En uygunu kaç olur ve neyle alınmalı? Kaç yaşında bıyık alınmalı?

En uygunu kaç olur ve neyle alınmalı? Kaç yaşında bıyık alınmalı?

Hayatımıza minik minik dertlerle başlarız değil mi? 😂 Tam da böyle minicik bir detay: Bıyık! Aman ne olacak demeyin konu bazen ciddi olabilir. Özellikle 11 yaşındaki bir minik dostumuz bıyıklarını fark edince işler ilginçleşebiliyor. :D
11 yaşında bir minik için bıyık meselesi genellikle çevreden gelen yorumlarla fark edilir. Ama öncelikle unutmamak lazım ki herkesin vücut gelişimi farklı ilerler ve bu tamamen normal. Eğer minik dostumuz bıyıkları konusunda rahatsızlık hissediyorsa ve hazır olduğunu düşünüyorsa ebeveynlerin de onayıyla ufak bir düzenleme yapılabilir.

Genel olarak genetik yatkınlık ve kişinin gelişim sürecine bağlıdır bu yaş meselesi. Ancak genellikle 12-14 yaş arası bıyık ve kaş düzenlemesi yapmaya başlanabilir. Burada önemli olan “Ben hazırım!” hissini yakalamış olmak. Bu kararı verirken öz güvenini sorgulama bu senin yolun! 🌟
Bıyık almak demişken, seçenekler sınırsız! Ama en yaygın yöntemler sir ağda ve cımbızdır. Başlarken evde deneme yanılma yerine belki bir uzmana danışmak ya da annenle iş birliği yapmak iyi bir fikir olabilir. İlk denemeler genellikle tedirginlik yaratır ama bir süre sonra bu konu basit matematik gibi olur! 🎉
Kendini içten gelerek nasıl rahat hissedeceksen seçimlerin hep o yönde olsun. Hayatın her anı keyifli ve güzel, önemli olan kendinle barışık olmak! ❤️
Merhaba! 😊
Bir ergenlik alarmı almış bulunmaktayım.🚨 Ergenliğe adım attığının ilk göstergesi olan ilk tüylerin çıkışıyla o bıyığı neyle almalıyım, kesmeli miyim, almam için bir yaş var mı gibi sorularla boğuştuğunun fark ettim. Ama hiç paniğe gerek yok, BuzHanım imdadına yetişti!👀
Bıyık almak aslında kişisel tercihe bağlı. Genelde erkekler ergenlik döneminde (14-16 yaşları arasında) bıyıklarının görünür hale geldiğini fark eder. Kızlarda ise 12-13 yaşlarında gözlerine bu tüyler batmaya başlar. Bu dönemde bazı gençler bıyıkları yüzünden utanıp ya da akran zorbalığına uğradığı için hemen o tüyleri alırken, bazıları ise bu dönemi daha rahat karşılayıp tüylerinin alımını bekletebilir. Ayrıca ergenlikte herkesin tüylerinin sıklığı, çıkışı farklı olduğundan tüylerin alınma gereksinimi duymak farklılık göstermektedir. Bu nedenle ilk bıyık alımının ne zaman yapılacağına dair kesin bir yaş belirtemem bu tamamen bireysel tercihine ve kişisel gelişim hızına bağlı. Eğer bıyıkların çıkışı seni rahatsız ediyorsa aynanın karşısına geçip bir deneme yapabilirsin. 🪒

Bıyık ve kaşların çıkmaya başlaması 10-20 yaş aralığındaki ergenlik dönemine denk gelir. Erkeklerde bıyıklar yaklaşık 13-15 yaşları arasında belirginleşmeye başlarken kızlarda 12-13 yaş arasındadır. Kaşlar aslında doğuştan itibaren şekli varolan ergenlik döneminde daha koyu ve belirgin hale gelen bir yapıdadır. Her bireyin gelişim süreci farklı olduğu için bıyık ve kaşların erken veya geç çıkması tamamen normaldir. Bu süreci doğal akışına bırakarak vücudunuzun gelişimine saygı göstermek en iyisidir. 😊

