Suriye'de Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı savaşmak için Kürt Halk Savunma Birlikleri'ne (YPG) katıldığı sebebiyle geçtiğim günlerde Türkiye'de "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklanarak hüküm giyen eski İngiliz asker Joe Robinson, İngiltere hükümetine kendisine yardım etmesi için yalvardı.

Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan ve tutuksuz yargılanan Robinson' "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasından suçlu bulunmuştu.
25 yaşındaki Robinson, 23 yaşındaki nişanlısı Mira Rojkan ile Aydın'ın Didim ilçesinde tatil yaptığı sırada gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Robinson, dört ay tutuklu kaldıktan sonra Kasım 2017'de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.
Geçen hafta yapılan mahkemenin karar duruşmasında, Robinson hakkındaki adli kontrol şartlarının ve yurt dışı çıkış yasağının sürmesine hükmedildi.
Robinson'un nişanlısı Rojkan ise "terör örgütü propagandası yapmak"tan suçlu bulunarak, 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmış ancak, hakkında yurt dışı çıkış yasağı bulunmayan Rojkan ise şu an tahliye edilmesinin ardından gittiği İngiltere'de bulunuyor.
• Spiker: YPG'nin Türkiye'de terör örgütü olarak kabul edildiğini biliyordun. Neden örgüte katılıp sonra da Türkiye'ye tatile gittin?
— BBC News Türkçe (@bbcturkce) September 17, 2018
• Joe Robinson: Benim Suriye'de bulunduğum 2015 yılında YPG Türkiye için terör örgütü değildi. https://t.co/oLHHk3OZc2 pic.twitter.com/yxDyeaLBXH
Robinson, dün akşam İngiliz ITV News kanalına yaptığı açıklamada, "duygusal çöküntü içinde" olduğunu söylerek şöyle konuştu;.
Bu mesele 14 aydır devam ediyor. İlk dört ay boyunca, günün 23 saatini yüksek güvenlikli bir cezaevinde tek kişilik hücrede tutuldum. Üç ay günışığı görmedim ve dört ay boyunca nişanlımı ne görmeme ne de konuşmama izin verildi. İngiliz hükümetine bir şeyler yapması için kelimenin tam anlamıyla yalvaracak noktaya geldim.
Jeremy Hunt Türk makamlarla temasa geçmeli

Nişanlısı Rojkan da İngiliz Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt'tan devreye girmesi talebinde bulundu.
Rojkan yaptığı açıklamada şunları söyledi;
İngiltere artık bir şey yapamayacağını söylemeyi bırakmalı. Bir şeyler yapabileceklerini biliyoruz… (Hunt'ın) diplomatik düzeyde Türk makamlarıyla temasa geçmesi gerekiyor" dedi.
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, yetkililerin Robinson'a her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirterek, "Bu davayı çok yakından takip ediyoruz ve meseleyi de Türk makamlarıyla gündeme getirdik.
Kaynak: BBC
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer 
En İyi Cevaplar