1 yıla mutlaka saçlarım popoda olmalı :D şimdiki saçlarım omuzumdan aşağıya 5 parmak falan uzun. annem kafana çok takma uzar diyor ama olmuyor işte delircem...Sağlıklı Saç bir Ayda Ne Kadar Uzar?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 1 yıla mutlaka saçlarım popoda olmalı :D şimdiki saçlarım omuzumdan aşağıya 5 parmak falan uzun. annem kafana çok takma uzar diyor ama olmuyor işte delircem...Sağlıklı Saç bir Ayda Ne Kadar Uzar?

Saçlarımızın sağlıklı bir şekilde hızlıca uzaması hepimizin ortak isteği :) Saç uzama hızının bağlı olduğu birçok etken bulunuyor ancak bunlardan en önemlisi de saçın sağlıklı olmasıdır. Saçlarımıza ne kadar iyi bakar, sağlığını korursak o kadar güzel ve hızlı uzayacaktır.

Sağlıklı bir saç 1 yılda ortalama 12 cm uzama gösterir. Saçlarınızın yıpranması uzama hızının da azalmasına sebebiyet verebilir. Bu sebeple kullanacağınız saç bakım ürünlerini saç tipinize uygun şekilde seçmeniz gerekmektedir.

Saçlarınızın 12 cm uzadığında nereye geleceği tamamen saçlarınızın uzama öncesindeki durumuna bağlıdır. Saçlarınız çok kısa ise 12 cm uzadıktan sonra omuzlarınıza ulaşacağını söyleyebiliriz.

Saçların hızlı uzaması tamamen saç sağlığı ile ilgilidir. Kökleri güçlü ve canlı olan saçlar ortalama uzama hızına yetişecektir. Bu sebeple saçlarınızın yıpranmasına sebep olacak etkenlerden uzak durmakta yarar var.

Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar Serisi içeriğindeki biotin, arjinin ve argan yağı sayesinde saçlarınızın ihtiyaç duyduğu kaynakları almasını sağlar. Saçlarınızı kökten uca besler ve sağlıklı bir şekilde uzamasına destek olur. En iyi etki için seri halinde kullanmanızı öneririm, ilk kullanımda bile saçlarınızdaki farkı görmek mümkün :)
saçını her gece yatmadan önce muhakkak taramanı tavsiye ederim saçı taadığında acaip uzar bak görürsün.Bide yediklerine dikkat ediceksin.Saçın uzamasını istiyosan lifli gıdaalar tüketmen lazım bol bol .. link bir de ben bunu kullanıyorum taramama yardımcı oluyor.Bim ve a-101 marketler 7 tl felan gayet uygun kullan derim.tabi uygun olanı
ben kafama çok taktım çok uğraştım ama hep aynı boutta kaldı biraz uzardı sonra kırık var diye kestiriridim yine aynıya gelirdi.uzatırdım yıpranmışlıktan kırıklardan rahatsız olurdum kestirirdim.şampuanlar,kremler..maydonoz suları...vs çok denedim.en sonunda sabitlendiğini kabullendim :D
Konuyu açtığın iyi oldu amca oğlunun bele kadar saçları var onada sorucamda
ilk size sorayım dedim
şuan saçım üstler uzun yanlar kısa üstlerin uzunluğu işaret parmağı kadar uzun
bu saçları boyuna kadar uzatmam için nekadar sıklıkla berbere gidip ne işlem yaptırmam lazım
kabarık vs kötü görünmesin isterim uzarken
bilgisi olanlar varmı
onlara gerek yok clear kullanıo
Dediklerimi unutma biz seni bole sevdikk gizli kullanıcı :P
Yk yk aglaamaa sc uzatma sevdasneden vazgec uzulme yetrr :D
Bi şactan nerelere gittin bakk :)
Uzucak uzucak en buyuk destekcınm senn uzatcaz o saclarıı bana guven :D
Teselli etmeye snra devam etmek zorundayım zira uykum gelmiş blnmakta, unutmaa o saclar uzucakk dostumm:P baska srularda grsmek uzree saclarına iyi bak iyi geceler :):D
Cevap
29Cevap
Eğer düzenli olarak saçlarını besler ve bakım yaparsan baya uzar. Bende saçlarımı yıprandığı için baya kısa kestim ve sonradan uzatmak için bakım yaptım. Bakım yapmak için ise istersen saç bakım yağları kullanabilirsin. Badem yağı, hint yağı veya yılan yağı gibi yağları kullanabilirsin. Bu yağlar saçlarını besler ve uzamasına yardımcı olur.
