Alında çıkan çoklu sivilce görünümlü kabarıklıklar aslında bildiğimiz anlamda sivilce değildir. Komedon veya beyaz nokta da denilen yağ bezeleri genellikle sivilce ile karıştırılır. Sivilceden farklı olarak çoklu, iltihapsız olarak karşımıza çıkan komedonların var olma süresi de sivilceden uzundur. Sıkmak bu sorunun çözümü değildir, geçici olacaktır. Gerçekten pürüzsüz bir cilt elde etmek için sabırlı ve düzenli bir bakım gerekir.
Alında pütür pütür sivilce neden oluşur?
Öncelikle sivilce ve beyaz nokta ayrımını yapmak gerekir. Alında sivilcelenme çeşitli büyüklüklerde, dağınık ve kırmızı olur. Eğer alında isilik tarzı sivilce durumundan, yani küçük küçük pek çok beyaz kabarıklıktan bahsediyorsak bunlar sivilce değildir. Beyaz nokta denen bu yağ birikmelerinden kurtulma yöntemi sivilceden farklıdır. Yanlış beslenme, uyku düzeni bozuklukları, yanlış ürün kullanımı, makyaj ürünleri bu soruna yol açabilir. Kakül de sebeplerden biridir.
Alında kum tanesi gibi sivilceler için tedavi yöntemleri
Alında beyaz pütürler, komedon tarzı yağ bezeleri varsa onlara sivilceden farklı bir tedavi uygulamak gerekir. Öncelikle temizliğe çok dikkat etmeli, makyajınızı çok iyi çıkardığınızdan emin olmalısınız. Geçene kadar bu bölgeye makyaj uygulamamak en doğrusu hatta. Kakülünüz varsa evde olduğunuzda bir tokayla tutturarak teması azaltabilirsiniz. Alındaki sivilceler için kesin çözüm sunan bakım önerileri ise şunlar;
1. Güzel temizleyin. Cildinizde makyaj olsun olmasın, günde iki kez derinlemesine arındırıcı bir yüz temizleme jeli ve tonik, micellar su kullanın. Simple Daily Detox serisinin arındırıcı yüz temizleme jelini ve micellar suyunu tercih edebilirsiniz. 2. Ölü derilerden kurtulun.Alındaki pütürlerden kurtulmanın en iyi yolu ölü derilerden arındırmaktır. Kullandığınız peelingin nazik taneciklere sahip olmasına ve mutlaka salisilik asit içermesine dikkat edin. Bu tür sivilceleri geçiren en önemli içerik salisilik asit. Simple Skin Detox gözenek arındırıcı peeling hem salisilik asit içeriyor, hem de doğal kaynaklı. 3. Dermaroller kullanın.Burada sivilce beyaz nokta ayrımını iyi yapmanız gerekiyor. Aktif sivilceli cilde dermaroller uygulanmaz. Sadece pütürler varsa dermaroller yapıp salisilik asit veya AHA içeren ürünler uygularsanız daha hızlı geçeceklerdir. 4. Nemlendirmeyi unutmayın.Pek çok insan yağlı ve sivilceli cildi kurutmaya çalışır ancak kuruyan cilt daha çok yağ salgılayacağından sivilceler azalmak yerine artabilir. Yağlı ciltler için yağsız bir krem kullanabilirsiniz. Simple Daily Detox matlaştırıcı nemlendirici yağ dengesi için ideal ve doğal bir nemlendirici.
Merhaba benim gogus boyun yüz ve kollarimda minik sivilceler cikiyor ara ara ve goruntu olarak cok kotu birsey giyemiyorum kuru bir cildim var tiroidden dolayi ne yapmam lazim nemlendiricimi kullanmaliyim
Sudocream yağ yapmaz kullandığın ürünlerle alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü anladığım kadarıyla sadece alın bölgende var bu da terleme dolayısıyla olduğunun bir delili
Hayır maske yağlara etki etmez boşu boşuna yüzündeki tüyleri kopartıcak onunla uğraşacağına direk bebek pudrası kullandın kızın sivilcesi yok yüzünde yağ var
Alın sivilceleri ile problem yaşıyosan doğruca cilt bakım önerilerini araştırmalısın eğer bu süreçte kakül kullanıyosan alın bölgesinin temiz hava alması için kaküllerini kesmeli veya toplayarak alnının uzun süre açık kalmasını sağlamalısın. Alın sivilcelerini geçirmek için sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere cildini yüz yıkama jeliyle temizlemelisin sivilceli ciltler için yüz yıkama jeli cildinin sebum dengesini düzenler ve yağlanmayı kontrol altına alır cildini temizledikten sonra nemlendirici uygulayarak cildini besle düzenli olarak tonik kullanmak da gözeneklerinin sıkılaşmasını ve alın sivilcelerinin azalmasına yardımcı olcak
Alın sivilceleri ile problem yaşıyosan doğruca cilt bakım önerilerini araştırmalısın eğer bu süreçte kakül kullanıyosan alın bölgesinin temiz hava alması için kaküllerini kesmeli veya toplayarak alnının uzun süre açık kalmasını sağlamalısın. Alın sivilcelerini geçirmek için sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere cildini yüz yıkama jeliyle temizlemelisin sivilceli ciltler için yüz yıkama jeli cildinin sebum dengesini düzenler ve yağlanmayı kontrol altına alır cildini temizledikten sonra nemlendirici uygulayarak cildini besle düzenli olarak tonik kullanmak da gözeneklerinin sıkılaşmasını ve alın sivilcelerinin azalmasına yardımcı olcak
Alın sivilceleri ile problem yaşıyosan doğruca cilt bakım önerilerini araştırmalısın eğer bu süreçte kakül kullanıyosan alın bölgesinin temiz hava alması için kaküllerini kesmeli veya toplayarak alnının uzun süre açık kalmasını sağlamalısın.
Alın sivilcelerini geçirmek için sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere cildini yüz yıkama jeliyle temizlemelisin sivilceli ciltler için yüz yıkama jeli cildinin sebum dengesini düzenler ve yağlanmayı kontrol altına alır cildini temizledikten sonra nemlendirici uygulayarak cildini besle düzenli olarak tonik kullanmak da gözeneklerinin sıkılaşmasını ve alın sivilcelerinin azalmasına yardımcı olcak
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bunlara kapalı komedon deniyor benim de aynısı çenemde var. Bir doktora git derim de kuzenim 7 ay roacuttane kullandı bunun için ama sonuç alamadı. Ben bir doktora danıştım o da bana fırçaların sert tarafı ile karıncalanma hissi olana kadar fırçalamamı bu sayede kan dolaşımının artacağını ve iyi geleceğini söyledi. Dene istersen ben de başladım
En İyi Cevaplar