Madonna’nın kızı Lourdes Leon, uzattığı koltuk altı tüyleri nedeniyle sosyal medyada gündem konusu oldu.Koltuk altı tüyleri ile dikkat çeken 21 yaşındaki kızın görüntüsünün gerçek olduğuna inananların yanında, photoshop olma ihtimalini düşünenler de var. Peki bu görüntü sizin aklınıza kimi getirdi?Hatırlarsanız Gigi Hadid de bir dergi için kamera karşısına geçmişti ve koltukaltı görüntüsü ile ilgili tartışmalar başlamıştı. 22 yaşındaki modelin ihmalkarlık ettiğini düşünenler ‘hiç temiz değil’ gibi eleştirilerde bulunmuştu..
Birçok ünlü yüzlerindeki bir ton makyaja, saçlarındaki boyaya rağmen, koltuk altı tüyü hareketine destek verdi. Olaylar çok anlamlı olmayan feminst bir harekete dönüştü. Madonna bu ünlülerden bir tanesiydi..
Koltuk altı tüylerini uzatmak feminist bir hareket değildir arkadaşlar.
Çünkü koltuk altı tüylerini temizlemek bir güzellik standartı değildir...
Bir çeşit başkaldırı olduğunu düşündüğümüz bu hareketle kendilerini cesur, doğal ve hijyenik hissediyorlar mı gerçekten? #ZahmetsizGüzellik #Meczup - Kaynak -
Koltuk altı tüylerini uzatmak feminist bir hareket mi? Koltuk altını almayıp ben cesurum diyenler, doğal ve hijyenik mi gerçekten?
Bu olayı bazı insanlara açıklamak istiyor bir yanım, bir yanım da 'ulan anlayacak olsalar zaten anlarlar, boşver'diyor. Ama son bir kez yine açıklamayı deneyeceğim. Bakın arkadaşlar, vücudumuzdaki hiçbir kıl pislik değildir. Günlük duşunuzu alıp temizliğinizi koruduğunuz sürece biyolojik açıdan hiçbir kıl pisliğiniz olamaz. Eğer öyle olsa, Allah canlıların en şereflisini kıllı ve pis yaratmazdı. Hem koltuk altı kılları, hem de bikini bölgesi kılları aslında Türk insanının bilmediği, araştırıp öğrenmediği sayısız faydaya sahiptir. Koltuk altı kıllarımız koltuk altından geçen lenf düğümlerini korur. Koltuk altlarını sürekli almak ise meme kanserini tetikler. Bikini bölgesi kılları kadının feromon salgılamasını sağlar, ilişki sırasındaki sürtünmeyi, dolayısıyla tahrişi ve kadının acı çekmesini engeller. Pislik dediğiniz o parçalarınız size tanrı tarafından bir lütuftur. Tabi kime konuşuyorum ki ben... Feromonun, lenfin ne olduğunu bilmeyen insan anlar mı bundan? Madem pislik olduğunu düşünüyorsunuz, öyleyse vagina içini de sabunla yıkayınız, sonuçta kendisi sümüksü bir sıvı salgılar ve sizin gözünüzle bakarsak pistir. Yıkayınız da mantar olunuz, olunuz da anlayınız Allah'ın sizi doğal halinizle ne kadar güzel ve temiz yarattığını. Komiksiniz, çok komiksiniz. Okunuyuz arkadaşlar, öğreniniz...
İki üç tıbbi terim öğrenip insanları “siz ne bilirsiniz lenften feromondan “diyip insanları aşağılamak nedir peki? Kimse vücudunda ay şuramda şu biyolojik şey var ona göre davranıyım demez. Evet Allah o kılların çıkmasını istediyse bir sebebi elbet vardır fakat aman koltuk altımda kıl çıktı uzasın sonuçta Allah istediyse vardır bir sebebi almıyım demek temiz bir insan ya da feminist olmak anlamına gelmez. Vajina bölgesindeki kıllar tahrişi engellermiş peki ya o kılların haddinden fazla uzamasıda pis koku ve kıl köklerinin nefes almamasına sebep olur bunu napıcaz peki? Ayrıca Allah tarafından vücudumuzda kıl çıkması doğal bişey evet ama aynı zamandada oraların temiz tutulması emredilmiştir doğallık diyip bide insanları küçümseyerek konuşupta iyilik yaptığını sanıyorsan yanılıyorsun
@saatimebak Dua etsin üslubuma dikkat ettim yoksa bu söylediklerim hiç bir şey. Ayıp ayıp iki üç kelime öğrenince her bir b. ku iyi biliyor anlamına gelmiyor kimse
@dçilan dileyen diledigi gibi kendine tarz Biçer ama fikir beyan etmek başka bir kaç terim ogrenip insanları aşağılamak başka. En iyisini yaptın cuk diye kedigine oturtmussun
@dçilan demiştim anlamazsınız diye. Başta belirttim dikkat ettiysen, 'temizliği korunduğu sürece' diye... Sen uzatıp da temizlemezsen zaten bu pisliktir. Yalnız dikkat çektiğim şu, uzatmadan temizlemezsen de pisliktir. Temizleyeceksin, alıp almamak bireyin kendisine kalmış bir şey. Bir kadın sonuna kadar almak ister, biz onun hakkını da koruruz çünkü feminizm bunu da gerektirir. Ama bir diğer kadın almak istemiyorsa ona da pis muamelesi yapılamaz. Yıkın artık şu tabuları. Çıkın kabuğunuzdan.