sana çok güzel bir formül vereyim; bir kabın içine 2 su bardağı birayı döküyosun, üstüne varsa dolaptan soğuk 2-3 çay kaşığı bira, yoksa oda sıcaklığında da olabilir fark etmez. bunları karıştırıyosun. biraz beklettikten sonra 4 tutam bira serpiştiriyosun. her gece yatmadan önce saçına sürüyosun tatlım. BİRAyda mükemmel bir sonuç alacaksın.
kızlar ben 26 yaşında bir erkeğim ama size saç uzaması için bomba bi tarif vereyim askere gitmeden önce saçlarım belime kadardı rasta meraklısıyımda :D Argan yağı alın yatmadan önce saçınıza sürün saçınızı güzelce sarın yatın sabah ılık suyla kesinlikle fazla sıcak olmasın su yıkayın bunu haftada bir gün yapın bakın saçlarınız nasıl uzuyor en önemlisi argan yağını saç derisine masajla iyice işletin saçlarınızın uzama hızında ve kırıklarda azalmayı gözünüzle görüceksiniz :))
çam terabatini al şampuanına dök yarısını kullan ben kulllanıyorum işe yarıyor bide bazı geceler saçına tatlı badem yağı sür topuz yap yat biopsinin yavaş uzayan saçlar için sarımsak özlü şampuanı var fiyatıda 10 tl felan onu al saçını sık yıka örüncede uzuyor saç :))
çam terabatin küçük kavanoz içinde satılıyo zaten yarısını şampuanına dökcen
kişiden kişiye değişir ama uzasın diye kırıklarına dokunmazsan uzamaz ayda bir kırıklarını kestirmen lazım doğal haline bırak bide saçını yakma kimyasal kullanma iyice araştırıp güzel bir saç serumu al kullan
bünyeye göre değişir ama saçlar 90 gün uzar 90 gün boyunca yatar, şöyle birşey var ki
90 gün uzama dönemini bitirince uclarından 2 milimetre bile alrırsan kestiğin her tel tekrar 90 günlük uzama dönemine geri döner...
Oo bak bu çok güzeel. :D Ben uçlarından bir kırptırayım şu saçlarımıı :D
tam 1 yıl varsa olur.Gerçi bu senin saç yapına bağlı benmkiler 7 8 ayda uzuyo . Bi arkadaş vardı 1 sende anca omuz hizasından sütyen hizasına geldi mesela
saçının uzama hızına bağlı. kiminin yavaş uzar kiminin daha hızlı..
ara sıra azıcık kestirirsen daha iyi uzar. bir de bişiler bişiler sürülüyor çabuk uzasın diye bir bak belki faydasını görürsün
saçlar uzadıkça uzama dahada azalır erkeklerde ayda 1 cm normal saç ise sen ayda yarım cm hesap et işte 12 ay yıl ıkıye böl 6 cm diyelim
uzmanlar böyle diyordu bir ara bende saç uzatıyordum araştırdım oda erkeklerde böyle yani uzadıkça saç dahada yavaş uzar
tamamda benim ne sucum var :D
sana saç felan yok tamam mı :D
ııı şey aslında anlaşabiliriz :D
1 yıl sonra bekliyorum :D
Anlamı anlaşılmaz dır nabalım kahrolsun ingilizce :D
Benim saclarim da omzumdan az aşağıda ve bir haftada bir cm uzuyor buda ayda 3-4 cm ediyor sampuanin içine bebix ampulü ve e vitamini ampulü döküp iyice karıştır her yıkamada onu kullan bittikce yap ben her hafta bir tel koparıp tablo olusturuyorum bu şekilde ne kadar uzadığını görmüş oluyorum
Benimkiler hemen uzuyo. Saçlarını kestirdikten sonra uzar ama kırıklar oluşana kadar,kırık varsa uzamaz diye biliyorum.Aldırırsan uzamaya devam eder. Belki de saçın yapısındandır,geç uzuyordur. Sabret :)
Takmasan aslında ne ara uzadığını bile fark etmezsin :)
Bak iste,anneler bilir :)
Bioblas diyorum. Bir ay kullan farki goreceksin. En azindan ben gordum.
