Birce Akalay hayranlığım var ve onun dövmesinden yaptırdım nasıl olmuş? Birce Akalay vav dövmesi anlamı nedir?

Birce Akalay hayranlığım var ve onun dövmesinden yaptırdım nasıl olmuş? Birce Akalay vav dövmesi anlamı nedir?

Dövme yaptırmak önemli bir karar. Hayatın boyunca vücudunda taşıyacağın görselin senin için bir anlamı olması gerekiyor. Bu nedenle yapılacak dövmeye karar vermek haliyle biraz zor oluyor.

Arapçadaki Vav harfi, hem estetik bir tercih, hem de derin bir manevi anlam taşıyan bir semboldür. Arap alfabesinin 27. harfi olan Vav harfi, İslam kültüründe ve tasavvufta çeşitli anlamlar taşıyor.
Birce Akalay'ın bu dövmeyi seçmesi, yukarıdaki anlamlardan biri nedeniyle olabilir de, olmayabilir de. Çünkü yaptırılan dövmenin anlamı, dövmenin sahibi için özel ve kişisel bir anlam taşıyor da olabiliyor.
Oyuncu ise Vav dövmesi hakkında bir açıklama yapmamış. Ama bir röportajda "Toplam 7 dövmem var. Oyuncu olmasaydım daha çok yaptırırdım. Bütün dövmelerin bir anlamı ve hepsinin vücudumda bir koordinasyonu var" demiş.
Birce Akalayın elindeki dövmenin anlamını açıklamaya çalıştım, umarım seni tatmin eden bir cevap olmuştur. :)
Biraz amatörce olmuş çok laın olmuş çizgiler oyüzden gözüme pek hoş görünmedi :)
kendin cizmis ol bunu 😁 kotu bence daha ufak kibar bisey olmali...
Kötü mü olmuş ya 😕
Merak ettim baktım da Birce Akalay, önceki gün Dilek Hanif'in kıyafet sergisine katıldı. Güzel oyuncunun bileğindeki dövmeler dikkat çekti. Ünlü oyuncu, bileğindeki Arapça 'vav' harfi dövmesinin anlamı sorulduğunda ise yanıt vermedi... Arap alfabesinin 6. harfi olan Vav'ın, imanın 6 şartını temsil ettiğine de inanılıyor. :D Farklı yani
Cevap
27Cevap
Hristiyanlığı veya diğer dinleri bilemem lakin Müslüm bir insanın koluna İslami sembolleri çizdirmesi bana biraz canım geliyor. Çünkü İslam dininde dövme haram.
Bu kadını ben de çok seviyorum. Hayırlı olsun dövmen
Bununla tuvalete girilir mi carpilirsin arap harfi kutsaldir kurani kerim yazilir onunla cok buyuk hurmetsizlik
Müslüman değilim.
Bence de müslüman değilsin belli ediyorsun zaten
Poponun arasinami yaptirdin benmi yanlis goruyorum :)
Ne diyon kards
Kalemlemi yazdin diom gardas bok gibi olmus
Dövme idare ederde sen niye ciplaksin onu anlamadım. 🤔🤔🤔🤣🤣
Çıplak?
Dövme yapan cenabet derler ama bilemem gusül geçmiyorsa diyorlar tabi ben öyle duydum kesin bilmiyorum
Biraz ufak olsaydı ya
Bende yaptırmayı düşünüyorum ama hiç bı yerde ters vavlarin anlaminj bulamadim anlamı nedir
Bence tam öteki tarafına yaptırmalıydın
Kizda o bolgeye dovme? Bilemedim.
Hangi bölge gibi duruyor oradab
Kol
Net belli değil sanırım amatör?
Daha karanlık bı yer yok mu
Var...
Gülerek kullanın anlamı var mı?
Karanlık sanatlardan çıkmış gibi
anlamı ne ki
Anlamı yok
sana bir şey ifade etse daha mantıklı tabi