@dçilan insan vücuduna ayıp iki üç kelime diyorsun, ben seni nasıl ciddiye alayım be güzel kardeşim? İşte bu yüzden bu ülkede bilim gelişmiyor. Doktorluk bile yapılmıyor.
@frederich1262 Evet, kendisini lisede okumuştum. Güzel bir hikayedir. Köpeğin üzerine atılan pirelerin bile faydasının olması insan vücudundaki en ufak tüyün bile asla faydasız olmayacağına kanıttır, eğer ki hikaye gerçekse.
@Grilce123 Burada tek konu kılı alsanda pis olabilirsin ya da almasanda temiz kalabilirsin değil yanlız benim sana yorum yapmamın sebebi üslubun tuhaf tuhaf kendini bir şey sanıp İlber Ortaylı edasıyla konuşma tavrın nedir acaba? Her tıp okuyan zeki sayılsada insan sayılmıyor. Sen beni ciddiye almasanda olur tıp okuyorum diyip kedin düşünce ne yapıcağını buraya sorup ve zayıflamak için bana ihtiyacın olduğunda anlarsın kim ciddiye alınıyomuş kim alınmıyormuş. Ha bu arada gıdacıyım beslenme eğitimi aldım ve kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama emin ol senden daha çok kimya gördüm biyolojide bilmediğin bakterileri biliyorum ama sen bizi cahil olarak bil. Sözde feminist sizi. Burada yok feminizim onu da savunur bunuda savunur dersiniz iki gün sonra aşık olduğunuz adam ben senin etek giymeni istemiyorum diyince tamam hayatım sen iste yeter der susarsınız. Tutarsızlar sizi. Hadi git ötede kibirlen çok biliyormuşsun gibi hadi canım hadi
@dçilan Beni tanımamana rağmen sevgilim etek giyme dediğinde giymeyeceğim konusunda güzel yorumlar yapmışsın. Oldukça peşinhükümlüsün, beni benden iyi tanırcasına konuşmana hayran kaldım. Alanımız aynı değil. Burada geçen konu beslenme ve diyetetikle alakalı olsa inan susup konuyu sana bırakırdım ancak üzgünüm, bu benim alanım. İnsanları ötekileştirmiyorum, aksine, şimdiye kadar halkımızdan daha farklı düşündüğümüz için bizler ötekileştirildik. Feminizmi eşitlikten çok farklı bir kefeye koyup bizi erkek düşmanı ilan ettiler. Dini daha iyi anlamak için sorguladık dinsiz ilan ettiler. Saygı duyun dedik yıkıp geçtiler. Geçmişe dair çok yaram var bu konuda, bilmiyorsun. Insanlar hakkında peşin hüküm verme. Yalnızca eşitlik savunucusu olmam uğruna elin kadınının, hatta senin de vajinanı savunuyorum burada. Bana düşman olmak yerine biraz olsun düşünce yapımıza saygı duyabilirsiniz. Mesela sen, nerede kaç yıl okuduğunu bilmediğin insana 'iki ayıp kelime öğrenmişsin' demeyi bırakabilirsin.