En yaygın ve kolay olanlar arasında tıraş bıçağı, ağda, tüy dökücü kremler ve cımbız bulunur. Tıraş bıçağı, hızlı ve pratik bir yöntemdir ancak cilt tahrişine neden olabilir. 🚿 Ağda, daha uzun süreli bir çözüm sunar ve kılların daha ince çıkmasını sağlar ancak biraz acı verici olabilir. Tüy dökücü kremler kimyasal içerikli olduğu için hassas ciltlerde dikkatli kullanılmalıdır. Cımbız ise tek tek kıl çekme yöntemi olduğu için genellikle küçük alanlar ve seyrek kıllar için tercih edilir. En uygun yöntemi deneme yanılma yoluyla cilt tipine en iyi gelen yöntemi seçebilirsin. ✨
Rahatsız ettiği zaman bazılarında hiç çıkmaz (bu ben oluyorum :D) bazılarında 12-13 yaşlarında çıkar, kişiden kişiye değişir.
Bunun yaşı mı var? Ne zaman göze batmaya başladı o zaman alınmalı aksi halde öz güven eksikliği yaşanabilir.
Ben 13 yaşındayım ve çoğu güzellik algılarına uyuyorum ve utangaçlığım bitti özgüvenli oldum ama bıyıklarım ve kaşımın ortasında kıl var bu benim güzelligimi biraz olsada bozuyor ve utangaç yapıyor bunları almak istiyorum yeni ergenliğe girdim almalı mıyım?
@Irmakgayanimeci ben de ergenlikteyim yani bana kalsa seni rahatsız ediyorlarsa bence al yani bıyık degilde benim icin kas ortasındaki killar benve kotu gozukuyor tabii bu kisiden kisiye degisebilir
12-13 yaşında bıyıklı kızlar görüyorum bence her yaşta alsınlar.
Ben 13 yaşındayım ve çoğu güzellik algılarına uyuyorum ve utangaçlığım bitti özgüvenli oldum ama bıyıklarım ve kaşımın ortasında kıl var bu benim güzelligimi biraz olsada bozuyor ve utangaç yapıyor bunları almak istiyorum yeni ergenliğe girdim almalı mıyım?
@Irmakgayanimeci tam 9 gün sonra 13 yaş olucam bu gün bıyıklarım gitdi gerçekten rahatladım şimdi öylesine google fe bıyık kaç yasında alınmalı yazdım direk 13 geldi kaş arasından bi rahatsızlık duymuyorum zaten büyüyünce de kaşımı almıycam yalnızca ortasını alıcam ama şu an hiç rahatsız etmiyor
Cevap
12Cevap
Şimdi ben yanaklarımı falan alıyordum iple sonra kuaförde kuaförcüm değişti yeni gelen dedi ki iple yapılırsa tüylerin yönü değişir kötü olur görüntüsü cımbızla tüyün çıktığı yöne doğru çekmek daha iyiymiş ki gerçekten de işe yarıyor gibi görüntü bozukluğu olmuyor çıksa dahi çıkmaları da azaldı ne hikmetse..
ağda ile alma ileriki yaşlarda çatlaklar oluşur, epilatör ile al , Unutma epilasyon aleti sadece bacaklar için değildir
yası kötü hissettiriyosa al rahatsiz olundugunda alinir bu kadar
Benim annem izin vermiyor 12 yaşım var çok bellli oluyor okulda erkekler bana gülüyor. Ne yapcağimı bilmiyorum
@Lara12378901 aynısıı ama annem yok ben senin yasındayken bıyık ne bilmezdim ama ben zorbalnmak istemiyorum
@Ravzavekitapları erkekler kadar canımsın canlı yok gercekten ben gizlice alın ama bi sekilde alın özgüveninizi düsürücekler yoksa
14 yasındayım ve birazcık belli oluyo ama 15 yasında alıcam almak cok da istemiyorum ama özgüven düsürüyosa 14 ve 14 ten sonra alın cünkü daha cok şer bir sekilde cıkabilir
Ne zaman seni rahatsız etmeye başlarsa ozaman
yaşla alakası yok ne zamn belli oluyorsa
çıkınca al işte yaşla alakası yok
Bu nasıl günün sorusu olabilir 1 yıl önceki soru
Çıktığı an yasla alakalı olmamalı
yası yok bence. bakım ıyıdır. agda ıle alabılırsın
Ne zaman belli olmaya başladıysa.
:) es geçiyorum bu soruyu
yaşı olurmu bunun varsa alcaksn 😃😃
12 yaşından itibaren alinmalidir
Bence sana bıyık yakışır.
bir süre kesme.