Ben gecen yil sacimi ombre yaptirmak icin kuafore gittim fakat yapamadilar ben ilkin yapmis sandim ama neyse sonra sacimda turuncu renkler gordum sonra benim istedigim ombre alti daha sariydi actirmaya gittim olmadi yine sonra ablam beni baska kuafore goturdu 7 ay once sacim bu durumda oldu yani kac defa boyattim ustune sacim yiprandi dip boyasi geldi boyatmayi dusunmuyom ben kendim uclarini az kesmistim kut kestirip cit cit sac mi taktirsam bide ben kisa sactan nefret ederim o yuzden cit cit dedim bide sacim cok sert napabilirim hem dip boyam gelmesi yeni sac cikiyo anlama geliyomus duydum da oylemi gordugunuz gibi rengi de degisik napmam gerek arkadaslar
asla kaynak yap-tır-ma saçı maaahfediyor. benim de başıma geldi saçımı yaktı kuafor yoluk yoluk oldu. öncelikle saçını maskelere alıştır. ben saçımı yıkamadan önce ballı yoğurt maskesi yapıyorum, yoğurt ve bal ciddi anlamda yararlı ve işe yarıyor düzenli yaptığında 1 ayda soncunu görürsün.2nci maske hindistancevizi yağı soğuk pres olacak, onu jojoba hint ve badem yağı ile karıştır az ısıt saçına yedir 1 saat beklesen yeter.3ncü olarak zeytinyağı, hiiç bit mit düşünme öyle bişey yok saçına iyice yedir yarım saat bir saat beklet ve yıka hem saçı yumuşatıyor hem dökülmeyi de önlüyor. hepsi denendi onaylandı. son olarak saçımı düzelttikten sonra loreal majirel cool cover ile saçımı kendim boyadım zaten boya saçı yıpratmıyor. şu an gayet memnunum ve maskeleri kullanmaya devam. umarım yazdıklarım yardımcı olur , sevgiyle kal :)
istediğin maskeyi seçebilirsin ben sırayla yapıyorum :) şimdi şöyle o boyadan sonra ben boyattım full bakım yaptım rengi falan açıldı zaten aktı boya dibini bekledim yani aşağı yukarı 4ayda 6parmak kadar dibim geldi maskeler sayesinde. bence önce azcık bakım yap toparlasın böyle sonbahar kışa doğru rengini düzeltirsin şu an önemli olan saçını kurtarmak.
Sacimi uzun ve sari sactan baska bisey istemiyom omuzuma kadar kestirsrm ama renk sorunu var boyamin tamamen akmamasi pek niye bu kadar uzun surdu bilmiyom bakimi hergun boyatmadan iki hafta yaptiktan sonra boyatsam tekrar devam etsem bakima olur mu ki
şimdi her boya tamamen akmaz ben derim ki böyle 5 cm falan kestir saçını. renk işini önce kenara at biliyorum sarı renk istiyosun ama güzel ve canlı saç da istiyosun. seçim yapman lazım. senin için şu an en doğrusu rengine bir süre müdahale etmeyip bakıp yapmak. en az 1 ay bir bakım yap biraz saçın dinlensin toparlasın sonrasında benim dediğim boya ile boyat derim ben hiç kuaförlere bulaşma o yaptığın bakımlar boşa gider :(
saçın rengi oturana kadar akma olabilir önerim mor şampuan kullanabilirsin lorealin ya da kuaförlerde satılan sarı saçın turuncu olmasını engelliyor. maskeyi 2-3 günde bir yap yani haftada 2 kere. yoğurtla balı biraz ısıt ve saç diplerine iyice yedir sonra tüm saçına yay 1 saat beklet, akmasına sinir olursan yarım saat de olur. Eğer istersen saçını yıkayıp kuruttuktan sonra hindistan cevizi yağını uçlarına sürebilirsin ama fazla sürme çok yoğun bir yağ tüm saça dağılabiliyor :)
saçların yıpranmış+kuru gibi gözüküyor kuru saçı düzeltmek kolay biraz biraz kestir ve saçının nemli kalmasını sağlarsan bir sörun kalmaz yoksa öyle aman aman kötü bir durumda değil saçların kolay kurtarırsınn
yazda olduğumuz için normalden çok yağlanması doğal, saçını yıkadıktan sonra bir kaba biraz elma sirkesi koy üstüne ılık su koy en son onla durula saçını :)
tamam onu da üç gün sonra tekrar yıkayacagım zaman yaparım bide yumurta zeytinyagı maskesi buldum yıpranan saçlar için ii geliyomus yarın yapsam onu da faydasını görürmüyüm ki
zeytinyağı+yumurta baya yararlı bir maske ama ben yumurtanın kendisinden hoşlanmadığım için denemedim o yüzden yorum yapamam pek :( zeytinyağını yarın değil de 2 gün sonra yap derim ki azcık aralık olsunn
kestirmelisin bence zaten hızlı uzuyormus uzun bir sure işlem görmemesi lazim toplamalı kendini , kaynak yaptırmani da önermem yaptıranlar kaynağı cikarttirdiginda saçlarının berbat halde olduğunu söylüyorlar
İyi de sacimi Kestirsem dip boyam yarim kalcak kotu olur ve kisacik kut sac kalcak ben kisa sactan nefret ediyom boyatamam ki bida bir suredir bu sacimi rengi cok degisik farkindaysan nasil duzelsin ki bu sac
saçın dökülüyor ya hani normalde ama kaynak olduğu için dökülmesi gereken sac hala kafanda kalıyor ve sen kaynağı çıkarttırdiğında yine kestirmek zorunda kalacaksın
Mideni bulandıran şey nedir? O modeli balgamla yapmıyorlar bal mumuyla yapıyorlar.. O modeli senin bedeninin taşıyacağını düşündüğüm için önerdim.. Çünkü gördüğüm kadarıyla folgun bir vücudun var..