@Grilce123 ben seni tanıyormuşçasına konuşmuşum bilmiyorum fakat sen beni tanımıyorsun ben karşımdaki insan lezbiyende olsa gayda olsa hristiyanda olsa her ne olursa olsun sen busun diyip yargılamam aynı zamanda fenizimide kötülemiyorum kadın haklarını savunmaları tamam güzel fakat kendinizle çeliştiğiniz yerler çok fazla bunu sizde biliyorsunuz. Ben “ madonnanın kızı ıyyy koltuk altı kıllarını almıyor sözde ünlü yüzünde bir ton makyaj var bide oraya bak “ tarzı konuşmadım aksine sen siz ne bilirsiniz lenfi feromonu diyip bizleri küçümsedin ama burada sağlıkçı, tıpçı ya da başka bölümlerden ya da hobi olarak bu bilgileri bilen çok insan var sadece sen yoksun ya da bilmeyen biri olsa bile kimseye karşı bu tavırla konuşamazsın sözde haklarını savunduğun kadınlarada. Bide rica ediyorum bana kanıtla ben ne zaman “ iki ayıp kelime öğrenmişsin” dedim? Lütfen önce okuduğunu iyi anla sonra seninle sabaha kadar tartışabilirim
@dçilan 'saatimebak' isimli kullanıcıya yazdığın yoruma bakar mısın? Hakaret içerikli konuşmuşsun, 'ayıp ayıp iki üç kelime öğrenince her bir b'ku iyi biliyor anlamına gelmiyor kimse' demişsin. Kendi dediklerinden haberin yok. Açık açık insan vücuduna ayıp demişsin.
😂😂😂 algılamana hayran kaldım. Ben orada senin yaptığın tavıra ayıp dedim insan vücuduna ayıp dediğimi nerden çıkardın? İşine geldiği gibi algılama söylediklerimi. 2 3 saat daha düşünüp cevap verebilirsin şimdi
@Grilce123 tamam öyle diyorsun da insanin gözünde hoş olmak varken ya da kendin için hoş bakimli olmak varken neden killi olarak kalinasin ki. ha ben insanlar için bakimimi yapmiyorum diyorsan o zman vücudunuzdan neden tüyleri aliyorsunuz ki. zaten kiyafet giymişsiniz kim sizi görecek. ama yok siz insanlar için temiz ve bakimli oluyorsunuz. bu yüzden de Allah temizliğin imanin yarisidir demiş.
Kılların neresi gözel dal çok güzel kıllar kıllı kadınlara bakmayınca duramıyom kıllı kadınlar çok seksi oluyolar annemle babam ayrılmadan önce annemin kılları vardı çok güzeldi annem kıllıdı ben anneme çekmişim ben de kıllarımı uzatmak istiyorum Annnemin vücutunun heryeri kıllıydı dahadahalan annemin kıllarını hayalediyom banyodan çıkmıyom evlecam karımda çok kıllı olur inşallah
kılla tüyle feminist olunmaz doğallık diyorlarsa da sormak lazım aylık makyaj estetik vs masrafları ne kadarmış başkaldırı olur mu olur eneeemmm çok pis kokuyu bu diye kafa yukarı kalkar ve yana çevrilir en fazla bu kadar başkalkar başka da baş zor kalkar ;)
Esasında o tüylerin orada olmasının bir nedeni var diğer tüm tüyler gibi ama modern insan bunu asla kabul etmeyecektir. Koltuk altı tüylerini kesmenin temiz olmakla bir alakası yok, temiz olmanın banyo yapmakla bir alakası var... bir insan keser kesmez onun kendi kararı temiz olduğu, banyo yaptığı ve sizi rahatsız etmediği sürece bu kişinin kendi verdiği bir karar. Çoğu erkek koltuk altı tüylerini kesmiyor bu onları gerçekten pis mi yapıyor, bir düşünün bakalım? Ben sadece hoşlanmadığım için kesmeyi tercih ediyorum, aynı zamanda biliyorum ki bunun temiz olmakla veya olmamakla hiçbir alakası yok.
Bence sınırları zorlamak bunun adı. Erkeklerin doğurmasını istemek gibi bir istek. Kadına tüy yakışmaz erkeğe biraz yakışır o kadar. Elbette koltukaltı ve genital bölge erkekte de hijyen gereği temiz olması gereken kısımlardır. Ama erkeklerin tüyü var kadınların da olsun düşüncesi bence çok sıradışı. Herkes doğasına göre hareket etmeli
Feminist bir hareket olduğunu savunamam ama kapalı yerlerdeki tüyler pislik demek kimse kusura bakmasın. O tüyler terleme yapar ve rahatsızlık vermesinden bahsetmiyorum bile yazın sıcaklarında tahriş olur. Ben erkeklerinde kadınlarında koltuk altını almasından yanayım.
Temizlik göreceli galiba. İslam ülkeleri dışında birçok ülkede erkekler koltuk altını almaz çünkü bunu pis bir şey olarak görmezler ama kadınlara güzellik standartı olarak dayatırlar. Böyle şeyleri eleştirirken bu kültürel farklılığı da göz önünde bulundurmak lazım.
Feminizm öğretisinin savunduğu tek bir gerçek vardır "eşitlik".. Kadınlar eşitlik adına kıllarını uzatırsa, erkekler eşitlik adına bıyıklarını yolup makyaj yaparsa gerçekten eşit olmayız.
bir kere kişisel hijyen bakımlı ve temiz olmakla alakalı bu konu. Kendine saygısı olan insan da temel temizlik konularına dikkat eder. Başka bişi demeye gerek görmüyorum. Zaman zaman belki insanlara olabilir ama bunu marifet gibi göstermek...
