Şırnak'ın Balveren beldesinde yaşayan Feyzullah ve Taybet Artuç çifti, herkes gibi evlerine kapanmak ve çiftçilik yapmak yerine dünyayı keşfetmeyi seçti. Farklı kültürleri tanımak adına 17 yılda Orta Doğu ve Uzak Doğu'da 10 ülkeyi ziyaret ettiler ve gittikleri ülkelerde çekindikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşan çift, yeni hedeflerinin Avrupa ülkelerini dolaşmak olduğunu söyledi.

Hayatını Belveren beldesinde çiftçilik yaparak sağlayan 5 çocuk babası Feysullah Artuç (50) ve eşi Taybet Artuç, farklı kültürleri keşfetmek için 2001 yılından sonra başladıkları yolculuklarında 10 ülke gezdi. Bugüne dek Suriye, Irak, İran, Ermenistan, Gürcistan, Rusya, Küba, Japonya, Brezilya ve Katar'ı ziyaret eden çift, gittikleri her ülkede kendi yöresel kıyafetlerini de götürdüler. Artuç çifti, gezdikleri ülkelerde çekindikleri fotoğrafları, ve videoları sosyal medya hesaplarından paylaştı.
Şırnaklı çiftçinin ilginç hikayesi: Yaşlanınca zaten evde oturacağız diyerek çıktılar yolahttps://t.co/p67d47oOJC pic.twitter.com/6ZyfhZnjji
— Demirören Haber Ajansı (@dhainternet) September 9, 2018
Taybet Artunç, eşinin kendisi olmadan bir yere gitmediğini, bunun da bölgedeki kadın-erkek ilişkilerinde pek rastlanan bir durum olmadığını belirterek şöyle konuştu;
Beni yanına almadan bir yere gitmek istemiyor. Ben de doğal olarak 'geride kalan çocuklar ne olacak, onlara kim bakacak' kaygısı ile gitmek istemiyorum. Ama buna rağmen 10 ülkeye gittik. Ülkelerin kültürlerini tanımak için gezmeye de devam ediyoruz. Eşim bana, çocukların büyüdüğünü kendi kendilerine bakacağını ve biz yaşlandığımız zaman evde oturmak zorunda olacağımızı o nedenle yaşımız el verirken gidip dünyayı gezmemizin güzel olacağını söyleyerek beni ikna ediyor. Şimdi gündemimizde önce Mısır, ardından Avrupa ülkeleri var.

Çiftin kızları Bahar Artuç ise babası Feyzullah Artuç'un annesini çok sevdiğini, onsuz bir bardak çay bile içmediğini ifade etti ve ekledi;
Babam anneme çok düşkündür. Nereye gitse onu yanında götürür. Babam, ziyaret edeceği ülkeye gitmeden önce o ülke ile ilgili kitapları okur. Babam ilkokul mezunu. Ancak kendisiyle sohbet edince yüksek okul bitirdiğini düşünürsünüz. Çok bilgili ve kültürlüdür. Yabancı dili yok ama girişken olduğu için insanlarla dillerini bilmese bile kolaylıkla anlaşabiliyor. Anneme dayatarak okuma yazma kursuna gitmesini sağladı. Onlar şimdi dünyayı gezerek gittikleri yerlerin kültürlerini öğreniyorlar.

Kaynak: DHA
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
En İyi Cevaplar