İnsanları çirkin hissettirmek için saldırıya geçmiş bir dünya karşısında bu oran çok normal ama bence %3'ten çok daha fazla yakışıklı erkek var ve Türk erkekleri de bunun bir parçası. Türkler genel olarak kendini beğenmiş bir toplum olduğu için kadını da erkeği de diğer ülkelerdeki insanlara göre kendilerini daha çok beğeniyorlar. Bunda ABD'deki ya da bir İngiltere'deki kadar kapitalizmin, medyanın etkisi olmaması da rol oynuyor, tabii.
Bence yakışıklı olmak ya da olmamak kişinin bakış acısına bağlı. Kişiler bence dış görünüşe değil de ahlâkî değerlere bakılmalı. Ahlâkî değerleri güzel olan kişiler gözümde daha güzel. Ahlâgi yoksa insanın çok çirkin bir varlığa dönüşüyor.
%80 falan herhalde. Egosu yüksek çok insan var. Bilmiyorum kim kendine yakışıklı der ve yakışıklı olmak için neler gerekiyor. Bu yüzden ben kendime diyemem mesela. Ama etraftan güzel yorumlar geliyor ne yapalım.
Yakışıklılık ve güzellik kişiden kişiye değişir ama bu kadar düşük çıkması elbette popüler kültür ve sosyal medyanın önümüze koyduğu rol modellere (kusursuz beden) ulaşma arzumuzu gösteriyor. Ulaşamadığımız ve ulaşamayacağımız için kendimizi hep eksik hissediyoruz.
Şimdi yakışıklı bulursun fakat seviyenide bilmen şart abi örneğin ben falanca kişiden yakışıklıyım diyorsan seninki egodur fakat herkese göre yakışıklılık farklı kavram
Dış görünüşüm benim çok da umurumda değil. Bakımlı olmaya çalışırım hepsi o. Ama iç görünüşümü hep güzel bulmuşumdur. Hem de doğal güzel makyaj yok orada.
yakışıklı olan kabul etsin bunda bir sıkıntı yok ki zaten, erkeklerde güzellik kadınlar kadar bol değil oran bu yüzden düşük. bende kendimi normal görüyorum tip olarak.
Hiçbir erkek en yakın arkadaşını övmez sen yakışıklısın iyisin diye bu yüzden haliyle kendimize güven bitiyor Kızlar gibi yapmacık değil bizim ilişkiler
@melisaa5 başkalarının kimliğine bürünüp fake hesaptan yazmak mı? Profil resmindeki kişi benim. Ayrıca ben olduğum gibiyim kimseye olmadığım kişi gibi davranmadın. İnternetten kimseye birşey yazmam çünkü kızlar buna taciz diyor. Hayatımda fake hesap açmadım.
Bu kadar egosu yüksek bir ülkenin kadınlarının çocuklarının egolarının nasıl düşük olmasını beklersiniz ki ulan bu nasıl bir tamlamadır içimden okurken nefesim kesildi.
Ana Sayfa > Güzellik & Bakım > Sorular > Bir araştırmaya göre, erkeklerin %3’ü kendini yakışıklı buluyormuş! Sizce bu araştırma Türkiye’de yapılsa sonuç yüzde kaç çıkar?
En İyi Cevaplar