Resmi kaynaklı olmasa da güzelliği ve ünü günümüze kadar gelmiştir. Dönemin en gözde hanımlarından olan kadına 145 kişi evlenme teklifi etmiştir. Tabi Şah’ın karısı olmasından dolayı bu teklifler boşa gitmiştir. Anlaşıldığı üzere Anis el-Doleh’e aşık olanlar duygularını yoğun yaşıyorlarmış. Çünkü evlenme teklifi edip reddedilen 13 kişi intihar etmiş. Kendisini çok seven kocası da 1896 yılında suikast sonucu öldürülmüştür. Dönemin en güzel kadınına ne olmuştur orasını bilmiyoruz. İran Şahı’nın Karısı
O dönem şişko tek kaş bıyıklı karılar güzellik sembolü olduğu için şah görünce ağzının suyu akıyordu hadi benim karım ol filsn diyordu bu hanım kızımız Nasıreddin Şah'ın en sevdiği karılarından biri. Adamın 85 karısı vardı ve onlar için özel cinsel kaydırak bile yaptırmıştı
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ayna ayna söyle bana var mı benden güzeli dünyada? diye aynaya sorduğunda acaba ayna harakiri yapmış mıdır?
Biraz araştırırsan bunların erkek tiyatro oyuncuları olduğunu görürsün... O dönemde iranda karınları tiyatroda rol alması yasak olduğundan kadın rolünü canlandıran erkek oyuncular bunlar...
O ne öyle kadın diye koynuma alacağıma bekâr kadınsız yaşarım daha iyi. Allah'ın gücüne gitmesin. Kadın dediğin tüysüz kılsız olmalı başına kese kağıdı geçirsem geri kalanı bile midemi kaldırır. Yok buna bir goril koca lazım. 😂😂😂
dönemine gore derken o zamandan bu zamana güzellik konusunda kadınlar evrim mi geçirdi. :) Pek tabiki daha güzel hatunlar vardir. Şu olabilir güzellikte belki fiziki değil başka bir kriter vardı o zamanlar. Anlamadim
En İyi Cevaplar