Sivilce ve lekeler için bir karışım duymuştum. Elma sirkesi bide maden suyu. Sanırım İbrahim Saraçoğlu mu ne önermişti. Bende yeni başladım şu an için bir etkisi yok. Kullanan, faydasını gören oldu mu hiç?elma sirkesi maden suyu
Leke için elma sirkesi maden suyu karışımı sivilcelere iyi gelir mi?
Cildin yağ dengesini sağlar ve aşırı yağlanmanın önüne geçer.
Cildi sıkılaştırır.
Kırışıklıkları önlemeye yardımcı olur.
Lekelerin görünümünü hafifletir.
Elma sirkesi tüm bu özellikleri nedeniyle cilt bakımında sıklıkla tercih edilmektedir. Eğer cildiniz çok hassas değilse siz de elma sirkesi ile bakım yapabilirsiniz.
Maden suyunun cilde faydaları nelerdir?
Maden suyu içeriğinde bulunan zengin mineraller sayesinde cilt için çok faydalıdır. Bu faydalar;
Cildin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlar.
Cilt lekelerinin azalmasını sağlar.
Cildi toksinlerden arındırır.
Gözenekleri sıkılaştırır.
Maden suyu elma sirkesi tonik tarifi
Maden suyu elma sirkesi tonik karışımı elde etmek hem çok kolaydır hem de doğal yollarla cilt bakımı yapmanıza olanak tanır. Tonik tarifi: 8 yemek kaşığı maden suyuna 1 yemek kaşığı sirkeyi karıştırın. Eğer kokusu sizi rahatsız ederse içine güzel kokan bir yağdan bir kaç damla ekleyebilirsiniz. İyice karıştırın ve temiz yüzünüze uygulayın. Bu karışımı dolapta saklayın ve çok miktarda yapmayın. Bittikçe yapmanız daha faydalı olacaktır. Ayrıca elma sirkesi maden suyu cilt lekeleri olanların derdine derman olacak bir karışım. Cilt lekelerinden şikayetçiyseniz bu karışımla cilt bakımı yapmanız işinize yarayacaktır. Elma sirkesi maden suyu kullananlar yorumları ile beğenilerini dile getirmiş. Özellikle ciltlerinin daha sıkı bir yapıya kavuştuklarını belirtmişler. Ancak bu noktada uyarmam gerek. Elma sirkesi ciltte hassasiyet ve kızarıklık yapabilir. Eğer cildiniz hassas ise kullanmadan önce küçük bir bölgede deneyin ve cildinizin tepkisine göre karar verin. Elma sirkesi maden suyu karışımı ile daha canlı ve sivilcesiz bir cilt elde edebilirsiniz.
Organik Elma Sirkesi+Maden Suyu+Su eşit oranda karıştırıp karışıma batırdığım bir pamukla sabah-akşam yüzümü siliyorum. Sonrasında da bal ile nemlendiriyorum. İyi geliyor. Organik olmayan elma sirkesi asitli yapıdadır ve bir çok ciltte lekeleri giderse bile kararma yapar ki bu da başka bir lekedir yani kullanılması anlamsızdır. Doğal maden suyu ile karıştırmak asidi daha da arttıracağı için zararlı olacaktır. Normal su ile karıştırılıp asidi düşürülse bile bu kararma yapmasını önleyeceği anlamına gelmez. İhtimal her zaman var. Benim cildim hassas olduğu için ben asitli olmayan organik elma sirkesini bile hem doğal maden suyuyla hem de saf suyla karıştırarak yüzüme uyguluyorum. Bu peeling aşaması olarak kullandığım bir yöntem. Kuruluk olmaması için sonrasında bal ile nemlendiriyorum. Bu sayede cilt tonum eşitleniyor. Yüzümün daha gergin olması içinse yüzümü sadece doğal maden suyuyla yıkıyorum ama bu işlemleri peş peşe yapmıyorum. Ayrıca hem lekeler için hem de yüzümün diri kalabilmesi için patates maskesi yapıyorum. *Gecen bol olsun.*
Elma sirkesi ve maden suyu her konuda cilde çok iyi gelmektedir. Elma sirkesi in faydaları, 1. Sivilce izleri, güneş lekeleri ve diğer lekeleri geçirir. 2. Ciltteki yağı dengeler 3. Kırışıklık oluşumunu engeller
Maden suyunun da birçok faydası bulunmakta, 1. Cildi derinlemesine temizler 2. Cildi nemlendirir 3. Kırışıklık oluşumunu yavaşlatır 4. Sivilceleri geçirir 5. Gözenekleri temizler.
Elma sirkesini ve maden suyunu karıştırıp tonik yapabilirsin. Elma sirkesi ve maden suyu cilt lekelerine iyi gelecektir. Akşam yatmadan önce pamuk yardımıyla yüzünü bu karışım ile silebilirsin. Ardından yüzünü yıka ve nemlendirici uygula. Cildine iyi geldiğini göreceksin. Ben de elma sirkesi ve maden suyu kullananlardan görüp denemiştim. Deneyip memnun kalanlardanım. Elma sirkesi ve maden suyu sivilce tedavisinde oldukça etkili. 🌸
Elma sirkesi ve maden suyu sivilce tedavisi için oldukça iyi bir karışımdır. İkisini karıştırıp günde bir defa cildine uygulayabilirsin. Ayrıca elma sirkesi ve maden suyu karışımı lekelere de çok iyi geliyor. Ayrıca gözenekleri temizler ve kırışıklığı önler. Cildini sıkılaştırır.
Karışımı düzenli kullan. Ben pamuk ile uyguladım. Ardından yoğun nemlendirici kullandım. Bunu düzenli yapmaya dikkat ettim. Ben yararını gördüm senin de göreceğini düşünüyorum.
Elma sirkesi bir çok yerde işe yarıyor Tencere su ısıtıcı dibindeki kireç vb'de Çamaşır makinesinde yumuşatıcı olarak... Lekelerde de işe yariyordur muhtemelen
Gözeneklerimi küçülttü ve çok iyi geldi bana. Fakat sürekli yapmak gerek. Ve yediğinize içtiğinize de dikkat etmeniz gerek. Çekirdek yiyip yiyip de bunu sürmenin hiç bir faydası olmaz bence 😊
En İyi Cevaplar