Omuzlarimdaydi, 2 ay gecti 3 parmaga civarinda uzamisti. Teyzeme onerdim o da cok memnun.
1 senede o kadar uzamaz arkadaşım bile 3 senede öyle yapmıştı kıvırcıksa çabuk uzuyor tabi
çok tatlı saçların o zaman :) inş uzar örünce de hızlı uzuyor diyolar
Çok vitaminli bir insan olduğum için çok çabuk uzuyor saçlarım:) Arkadaşımda aynı şeyden şikayetçiydi, eczaneden bir vitamin hapı aldı 1 senede baya uzadı saçları. Araştır istersen bir. Deneyebilirsin zararı da yok.
nereden okudum hatırlamıyorum ama ayda 1 cm kadar uzadıklarını okumuştum ama kişiden kişiye göre de değişebilir tabi.
popodan olmalı derken popoyu kapatmayacak şekilde dimi?
bizim açımızdan hüsran tabiiki. Ayrıca at kuyruğu gibi olunca güzel oluyor sanıyorsunuz ama omuzlardan daha aşağıda olan saçlar pek güzel gelmiyor göze.
senin saçın senin tercihin. ama popoyu kapatma. hem güzel durmaz hemde bizim göz zevkimiz kapanır.
1 metre normal saçlar hormonlular 2 metre
Gübreyle+hormon 3 metre olur.
Yılda 12-15 cm uzar. Ancak gün aşırı yıkamanın uzamaya katkısı büyük
benim uzuyo ama belli olmuyo kıvırcık diye çok sinir oluyorum ya düzleştirmesem herkes kısa sanıyo saçlarımı :(
Benim saçlarım hızlı uzuyor omuzumdan kestirince 1 yıla kalmadan popo hizasına varıyor
7 cm ile 9 cm arası uzat kızlarda erkeklerde biraz daha fazla bu süreç
ö.değil
sağlıklı bir saçın 1 yılda en az 12 cm uzaması gerekir
benim saçlarım hemencik uzuyor. amerikan kestiriyorum 2 hafta sonra yine büyüyor iyi mi kötü mü bilmiyorum
Bütün sorunun bu mu yani? Biz birşey diyor muyuz 18 olduk hala sakal yok tüğlerle takılıyoruz. Kızın elinde sırma gibi saç var uzamıyor diye dert ediyor hay Allahım yaa.
Bu aralar bir hareketlilik var bakalım hayırlısı inşaAllah çıkar. Sende kafana takma uzar elbet sonuçta kökü sende.
Yok yani benim anlamdığım sonuçta uzayacak er ya da geç çıkacak acelen neee? :))
O zaman sürekli çekiştir. Öyle birşey duymuştum daha hızlı uzuyormuş diye :D Ne kadar doğrudur bilemiyorum
Bak demekki varmış aslı :D
Ya çok merak ettim, o zamandan bu zamana kadar ne kadar uzadı saçınız? Ben de sizinle aynı durumdayım saçım şu an omuzlarımda ve göbek deliğime kadar uzamasını istiyorum 1 yılda, mümkünse hemen. Ne önerirsiniz?