Son derece itici bir durum bence rezaletin son noktası.. Hele bazılarında yazın görüyorum terden birde kıllara tuzlar kristalize olup yapışmış oluyor.. Tek kelime ile pislikkkkkkkkkkkkkkk başka söz yok.
Tanrı, Allah, Buda, Yehova ya da her neye inanıyorsanız her şeyi bir düzenle yaratmıştır. Koltukaltı kıllar ve bikini bölgesindeki kılları bile... Eminim ki oradaki kılların bir katkısı vardır insan sağlığına. Eğer kendimiz bu doğallıktan rahatsız olmuyorsak diğerlerinin düşüncelerini takmamıza gerek yok. İsteyen istediğini yapar. Gündem oluşturalacak kadar bile büyük bir olay görmüyorum açıkcası.
Feminist insanlar "kadin ve erkek esitligini" savunan insanlardir, ve bence bu devirdeki erkekler de oldukca bakimli ve bir kadin kendini bir erkekle esdeger tutucaksa oldukca temiz ve tuysuz olmalidir. Ki ayrica bu 'koltuk alti tuylerinin' hicbir aciklamasi yok tek kelimeyle igrenc otesi.. insanlar sadece medyada gorulebilmek icin akimlar baslatiyorlar ama berbatliktan habersiz..
Kusura bakmayın da erkekler bile bu temizlikleri yapıyor bunlar cesurlul değildir bir kadın dedigin öyle kıl tüy uzatmaz aynı zamanda koltuk altında koku yapar onlar
ben bile surekli kesiyorum 3-4 gunde bir ona ragmen yazin 1-2 cm uzasin ter kokusu yapıyor kendim iğreniyorum, bir de bu 5 cm yapmis toka takacak nerdeyse iyyy
Evet, kol altı tüylerini temizlemek bir güzellik standardı değildir fakat temizliğin bir göstergesidir bana göre. Sadece kadın değil, erkek de kol altı tüylerini temizlemeli. Bana göre saçma bir feminizm hareketi olmuş.
Yeminle bu insanlar gerçekten bir bok anlamıyor sonra ben boyle konuşunca terbiyesiz oluyorum.. ünlülere prim veren halk bence herşeyi hak ediyor birakin feminizm sansınlar.. gündem olmak adına yapmayacakları girişim yok
deminist veya degil o beni ilgilendirmez ama kadın dedigin tertemiz olmalı o kıllar çok çirkin bir görüntü sebebi birde o kıllardan dolayı etrafına aşırı pis kokular yayılır hiç bir halta benzemez
orda tüy olmasının bir nedeni var. malum ordaki deri çok ince ve akciğerlerimizin ucu oranın hemen altında. vücut ta soğuktan zarar görmesin diye orda tüyler çıkartıyor. ama kesmeyince de pek kötü gözüküyor ya :D
Kendilerini marjinal zannediyorlar sanırım ama hijyenik bulmuyorum. Kol bacak okey sadece göz zevkine hitap etmiyor da koltukaltı felan çok korkunç ya leş gibi kokuyodur bunlar
İki kesimde ( Kadın/Erkek) alsın. Kadın kaldırınca kıl görünce iğrte erkek kaldırıncada iğrenç. Kıllı koştuk altı daha çok terliyor ce kokuyor alsınlar..
Tamam erkeklere gore hayatlarını yasamak ıstemıyenler var onlar temız begenıo dıye tersını yapmak ıstıyenler var ama hıc rahat olmazkı kotu hissettirir bu
La saçmalamayın üşenip de almıyorlar adına akım diyorlar... Böyle akımın içine... zaten yazın ortalık leş kaynıyor... Temizlik imandandır tüyler bir arpa boyunu geçmemeli.
aşığım ölüyorum diyen erkeklere koltuk altı kıllarınız uzunken öpmesini isteyin, test edin madem aşkımdan ölüyosun öp diye eğer o anda ilişkiniz bitmezse anlayınki iyi bişey.
Kahvede boş boş oturanlara kızardım. İnstagram kullananlarında kahvedeki insanlardan pek bir farkı yok. Tamamen egoyu besleyen ve zamanı gereksizce öldüren bir sosyal ağ.
Ana Sayfa > Magazin > Sorular > Koltuk altı tüylerini uzatmak feminist bir hareket mi? Koltuk altını almayıp ben cesurum diyenler, doğal ve hijyenik mi gerçekten?
En İyi Cevaplar