Saçlarını omuz hizasında kestirmelisin bence. Sonra saçına sürekli bakım yapmalısın. Sana bakım tavsiyeleri verebilirim. Benim de saçım yanmıştı 1 senede zor toparladım.
Kaynak, çıt çıt bunlar geçici çözüm. Kısa saç kullanmaya alış biraz. Önce şampuan ile başlayalım. Şampuanın %100 doğal içerikli olsun. Sıradan bakkal şampuanı değil. https://youtu.be/rKf_XVvbuDU bu video sana yardımcı olur
Bu ne be sirf reklam yapmis onun aldigi Bakima param yetmez benim 😂 bide ben kisa sac kullansam kendi sacimi boyatmam gerekcek yine buda sacimi yipratcak en iyisi kaynak sanirsam
Onun aldığı ürünler sana örnek olsun. Onun kullandığı ürünlerin ben benzerini kullandım. Saçlarımı çene hizasında kestirdim. Saçıma hiçbir şekilde işlem uygulamadım. Ayrıca uygun fiyatlı doğal içerikli şampuanlar var. Bir tane de maske alırsın. Haftada bir uygularsın. Lorealin mücizevi saç bakım yağını alırsın. Her duştan sonra onu uygula. Gerçekten çok işe yarıyor. Kaynak saça bakım yapmaz. Saçların eski sağlığına kavuşmaz. 6 ayda bir saçını kestir ve güzel bir kuaför de keratin bakımı yaptır.
Senin sacin simdi nereye geliyo bu ara da bana siyah sac gitmiyo sevmiyom sari falan gidiyo eger boyatmasan dip boya ve alttan akmis ee sacimi kestirip omzuma kadar sonra boyatsam boyatirsamda ayni onun gibi degisik bir renge mi doner nasil olur ki bilmiyom
Saçını kestir. Kendi saç rengine yakın bir renge boyat. Saçını toparlarken dip boya derdin olmaz. Ben saçımı öyle kestirdikten sonra bir kaç defa kestirdim. Şimdi omzuma geliyor. Sende sık aralıklarla saçını kestir. Saçını toparladıktan sonra iyi bir kuaföre gidip saçına ombre yaptırırsın. Ve sürekli kuaför değiştirme. Mahalle arasında ki kuaförlere de gitme. Bulunduğun semtte güzel bir kuaför vardır.
Sacimi omuz hizasina kadar kestirsem sonra bir renge boyatsam 6 ayda bir uclarini aldirsam olur mu oyle hani boyat dedin ya kestirince cidden boyatsam yine ben korkuyom bisey olur mu diye ama ust kismida sacma durcak valla nolcak ki bilmiyom
Dediğim gibi kendi saç rengine yakın bir renge boyat. Dip boya derdin olmaz. Saçlarını da 2-3 ayda bir bir parmak kestir. Oturduğun şehir de illa ki kuaför malzemesi satan yerler vardır. Ordan da saç bakım malZemeleri al. Hem uyguna gelmiş olur. Sarıdan bir süre uzak dur.
sakin boyatma normal rengine donsun benim arkadasinda oyleydi kiz sacinin yarisini kesti resmen cok sert oldu. bir kendi rengine donsun sertlikler azalsin oyle yap derim ben
Yani kesmeden böyle bekleyip kendi rengine mi donmesini bekliycem imkansiz bence bu igrenc sacla dolasamam ki alt taraf ombre yapmak icin acildigi icin orasi duzelmez orayi kestircem kut yaptircam kaynak alcam artik napiyim
İns bakalimda kaynak saci berbat ediyomus baktim bir yerde okudumda iki ay sonra kaynagi cikarman gerekiyomus ki saci berbat etmiyomus yani duzenli sekilde kullanirsan yoksa adam akilli kullanmasan kendi sacinin dokulmesine de yol aciyomus
ben evde boyadiğim halde 4 yil surdu geçmesi ki baya uzundu kalçamdaydi omzumda kestirdim öyle kurtuldum şimdi sen tekrar boyatsan daha kotu olucak yanicak kaynak yaptirsan doğal saçin gider daha kotu olursa hic duzeltemezsin bence biraz idare et saçinla pişman olursun
Ama kaynagi iyi yonde kullanirsan sorun olmuyomus sacimi omzuma kadar kestirip o zaman ombre gibi kullanmis olsam ama koyu ust tarafi of bilmiyom napcam kafam karisik
En İyi Cevaplar