O kadar uzayacağını sanmıyorum 4 parmak falan uzar.
hayrola mezuniyet mi var yıl sonuna :D:D:D:D uzamaz o kadar.
alla alla :D normalde lise sonlu kızlar girer bu saçım uzasın triplerine :D ama boşuna uğraşma omzundan beline uzanmaz bir yılda. çok çok bakım yaparsan 2 yılını alır.
sac uzaması aldıgın protein ve yiceklerle doru orantılıdır bı ınternette arastır derim bide arada kırıkları kestir
saç kçnda olursa tualette çok zorlanırsın sçamazsın vallaha :D ciddi bir yaklaşımda bulundum şimdi kızma :D
kadınların saçları daha hızlı uzar erkektemi kadındamı soruyorsun
bayağı uzar siz kızların sırta gelir heralde
bir saçın boyunun uzama miktarı 1 yıl önceki boyunun 2/5i kadardır. 7 yıl sonraki boyu 45 cm olan bu saçın 5 yıl sonraki boyu kac cm dir.
eğer saçın yavaş uzuyorsa..eczanede çabuk saç uzatan kremler var..onlardan al
işe yaramıyo ya ben denedim ama bilmiyorum başklarında farklıdır belki
Biraz zor gibi oraya kadr uzaması ama bakımı zor olmazmı o kadr uzatınca?Tabi uzatma sebebini bilmiyoruz yanide.
Ama bir dost tavsiyesi olarak kabul et lütfn,inanki o kadr büyütmene hiç gerek yok.Ayrıca inanki bakımı zor olucaktır.O derece saçını uzatan fazla kişi yoktr biraz etrafına bakarsan görürsün zaten.Şimdiki durumundan biraz daha uzat yetrlidr.Yinede son karar senn tabiki.Nacizane fikrim budur. :)
Rica edrm.Saçlarnla barışık bir hayat dilerm sana.:)
Benimkileri daha çabuk uzucak hırs nasılmış ? :D
Bak özelden bir formüll daha vericem :))
Valla benim 3 numara saçım vardı 10 ay uzattım Halil Sezai gibi saçım olmuştu şimdi yine kestirdim.
10 ay için az uzamıs sanki
hergün yıka mümkünse günde 2-3 defa :D çabuk uzar göreceksin
benmki anca b, cm uzuyo ayda bir yıldır anca 5 cm uzadı sanki belimde saçlarım ama genede kısa geliyo bana
bi cm uzuyo bnde kansızlık var et yemiyorm ben ondan sanrm az uzuyo belimde şükür de zor uzattm iki yılda anca bele indrl walla:D
uzar uzar merak etme:D
ne demek rica:D
(: bende bu konuyu düşün düşün kafada saç kalmadı :p
:p muhtamelen.
Yıllardır bende uzatmak istiyorum ama uzamıyor ya..
Ben temsili😂
Test ettim ayda 1cm yılda 12 cm 29 yaşındayım ve genç kızken daha hızlı uzuyordu.
16-17 cm uzar kanımca. İyi beslersen 18i bulur
ayda 1- 1,5 cm uzaması normaldir
İyi beslenirsen, pozitif düşünürsen hızlı uzar.
3 "günde 1 mm uzuyor gerisini sen hesapla
bir yıla kadar belini geçer saçların
rahat uzar bir yılda takma kafaya hiç kestirme ama uçlarından alalım diye çok fazla kesiyorlar
pek sanmıyorum 1 senede o kadar uzayabileceğini
3 numara yap benm gibi= )
Kişiden kişiye değişiyor
onu bilmem ama benm saçlarım çok geç uzuyor :/
Bol bol yıka 2 3 ayda olur herhalde.
ayda 1,5-2 cm uzanıyor. 1 senede 18-24 cm uzar
12 cm uzar anladin mi ha anladin mi
1 yılda 12 cm uzar canım.
taş çatlasa 12 cm daha fazla uzayacağını sanmıyorum, ama birde argan yağı dene istersen faydası varmış.
1 bucuk yilda sacimi 31 cm uzattim
Argan yağı kullandim
hergün duş alman lazım saçlar suyu sever
Düşünmedim hiç
2cm felan
3 yıl lazım sana
kırık varsa uzamaz
bilmiyorum ama epey uzadi enseyi gectik...
özür dilerim bu derece abuk subuk oldugunu düsünmemistim, Guhl kullaniyorum yakalasik 6 cm uzadi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar