Hem güzellik hem de sağlık açısından oldukça faydalı olduğu belirtilen eşek sütüne talep çok fazla. Eşek sütünü denemek ister miydiniz? Eşek sütünden sabun da yapıyor, sütü bardağında 20 TL'ye de satıyor Muğla'da eşek sütünden sabun yaparak işletmelere satan 65 yaşındaki Musa Karaçam, 20 eşekle başladığı işine 42 eşekle devam ediyor. Kilosunu 150 TL'ye satan Karaçam, çay bardağında ise 20 TL'ye satıyor. Tadı nasıl acaba merak ediyorum. Bu kadar popüler bir ürün hakkında merak edilen de bir çok şey var tabi ki. Eşek sütü sabunu faydaları nelerdir, ne işe yarar? Eşek sütü sabunu nasıl kullanılır? Aranızda bu soruların cevabını bilen var mı?eşek sütü sabunu haram mı?
Eşek sütü sabunu faydaları nelerdir, ne işe yarar?
Söz konusu cilt bakımı olunca denemediğimiz ürün kalmıyor. Özellikle yüzümüz için kullandığımız çeşit çeşit sabun var. Keçi sütü sabunu bunlardan sadece bir tanesi. Ben de Muğla tatilinde tanışmıştım keçi sütü sabunu ile. Oradaki satıcı teyzenin bana keçi sütü sabunun faydalarını uzun uzun anlatmıştı. Eve gelip sabunu denemeye başlayınca anlattığı faydaları kendim deneyimlemiş oldum. Keçi sütü sabununu sürekli kullanamıyorum çünkü büyük şehirlerde doğalını bulmak pek mümkün olmuyor. Ama tatile gittiğimde bulursam kaçırmıyorum. O teyzenin bana anlattıklarını ben de sizlere anlatmak istiyorum.
Eşek sütü sabunu faydaları nelerdir, ne işe yarar?
eşek sütü sabunu faydaları nelerdir, ne işe yarar?
Eşek sütü sabunu içerisinde bulunan bol miktardaki vitaminler, mineraller, magnezyum, çinko, soydum ve fosfor sayesinde çok faydalı bir üründür. Sadece cilde bakım yapmak için kullanılan bir sabun değil. Aynı zamanda cilt problemlerine de iyi gelen birçok faydası var. Keçi sütü sabunu faydaları:
Keçi sütü sabunu cildi temizler, hijyen sağlar.
Tıkanmış gözeneklerdeki kiri, yağı ve siyah noktaları temizler.
Sivilce ve akne gibi cilt problemlerini yatıştırır.
Cilt üzerindeki lekelerin rengini açar ve zamanla yok olmalarını sağlar. Cilt tonunu eşitler.
Cilt hücrelerini yeniler.
Cildi nemlendirir.
Cilde doğal bir parlaklık kazandırır.
Peeling etkisi yarattığı için cildi pürüzsüzleştirir.
Egzama gibi cilt problemlerinden kaynaklı kaşıntı ve kızarıklıkları yatıştırır.
Eşek sütü sabununu cilt bakımında yüzünüz için kullanabileceğiniz gibi duşta da vücut temizliği için kullandığınızda bu faydaları görebilirsiniz.
Eşek sütü sabunu sivilcelere iyi gelir mi?
Eşek sütü sabunu sivilcelere iyi gelir mi?
Bu konuyla ilgili aynı bir başlık açmak istedim. Çünkü eşek sütü sabunun en önemli faydalarının başında sivilcelere karşı etkisi geliyor. Cilt üzerindeki mikrop ve bakterileri öldürdüğü için sivilcelere çok iyi geliyor. Aynı zamanda sivilcelerin tekrar oluşmasını da engeller.
Eşek sütü sabunu nasıl kullanılır?
eşek sütü sabunu nasıl kullanılır?
Her sabunda olduğu gibi keçi sütü sabununu da yüzünüze direkt olarak uygulamamalısınız. Öncelikle elinizde köpürtmeniz gerekiyor. Sırayla uygulama adımları şu şekilde:
Yüzünüzü ıslatın.
Sabunu elinize alın ve su ile ıslatın. Islanan sabunu avucunuz ile ovalayarak köpürtün.
Sabunu kenara indirin. Elinizde kalan köpüğü daha önce ıslattığınız yüzünüze masaj yaparak 1-2 dakika uygulayın.
Yüzünüzü ılık su ile yıkayın ve kâğıt havlu ile kurutun.
Cildinizde sivilce olsun ya da olmasın keçi sütü sabununu önerdiğim gibi kullanmalısınız. Sabunu musluğun altında üzerindeki köpükler gidene kadar durulayın. Kapaklı ve kuru bir kabın içerisinde yerleştirin.
Eşek sütü sabunu haram mı?
Eşek sütü sabunu haram mı?
Eşek etini yemek helal sayılmıyor. Sütünü içmek ise direkt olarak haram sayılmasa da içilmemesi öneriliyor. Ancak eşek sütünü sabununun haram olduğuna dair herhangi bir bilgi mevcut değil. Muğla’ya gittiğimde satıcı teyze ona en çok sorulan sorunun eşek sütü sabunun haram mı yoksa helal mi olduğunu söylemişti. Bu soruyu soran herkese haram olsa zaten ben satmam dermiş 😊
%100 doğal ve el yapımı bir sabun. İçerisinde kabak lifi ve eşek sütü mevcut. Ciltte peeling etkisi yaratıyor. Ve en çok sivilcelere ve lekelere iyi geliyor.
2- Vitaly Gurme Doğal Eşek Sütü Sabunu
Vitaly Eşek sütü sabunu
Eşek sütünden üretilmiş doğal bir sabun. Kolaylıkla temin edebileceğiniz uygun fiyatlı bir ürün. Sivilcelere, lekelere iyi gelir. Cildi derinlemesine temizler.
3- Gaziantepten Doğal Eşek Sabunu
Gaziantepten eşek sütü sabunu
Gaziantepten markası orasının köylerden topladığı doğal keçi sütleri ile ürettiği bu sabun oldukça doğal. Keçi sütü sabunun tüm faydalarını içerisinde barındırıyor.
4- Hatice Teyze Eşek Sabunu
Hatice Teyze eşek sütü sabunu
İnternet üzerinden satın alabileceğiniz bir ürün. Cilde ve saça çok iyi gelir. Cildi yumuşacık yapar. Sivilce ve lekeleri yok eder.
Eşek sütü sabununu tarihte Kleopatra bile kullanıyormuş. Eşek sütü cildim güzelleşmesinş sağlıyor. Annem de kullanıyor ve oldukça memnun kaldığını söylüyor.
1. Eşek sütü; cilt kararmasında ve cilt lekelerine kullanılıyor. Doğal yolla cilt güzelliği için en tercih edilesi yöntemlerden biri eşek sütüdür.
2. Sivilceler üzerinde oldukça etkili. Eşek sütü sivilcelerin kurumasını sağlıyor. Ayrıca sivilce oluşumunu engelliyor.
3.Uygulandığı bölgedeki hücreleri yeniler. Eşek sütü hücre yenilenmesini sağlar. Bu cildimiz için oldukça önemli bence.
Eşek sütü sabunu cilde çok iyi geliyor. Eşek sütü anne sütüne en yakın sütlerden biri. İçerisinde bol miktarda magnezyum, çinko, A, B12 ve E vitamini bulunuyor.
1. Eşek sütü Cilt lekelerine çok iyi geliyor. 2. Sivilce, akne ve siyah noktalara iyi geliyor. 3. Kırışıklığı gidermeye yardımcı oluyor. Ayrıca sedef ve egzamaya da oldukça iyi geliyor.
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
35
Cevap
15
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Aslında çok eskilerde bile olan bir kaynak, ama şimdilerde değerlendi. Birçok hastalığın tedavisinde, hatta kanser çeşitlerinin birkaçına dahi faydası olduğu biliniyor. Bu yüzden bağışıklık sistemine iyi geldiği de aşikar.
Cilde de çok iyi geliyor. Sedef, egzama gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kullanırmış eskiler. Çok değerli ve az üretimi olan bir süt olduğu için pek bilinmezmiş sadece. Omega 3 içeriğiyle kalbi korur. Kalsiyum içeriğiyle de kemik gelişimini destekler.
Tabii bunlar dışında, alerjik reaksiyonlara sebep olabileceği ve aşırı tüketilirse zehirlenmelere sebep olabileceği unutulmamalıdır. Ayrıca asla kaynatılmaması gerektiği de söyleniyor. Şahsen içmedim, içmeyi de istemem. İtici geliyor nedense... Cilt için kullanabilirim belki.
Konu sabun ama süt içen yaşlı bir kadın ilk görsel? Nasıl bir bilinçaltınız var ki eşek sütü deyince anneniz yaşında bir kadının süt içerken resmini paylaşıyorsunuz? Eşek sütünden sabun yapılıyor yüz yıllardan bu yana ama içeni hiç görmedim. Cahilliğin de bu kadarı...
Eşek iyi hayvandır. Hakaret olarak kullanılsa da adam gibi adamdır. Çok işlevsel, 10larca kilo ağırlığı taşır, eşek gibi çalışır yine de yaranamaz. Gözleri çok güzeldir.
Anne sütüne en yakın süt olduğu için çok ilgi görüyor. Eşek sütü sabununu Safranbolu'dan alıp denemiştim bir ara ama bariz bir değişim görmedim. Tabi belli başlı bir sorunum da yoktu, o yüzden belki
Ben daha çok deve sütünü merak ediyorum. Günlük 1 litre içen biri olarak, kesinlikle bağımlısı olurdum. Keşke satılsaydı. Satılan yerler var ama yabancı
arkadaşlar ben yani aldım eşek sutu sabunu bir haftadir kullanıyorum ama dudak cevremde kaşıntı oldu ve sanki hafif soyulma var bu normalmi var mı bir bilginiz