Güzellik önerileri her yerde. Herkes bir şeyler deniyor ve herkesle paylaşıyor. Durumun sonuçları çoğu zaman düşünülmüyor ve herhangi bir kişisel öneri bir anda trend olabiliyor. Son olarak yeni bir Kore güzellik trendi ile karşı karşıyayız. Son dönemde Kore'den çıkıp tüm dünyaya yayılan bir cilt trendi var; cam cilt denilen bu trend pürüzsüz, berrak ve gözeneksiz bir cildi ifade ediyor. Tabii bunu herkes ister fakat bu trend başka bir trendi doğurdu. Yüzün tamamına vazelin sürmek! Vazelin dudaklara, dirseklere ve topuklara sürülse de, bugüne dek kimse yüzüne vazelin sürmeye cesaret etmiyordu. Ta ki birkaç Youtuber gece yatarken tüm yüzlerine vazelin sürdüklerini gösterene kadar. Yüze vazelin sürüp üstünü streç filmle kapatmanın sabah siyah noktaları çıkarmak için en iyi yöntem olduğu iddia ediliyor. Ancak vazelinin tek kullanılma sebebi bu değil. Cildi yumuşattığı ve kırışık görünümünü hafiflettiği de söyleniyor. Fakat dermatologlar vazelinin bu şekilde kullanımına karşı, çünkü vazelin gözenekler tarafından emilmiyor. "Gözenekleri tıkadığı için cildimizin doğal nemini korumasına yardımcı, ancak tıkalı gözenekler zamanla başka problemlere yol açabilir. Cildin doğal koruma kalkanını bozarak yeni kırışıklıklara da sebep olabilir" düşüncesindeler...
Aranızda bu yöntemi duyan ve deneyen var mı? Sizce de sağlıksız bir yöntem mi?
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Pürüzsüz ve berrak bir cilt için yeni bir trend! "Yüze vazelin sürerek uyumak" sizce sağlıklı mı?
H. cevizi yagi da tüy cikariyor dediler sacim ve kirpigim dışında uygulamadim fakat benim arnavut kremimin icinde de vazelin vardi ve uzun sure yüzümde durduruyordum vazelinden zarar görmedim o sirada tabi bu kişilerin yaptigi gece yatarken strecle üzerini kapatmak onu bilemiyorum iste dermatologlar sağlıksız diyor.
Hiç sağlıklı gibi gelmedi bana. Keza basit onemsiz bir icat, o şekilde kullanimda bir faydası olsa illa bilinir soylenirdi reklam amaclida olsa firmalarca
Vazelin yüz için uygun bir krem değildir. Gözenekleri tıkadığına, tüylenmeye sebep olabileceğini söyleyebilirim aşırıya kaçmamak lazım. En iyisi cildiye kontrolünde bir kozmetik ürünü kullanmak
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Her gün yatmadan önce göğüs uçlarınıza uygulayacağız vazelini diş fırçası yardımıyla sürebilir ve yedirerek uyguladığınızda 3 hafta gibi kısa bir sürede inanılmaz değişikliğe şahit olabilirsiniz. unun yanında daha parlak canlı ve çekici dudaklara sahip olabilirsiniz. diğer kullanım alanlarından bahsedecek olursak; çoğunlukla kol dirseklerinin daha az nemli olması nedeniyle çatlaklar ve kuruluk oluşur. Bunu aşmak için dirseğinize vazelin sürün böylece daha nemli ve yumuşak olacaktır.
En İyi Cevaplar