Ablamın dolabında buldum bunu. Yeşil ruj ney diye elime surdum kırmızı çıktı 😀 ne yaptıysam çıkmadı elimden. Aksam oldu hala elimdeydi😂 bu zararli mi acaba ve kullanan var midir😐 gebze pazarinda gormustum

Yeşil Ruj Nasıl Kırmızı Oluyor?
Ablamın dolabında buldum bunu. Yeşil ruj ney diye elime surdum kırmızı çıktı 😀 ne yaptıysam çıkmadı elimden. Aksam oldu hala elimdeydi😂 bu zararli mi acaba ve kullanan var midir😐 gebze pazarinda gormustum

Yeşil Ruj Nasıl Kırmızı Oluyor?
90’lı yılların en popüler ürünü bu yeşil ruj olabilir. Ablam bu ruja çok özendiğini hep anlatıyor. Popüler makyaj malzemelerinden biri olan yeşil ruj dudaklara sürünce kırmızı oluyor.
Şimdi bir düşün: Bir ruj alıyorsun, kapağını açıyorsun ve bir bakıyorsun… yeşil! "Ne alaka?" diye içinden geçiriyorsun, değil mi? Ama sürüyorsun dudaklarına ve ta-da! 💫 Aniden kırmızı bir renk ortaya çıkıyor. Tam bir sihir gibi! İşte bu rujlara genelde "sihirli ruj" ya da "renk değiştiren ruj" deniyor. Peki bu nasıl oluyor ve ne işe yarıyor? Hadi gel, bu yeşil sihrin sırrını birlikte çözelim. 🔍✨
"Sihirli ruj" denildiğinde aklına Harry Potter’daki büyücülerin kullandığı bir şey gelmesin! Aslında burada büyü yerine kimya devreye giriyor. Bu rujlar, dışarıdan bakıldığında genelde yeşil, mavi ya da bazen mor gibi beklenmedik renklerde görünüyor ama dudaklarına sürdüğünde cildinle etkileşime girip kırmızı, pembe ya da farklı bir tona dönüşüyor. Bu etkileşim aslında pH seviyene göre gerçekleşiyor. Dudaklarındaki asite göre renk değişiyor. Bu demek oluyor ki bu ruj herkeste farklı duruyor. Birinde pembe dururken birinde kırmızı olabilir.
Yeşil ruj yani sihirli ruj çeşitli özellikleriyle dikkat çekiyor. Ph değerine renk değiştirdiği için verdiği renk kişiye özel. Bu sayede doğal bir görünüm de sağlıyor. Ayrıca kalıcı bir makyaj malzemesi. Sık sık tazelemek zorunda kalınmıyor.

