Yıllardır profesyonel olarak elektrik gitar çalıyorum. Grubumuzdaki klasik gitarcı arkadaşımız kolunu kırdı ve 3 ay kadar çalamayacak. Klasik gitar gereken yerlerde ben çalıyorum ve klasik gitarı çalabilmek için tırnak gerekiyor. Ben de hep tırnaklarımı çocukluğumdan beri yemişimdir. Elektrik gitarda pena ile çalındığı için pek ihtiyaçta duymamıştım zaten.
Uzun lafın kısası tırnaklarımı uzattım ama bana çok çirkin bir görüntüymüş gibi geliyor. Temizliğine dikkat ediyorum ama hani kızlarınki gibi olmuyor. Dışarda sağ elimle bir şey uzatacağım zaman da ister istemez çekiniyorum.
Sizce de çirkin bir görüntü mü yoksa erkek için idare eder mi?
Ayy valla benim bir öğrencim var çok karızmatik bakımlı biri geçen tesadüfen baktım ellerine o ne ya dedim sana benim manikürcü arkadaşı ayarlıyım dedim güzel mi diyor tırnaklar için dedim ben gitar çalıyorum demez mi ne fark eder? Bakımını yapacaksın Manikür şart yoksa kusacağim kenarlardaki erler alınacak tırnaklar güzelce torpi yapılacak anladın şimdi çal istediğin kadar 😉
Gitar çalan biri olarak hiçte gerekli olmayan bir ayrıntı. Temizlik daha önemli. Bende uzatırken özellikle ritim attığım el yamukken akor bastığım elin dümdüz olması beni benden alıyordu.
Temiz ve bakımlı olduğu zaman cidden benim de hoşuma gider ama bu temiz eminim de bir garip yani çözemedim içime sinmiyor. Bir de mecbur akor ritim falan atarken hasar alıyor
Limon suyuna batırıldığı zaman tırnağın daha sert ve dayanıklı olduğunu duyup ara ara yapmışlığım vardı. Ne kadar etkili bir fikrim yok ama. Belirli bir süre geçtikten sonra kısa tutmayı tercih ettim ve pena kullanmadan çalıyorum. Tırnaksız da oldukça verimli. Gitar hocası olup da cayır cayır tırnak uzatanlar da gördüm tabi. Diyebileceğim eğer tırnak hoş uzamıyorsa düzelme şansı pek yok gibi. Yamuk kesilmesi, tırnağın şekli vs de etkili çünkü bu durumda.
Teşekkürler. Ben en iyisi tel tutacak kadar bırakıyım Ovalleştireyim belki o zaman oturur. Çünkü bunu yediğim zamanlardan kalma tırnağın devamıydı. Belki kesilen yerden daha sağlıklı uzar
Kızlar daha etkili bir fikir verebilir. Ellerinde bol miktarda alet edevat mevcut. Parlatıcıya benzeyen tırnak sağlamlaştırıcı şeyleri vardı çünkü. Yanlış hatırlamıyorsam :)
En İyi Cevaplar