Arkadaşlar şampuanımın tarihi geçmiş, yeni almıştım üzerinden kullandım biraz ama duştan sonraları sanki saçımı pek temizlemediğini hissediyordum tarihine baktım geceli 1,5 ay falan olmuş saçlarıma bir zararı olur mu acaba?Tarihi geçmiş şampuan kullanmak
Her şampuanın üzerinde son kullanma tarihi yazmıyor olsa da bazılarında net bir tarih vardır. Şampuan saklama koşullarına uygun olarak saklanıldığında son kullanma tarihine kadar dayanıklılık gösterir. Bu diğer saç bakım ürünleri için de geçerlidir, saklama koşullarına uygun yerlerde muhafaza edersek uzun süre boyunca kullanabiliriz.
Her üründe olduğu gibi, saç bakım ürünlerinde de son kullanma tarihine dikkat etmeliyiz. Eğer son kullanma tarihi yakınsa almamayı tercih edebiliriz, son kullanma tarihi geçmiş saç bakım ürünlerini de mutlaka çöpe atalım. Son kullanma tarihi geçmiş bir şampuan yeterli temizlik sağlamaz ve alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. (İçeriğine göre değişir)
Son kullanma tarihi geçmiş şampuan kullanılır mı?
Şampuanınızın son kullanma tarihi geçtiyse kullanmayı bırakmanızı öneririm. Kullansanız da artık bir faydası kalmamış, ömrünü doldurmuştur. Yanlışlıkla kullandıysanız da, uzmanlar kullanma aşamasında alerjik reaksiyon göstermediyse sonrasında olumsuz bir etkisi olmaz diyor. Tarihi geçmiş saç kremi kullanılır mı diye merak edenler için de cevap aynıdır.
Tarihi geçmiş şampuan bit yapar mı?
Tarihi geçmiş şampuan bit yapar mı?
Bit doğada yaşayan bir canlıdır, saç derimiz kendiliğinden şampuanın ya da farklı bir şeyin etkisiyle bit üretmez. Bit genel olarak toplu alanlardan başkalarına bulaşıyor ve saç temiz tutulmadığında yerleşerek ürüyorlar. Yani son kullanma tarihi geçmiş bir şampuanın bit yapma riski yoktur.
Tarihi geçmiş şampuan saç döker mi?
Uzmanlar son kullanma tarihi geçmiş şampuanın kullanım aşamasında reaksiyon gösterebileceğini, sonrasında olumsuz etki yaratmayacağını söylüyor. Buradan tarihi geçmiş şampuan kullanıldığında saçları dökmez sonucunu çıkarabiliriz. Tabii ki kullanmamanız tavsiye ediliyor.
Şampuan ve saç bakım ürünleri nasıl saklanmalıdır?
Şampuan ve saç bakım ürünleri saklama koşulları
Dikkat etmemiz gereken iki önemli detay bulunuyor;
Oda sıcaklığı
Bulunduğu yerin kuru olması
Her ne kadar saç bakım ürünlerini banyoda kullanıyor olsak da, muhafaza ettiğimiz yerin kuru olması önemlidir. Şampuan ve diğer saç bakım ürünlerimizi doğrudan güneş alabilecek yerlere koymamalı, oda sıcaklığında ve kuru bir yerde muhafaza etmeliyiz.
Tarihi geçmiş ya da uygun koşullarda saklanmayan ürünleri kullanmayın çünkü cildiniz enfeksiyon kapabilir kızarıklıklar ya da diğer cilt bağlantılı rahatsızlıklar da görülebilir aynı zamanda bu ürünlerin kullanımı ayrıca rahatsızlık verici kırmızı lekelere de neden olabilir kesinlikle kullanmamanızı öneririm.
En İyi Cevaplar