Birçoğumuzun aklına şu soru geliyor: "Acaba yeşil rujlar zararlı mı?" Çünkü yeşil ya da başka alışılmadık renkteki ürünler biraz kuşku uyandırabiliyor. Aslında bu tür rujların içinde kullanılan pigmentler ve formüller, genellikle kozmetik dünyasında yaygın olarak kabul gören ve güvenli olan içeriklerden oluşuyor.
Ancak, her kozmetik üründe olduğu gibi hassas ciltlere sahip olanların dikkatli olması gerekiyor. 🧐 Eğer cildin alerjik reaksiyona yatkınsa ya da belirli kimyasallara karşı hassasiyetin varsa, içeriğini kontrol etmekte fayda var. Çoğu sihirli ruj, ciltle temas ettiğinde renk değiştiren özel bir pigment olan "Red 27" kullanır. Bu pigment, genellikle güvenli kabul edilse de, bazı kişilerde hafif tahrişe neden olabilir. Dolayısıyla, özellikle alerjik bir geçmişin varsa, yeni bir ürünü denemeden önce bir yama testi yapmak iyi bir fikir olabilir. 🧴🔬
ben kullandim geçen okulda dudagim kipkirmizi gezmek zorunda kaldim. çok illet bişey
Knk eski zaman ruju değil mı bu 😂😂 ben küçükken kendimi boyamistim bununla 😂😂
Görme boşver çok pis bişey yıka yıka çıkmıyo 😂😂
eskiden vardı mat bir renk ve kolay kolay çıkmıyor ama soluk bir kırmızı yani.
Askim sana her renk yakisir :*
ase sjsj
geri dönsün onun icin duruyom ben
döner ameka dönerrr olmazda iskenderr djsjsjs
Cevap
5Cevap
bir şey düşünmüyorum.
sosyete pazarlarında bulabileceğiniz adi bir üründür arkadaşlar 👍🏻😂😂
Bana da çok sihirli gelmişti ☺
Çocukluğumun ilizyonu.
evet bende kullandim hic cikmiyor valla zararlimi yararlimi onu bilmiyorum
Kimyasal maddelerle olyuor bu. Baya kalici. En az 2-3 gün kaliyor 😂😂
aaaa cocuklugum geldi akliam :D
anamin ya da teyzemin mi vardi. gizli gizli isirirdim :D
ruju isirirdim yav cocukken :D
boşver kanka bilmediğin şeyleri kullanma
Kullanmadım, kullanmam da, değişik.
bakimsiz
Guzel oluyo çıkmıyo 🎈jsjs
önceden kullaniyodum smdi mat seviyorum sjjs
yani cikmamasi guzel jsjs
fatiye cok cahilsin
Her yer sihirli annem tarzında makyaj malzemeleri ve endüstrisi ile doldu.
he he biliyom o ruju ama kullnamadım hiç.
gliom😂
sihirli aşkım o 😂
😂😂😂
Olmaz bişey de eskide kaldı
ay ergenliğimde vardı bende bundan 😂
Kansorejen hep bunlar 😂
Kim bilir icine neler koydular da çıkmıyo öyle
Isıyla renk Değiştiren boyalar var
sanırım suriye malı bu rujlar..
Küçükken ablamla boyanırdık ne günlerdi😂
Bir zamanlar ne modaydı 😂😂😂😂
bir dolu kimyasal sayesinde.
Bence küf olmuş ondan öyle olmuş 😂😂
Kimyasal madde birçok Kozmetik ürünlerinde var
Igrenc bir sey
Zararlıdır
Kullandım dudaklarımı yara yaptı
İlk defa duydum
çok gizemli fatiş ajaj
ruj diyom çok gizemli içinde ne var acaba
ulan değişik yine geldin la bırak yakamı sjjjsj
kapat vallak iyi olur bebeyim sjsjjs
+1 almadan hiçbir yere gitmiyorum üzüm üzüme baka baka kararıyor işte ++++++++++++++++++++++++++++++++++1111111111111111111111111111111111111111111111111111
lan değişik başka hesap açtın da bizimi kekliyon😂
@AngelofdeathFear sen nerden çıktın lo +++++++++++11111111111111 ver fatişşşş
vallak veririm soruma gelirsen sjsjjs
pışşııkk yağlı kaşııkk ahahahaj
chen'i nerde gördün la geldi mi yoksa ajsjxxjxxj
selam söyle ona cahilce öğrenmeden gelmesin siteye ajajj
bu cedric denen veledo olmasin la sjsj
cedric senin babandır haddini bil lan
bak kızişti sîkik babalik sana uslu durmani emrediyor hooşť
sen uslu durmadığına göre hergün ısırıyordur seni ya babalığın kudurmuş iyice aynı evde olduğunuza göre kaçışın yok
noli lo burda 😂
Kendi hayatını anlatiyor gariban :(
haha çok komiksiniz😂
olum sen idolune kufur etmeye laf atmaya utanmiyonmu bu ne bicim
hayran lan fatiye sjsjs
@degisikbiadam sen kendini ne sanıyon lan bok böcüsü hadi şimdi sinir zıplatmadan bas git
bilmiyom ben😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?