Kıvırcık saçlıların saçındaki tarak gibi şey nedir, ne işe yarar? Afro tarak ne işe yarar?

Kıvırcık saçlıların saçındaki tarak gibi şey nedir, ne işe yarar? Afro tarak ne işe yarar?

Selam fıstığım✨
Afro saç dalgasını neredeyse bir kez duymuşuzdur, şu düz saçlara sahip olanların ya benimde mi saçım kıvırcık olsaydı keşke dedirten o dalga... İşte tamda ordan gelen bu afra saç tarağını bende ilk gördüğümde ismine afro saç tarağı dendiğini bilmiyordum. O zamanlar toydum şimdi büyüdüm çıtır çerez bir şekilde afro saç tarağı hakkında sana bildiklerimi aktarayım istedim.💗
Afro tarak, daha çok kıvırcık ya da kabarık saçları şekillendirmek ve açmak için kullanılan geniş aralıklara sahip uzun dişli bir taraktır. Bu tarakcığımız özellikle bükle bükle olan kıvırcık saçlılarımızın saçlarının o doğal kıvırcıklığını korumakla birlikte saçlarını daha hacimli ve düzgün bir hale getirmek için tasarlanmış. 😍

Kardeşimde kıvırcık saçlarını tararken klasik tarakların yeterli olmadığını söylüyordu sürekli bende bu ürünü keşfedince arkadaşlarım sayesinde kardeşime de bir tane almıştım şimdiyse o tarak onun en büyük kurtarıcısı oldu. 😊
Afro tarak, saçların karışmadan ve zarar görmeden taranmasına yardımcı olan kıvırcık saçlılar için en kullanılabilir tarak. Özellikle kıvırcık saçlar klasik taraklarla tarandığında hemen kırılabilir ve hacmini kaybedebilen bir yapıda olduğunu neredeyse hepimiz biliyoruz. Bu taraksa saçın doğal yapısını korurken kıvırcıklara daha belirgin şekil verilmesine yardımcı. 💁♀️

Ayrıca saç diplerine masaj yaparak kan dolaşımını artırdığı gibi saçın sağlıklı uzamasına da bir o kadar katkı sağladığı söyleniyor. 🌟
Afro tarağı kullanırken en dikkat edilmesi gereken hususlardan biri saçların kuru olmamasından yani hafif nemli ya da bakım kremi uygulanmış olması tercih edilir. Kardeşim genelde saçını yıkayıp saçın o ilk ıslaklığı geçtikten sonra nemliyken afro tarakcığıyla saç dibinden uçlara doğru tarıyor. 💫

Afro tarak saçına her ne kadar uygun olsa da saçına pat küt sakın girişme yoksa diğer taraklarda yaşanılan düğüm düğüm olma haliyle karşılaşmak çok olası. Yavaş hareket ederek nazikçe saçları açmanı tavsiye ederim sonuçta acele işe şeytan karıştığı gibi saçın da karışır.🥲 Özellikle o muhteşem kıvırcık saçlara hacim kazandırmak isteyenler saçlarını ters çevirip diplerden hafifçe tarayarak muhteşemliğine muhteşemlik katıyor.✨
Afro taraklar genellikle kıvırcık ve dalgalı saçlar için öneriliyor ama neden bizim gibi düz saçlılar da kullanmasın ki; yani en azından kardeşim öyle kullanınca bende dayanamayıp bir deneyeyim dedim. 😄 Özellikle saçlara hacim kazandırmak istiyorsan iyi bir alternatif. Benim gibi düz saçlı hatta pırasa saçlı arkadaşlarım, saçlarına ekstra hacim vermek istediklerinde ellerini bu tarağa atmıyor değiller.💆♀️ Ancak düz saçlar için her gün kullanılması yerine özel günlerde kullanmasını daha çok tercih ederim. 🌸
Saçlarımızı şekillendirmek için farklı ürünlere ihtiyaç duyduğumuz gibi, taramak için de farklı tarak şekillerine ihtiyaç duyarız. Örneğin; saçlarımız ince telli ise kalın dişli bir tarakla taramak etkili sonuç vermez. Mutlaka ince dişli bir tarak tercih etmemiz gerekmektedir.

Afro tarak kıvırcık saça sahip olanların saç tarama işlemini daha kolay hale getiren, çok kalın ve aralıklı dişleri bulunan bir taraktır. Bildiğiniz gibi kıvırcık saçları ince dişli tarakla taramak neredeyse imkansızdır. Bunun için kıvırcık saça sahip olan birçok kişi saçlarını her gün taramamayı tercih edebilir, çünkü kıvırcık saçları taramak resmen bir işkence oluyor :) Ancak afro tarağın kalın dişleri sayesinde saçlarınızı daha kolay bir şekilde tarayabiliyor, karışmasını engelleyebiliyorsunuz aynı zamanda saçlarınıza hacim kazandırıyorsunuz :)

Afro taraklar birbirine paralel kalın dişlere sahip olabileceği gibi, yan yana aralıklı dişlere de sahip olabilir. Kıvırcık, afro saçların daha kolay taranmasını sağlar ve birbirine karışmasını önler. Üstelik saçları tararken çekiştirmez, kolayca açılmasını sağlar. Afro tarak aynı zamanda saçların daha hacimli görünmesine de destek olmaktadır.
Afro tarak kullanımını videoda da görmeniz mümkün. Saçlarınızı öne doğru atıp, afro tarağı da saç aralarından gelişi güzel bir şekilde geçirerek kullanabilirsiniz. Bu sayede hem saçlarınız birbirine karışmamış görünüm kazanacak hem de hacimli duracaktır.

Afro tarak kullananlar genel olarak memnun kalıyor. Saçlarının normalden daha hacimli göründüğünü, daha kolay tarandığını ve afro tarağın gerçekten işe taradığını söylüyorlar. Özellikle normal kıvırcıklarda değil, afro saçlarda daha fazla etkili oluyor. Kullananlar farklı tarak tiplerini de zaman zaman tercih ediyor ancak sonra tekrar afro tarağa döndüklerini söylüyorlar :)
Cevap
3Cevap
Saçların düz olması değilde kıvır kıvır olmasina yardımcı olur
saçındaki tarak gibi şey derken
o ne demek yaaa :D
O nası bir foto at
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?