soğuğa maruz kalan kalça ve göbekteki yağların kahverengi yağa dönüştüğünü ve kahverengi yağın kalori yakmaya yaradığını ve vücudun sıcak kalması için gerekli enerji sağlıyor
Buna göre kalça ve göbek bölgenizdeki yağlardan şikayetçi iseniz her gün o bölgeye yarım saat kadar buz torbası uygulamanız yeterli olacaktır
Dikkat etmeniz gereken buz torbasının cildinizde tahrip olma olasılığını ortadan kaldırmak için göbek ve ya kalçanıza bir bez serip üzerine uz torbası koymannız yeterli olacaktır
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Buz torbası ile göbek eritme yöntemi, popüler bir "hızlı çözüm" olarak bazı kişiler tarafından denenmiş olsa da, bilimsel olarak etkinliği kanıtlanmamıştır. Buz torbası uygulamak, cilt yüzeyine geçici bir soğuk etkisi yaparak bölgedeki kan dolaşımını hızlandırabilir ve o an için şişkinlik hissini azaltabilir. Ancak bu, yağ yakımını sağlamaz.
Göbek bölgesindeki yağları eritmek için dengeli bir diyet, düzenli egzersiz ve genel vücut sağlığını iyileştiren alışkanlıklar gereklidir. Buz torbası veya diğer benzer yöntemler, yağ kaybını hedefleyen bir çözüm yerine yalnızca geçici rahatlama sağlayabilir. Uzun vadeli ve sağlıklı kilo kaybı için kardiyo egzersizleri, kuvvet antrenmanları ve sağlıklı beslenme önemli faktörlerdir.
Yani, buz torbası tek başına göbek eritme için etkili bir yöntem değildir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Zayıflamak, kilo verme çabaları oldukça zor ve zaman alan bir süreç olunca insanlar farklı yollarla, hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermek için türlü türlü şeyler deniyorlar. Buz yöntemiyle zayıflama da o yöntemlerden biri. :)
Karna Buz Koyarak Zayıflamak Mümkün mü?
Karna buz koyarak zayıflama, soğuk lipoliz olarak bilinen ve vücut yağını azaltmayı amaçlayan bir yöntemden esinlenilerek ortaya çıkmıştır. Bu yöntemin temelinde, yağ hücrelerinin soğuğa duyarlı olması ve belirli sıcaklıklarda parçalanma eğiliminde olması yatıyor.
Kliniklerde soğuk lipoliz, kontrollü bir şekilde düşük sıcaklıklara maruz bırakılan yağ hücrelerinin parçalanmasını ve vücuttan doğal yollarla atılmasını sağlar. Ancak evde buz koyarak aynı etkiyi yaratmak oldukça zor. Kısa süreliğine karın bölgesine buz uygulamak, yağları eritmek yerine daha çok cildin kızarıp geçici olarak şişmesine neden olur. Bu nedenle evde bu yöntemle zayıflamak zor.
Karna buz koyarak zayıflayanların yorumları nasıl?
Yukarıda da bahsettim, bu yöntemle evde sonuç almak oldukça zor, hatta imkansıza yakın. Çünkü kliniklerde bu, özel cihazlarla vücudun ve cildin kaldırabileceği seviyede, kontrollü bir şekilde yapılıyor. Evde, kısa süreliğine karın bölgesine buz uygulamak, yağları eritmek yerine daha çok cildin kızarıp geçici olarak şişmesine, hatta cildin tahriş olmasına neden olabilir.
Evde, karna buz koyarak zayıflamaya çalışanlar, geçici olarak sıkılaştıklarını söylemişler. Ancak kalıcı olarak yağ kaybı sağlamıyor. Uygulayanlar daha çok, buz koyarak zayıflama denemelerinin ciltte tahrişe, kızarıklıklara ve donma yanıklarına yol açtığını söylemişler. Bu nedenle, bu yöntemi uygulamadan 2 kere düşünsen iyi edersin.
Zayıflamak için neler yapılmalı?
Zayıflamanın formülü oldukça basit: Kalori açığı oluşturmak. Yani aldığın kalori miktarı, harcadığından az olacak. Günlük 3000 kalori alıyorsan 3500 kalori yakarsan zayıflarsın. Ama günlük 3000 alıp, 2500 harcarsan kilo almaya devam edersin. 3000 alıp, 3000 harcarsan kilon sabit kalır.
Kilo vermek için; sağlıklı besleneceksin, porsiyonlarını küçülteceksin, düzenli spor yapacaksın, bol su tüketeceksin, uyku düzenini iyileştireceksin, stresini azaltacaksın işte hepsi bu kadar! Aslında yaşam kalitesini arttırmak için bunları herkes yapmalı ama sadece kilo vermek isteyince bunlara başvuruyoruz maalesef.
10 Yorumla
- +1 yıl
Güzel bir fikir. Evet vücut soğukken ısınması için harcanan enerjiyle yağ yakıldığını biliyordum. Bu da güzel yöntem.
02 Yorumla- +1 yıl
zararı olmasın
- +1 yıl
Bişey olmaz. Ne olur sanki 😌
- +1 yıl
Sürekli uygulamak kötüdür çatlaklar yaratabilir vücutta soğuk yeteri kader düzenler
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
7Cevap
- s1 ay
Hayır denemedim. Vücudumdan memnunum.
00 Yorumla - 25 gü
Ya canım canım şeyler abla biyoloji de mi dinlemedin yağ demek fazla glikoz fazla glikojen demek sen bunları kullanmadikca erimez ha anca ne olur soğuk su ile duş alırsın vücut kendin ısıtmak için enerji harcar kan akışı hızlanır hüclere oksijen gider atp üretmek için besin parçalar anca öyle ama bunu deneme saçmalık buz torbası ne ya onun yerine sabahları aç karını 30dk yürü direk yağdan yakarsın
00 Yorumla - 1 ay
Oyle bisey yok 😂 su diyeti yaparsan anca erir o bölgedeki yaglar
00 Yorumla - +1 yıl
Acaba küveti buz doldurup yatsam mı?😅 vücudu sıkılaştırdığını duymuştum sadece
00 Yorumla - +1 yıl
Enteresan bunu da öğrendim teşekkürler güzel paylasim
01 Yorumla- +1 yıl
rica ederim
- +1 yıl
Hiç olmadığı için denemedim. Küçüklükten beri çok yemek yememe rağmen kilo alamayrim
00 Yorumla - m27 gü
Hiç denemedim
00 Yorumla Denemedim ama duydum faydası var diyorlar
00 Yorumla- +1 yıl
hemen denıyorum knaka :D
02 Yorumla- +1 yıl
soğuktan karnına bişey olmazsa haber et kanka😂
- +1 yıl
tamm knka :D
Denemedim göbeğim yok
00 YorumlaHayır denemedim kız ayool
10 Yorumla- 26 gü