitede bulunmadık.

Kaynak: BBC

Son Güncelleme: 21 Nis 2026 / 05:04
Pastör Andrew Brunson ABC Kanalına Konuştu
Cevapla