Makyajla özellikle gözlerimizi büyük göstermek için büyük çaba harcıyoruz. Peki sizce gerçekten büyük göz kadına güzellik katıyor mu? Çok çekici olan küçük gözlü ünlüler de var. Örneklerle açıklayabilir miyiz?Küçük gözlü ünlüler
Büyük göz
Küçük göz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Büyük gözlü kadınlar mı daha çekicidir yoksa küçük gözlü kadınlar mı?
Aslına bakarsan bu kişiden kişiye göre değişen bir durumdur. Mesela Türkan Şoray küçük gözlü olsaydı daha çekici bulunur muydu? Özgü Namal iri gözlü kadın olsaydı yine de çekici olur muydu? Yani kişiden kişiye, yüz tipine göre değişkenlik gösterebilen bir durum :)
En çekici küçük gözlü ünlüler kimlerdir?
1. Aslı Tandoğan
Küçük gözlü ünlüler
Aslı Tandoğan küçük gözlü ünlüler arasında yer alıyor ama yüzüne oldukça yakışıyor ve çekici.
2. Özgü Namal
Özgü Namal oldukça sempatik ve sevimli. Yüz tipi de minyon olduğu için küçük gözleri çok çekici duruyor.
3. Gizem Karaca
Gizem Karaca'nın gözleri de küçük ve kısık. Fakat kendisini iri gözlerle hayal edemiyorum bile, ona gerçekten bu göz şekli yakışıyor :)
4. Leyla Lydia Tuğutlu
Küçük göz
Leyla Lydia çok beğendiğim bir dizi oyuncusu. Gözleri iri olsa yine beğenir miydim? Sanmıyorum, yüz tipine yakışıyor.
5. Ariana Grande
İri göz vs küçük göz
Örnekler çoğaltılabilir. Birçoğu çekici bulunan ünlü ve küçük gözlere sahipler. İri gözlü ünlülere baktığımızda da yüz tiplerine çok yakıştığını görüyoruz aslında. İri gözlü ünlüler arasında en çok Selin Şekerci'yi beğeniyorum :)
Bunu şöyle açıklayabilirim, insanların ne kadar testestoron ve ostrojen hormonlarına sahip olduğunu yüz şekillerinden ve hatlarından dahi anlayabilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre ;
Kadınlar, Büyük gözlü Çıkık elmacık kemikli Dar alınlı Küçük ve ucu kalkık burunlu Dolgun dudaklı Yay şeklinde ince kaşlı İnce sesli
Olduğu zaman ostrojen hormon seviyesi yüksek ve daha feminen olduğu anlaşılmaktadır.
Erkeklerde ise Küçük gözlü Geniş alınlı Belirgin bir çene kemiği Kalın ses Kalın kaş İnce dudaklı Büyük burunlu Kaşların kenarındaki çıkıntının ( kemikten dolayı ) uzun ve belirgin olması
Erkeklerin testestoron hormonlarının daha yüksek olduğuna bir işarettir.
@CDDuru hayır doğru. Bir jinekolog söylemişti hastaların çoğunlukla yüzüne bakıldığında vücut tipine bakıldığında polikistik over olup olmadıklarını bile anlayabiliyorlarmış.
@CDDuru hormon seviyesi anlaşılmıyor tabi ki ama yüz tipinde vücut tipinden anne karnında testosterona mı daha çok maruz kalmış yoksa kadınlık hormonlarına mı maruz kalmış anlaşılıyor. Yine polikistik overa elma tipli vücuda sahip kadınlarda daha çok rastlanıyor. Yüz tipinden de anlaşılıyor çünkü polikistik over genetik bir hastalık.
Yüz orantısı güzelse büyük küçük bir önemi kalmıyor lakin büyük göze makyaj hileleri ile farklı bir albeni oluşturabiliyorsun bu sayede daha çekici kılınabiliyor...
Öyle sabit bir fikre bağlanmak yanlış bence. Her kişinin duruşu farklıdır ve kimisinin gözleri küçükken kimisinin de büyükken göz alıcıdır. Valla küçük gözleri seçtim ankette kendi gözlerim küçük ve neredeyse çekikler diye ama bence kişiden kişiye değişir... :))) Ama şu da var ki, gözleri küçük ve kirpikleri güzelse bir kadının; işte o zaman bakmaya doyamazsın... 🙈
çok büyükte güzel değil çok küçükte ortası makul ama illa birini seç diyosan küçük dicem çünkü pörtlek oluyo genelde büyük gözler o kabalığı sevmiyorum
En güzel gözler eşşeklerdedir diye boşa dememişler😉siz hiç küçük gözlü eşşek gördünüz mü😊😄
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Genelde büyük gözlerin daha çekici olduğu söylenir, ama yüz şekline göre değiştiğini düşünüyorum. Minyon tipli birinde büyük gözler hoş görünmez. O yüzden genel hatlara hitap eden göz şekli çok daha güzel.
En İyi Cevaplar