Suratım için TCA kullanmak istiyorum galiba %25 yeterli olacak bu surata. Kullanan arkadaşlardan yorum alabilir miyim? Tca peeling kullananlar var mı?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Suratım için TCA kullanmak istiyorum galiba %25 yeterli olacak bu surata. Kullanan arkadaşlardan yorum alabilir miyim? Tca peeling kullananlar var mı?

Selam KScan! Duyduk ki yardıma ihtiyacın varmış. Aklına takılan soruları cevaplamaya geldik.

TCA (Triklorasetik Asit) kimyasal peeling, cildin üst tabakasının kontrollü bir şekilde soyulmasını sağlayan bir cilt bakımı yöntemidir. TCA asidi, ciltteki ölü hücreleri ve hasarlı doku parçalarını çözmeye yardımcı olur ve cildin daha genç, daha taze ve daha pürüzsüz bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.
TCA kimyasal peeling, sivilce izleri, ince çizgiler, koyu lekeler ve güneş hasarı gibi cilt sorunlarının tedavisinde sıkça kullanılır. İşlem sırasında, TCA asidi cilde uygulanır ve belirli bir süre bekletilir. Daha sonra asit, ciltteki hücreleri soyarak cildin üst tabakasını çıkarır.
TCA kimyasal peeling işlemi, farklı yoğunluklarda ve konsantrasyonlarda yapılabilir ve bu nedenle bir dermatolog veya estetisyen tarafından yapılması önerilir. İşlem sonrasında, cilt hassaslaşabilir ve iyileşme süreci birkaç gün ile birkaç hafta arasında değişebilir. Bu nedenle, işlemden önce cilt tipi ve cilt durumu hakkında uzman bir kişiyle görüşmek önemlidir.

TCA peeling, ciltteki lekeleri, sivilce izlerini, ince kırışıklıkları, güneş hasarını ve diğer cilt sorunlarını azaltmak için kullanılır. Bu yöntem, üst cilt tabakasını soyarak altındaki daha sağlıklı cilt hücrelerinin ortaya çıkmasını sağlar. Cildin görünümünü ve doku yapısını iyileştirir, cilt tonunu düzeltir ve gençleşmesine yardımcı olur.

Kimyasal TCA peeling, cilt problemlerinin tedavisinde yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Aşağıdaki durumlarda uygulanabilir:
Diğer cilt yenileme yöntemleri gibi, TCA peeling de kırışıklıkların, lekelerin veya yaşlılık lekelerinin ve akne veya diğer nedenlere bağlı yara izlerinin tedavisinde etkilidir. Yüzün tamamında veya belirli bölgelerde kullanılabilir. Cildinizin kalınlığı ve dokusu gibi özellikleri, bu kimyasal peeling için iyi bir aday olup olmadığınızı etkileyebilir.

Cilt için birçok faydası olan TCA pelling faydaları şu şekildedir;
Ancak, TCA peeling işlemi cilt tipine ve durumuna göre değişebilir ve işlem sonrası cildin hassasiyeti artabilir. Bu nedenle, herhangi bir kimyasal peeling işlemi öncesinde mutlaka bir dermatolog veya uzman hekimle görüşmek önemlidir.
Cilt için kimyasal peeling kullanmanın birçok yan etkisi olabilir. Bu yan etkiler ömür boyu sürecek ve geri dönüşü olmayan hasarlara neden olabilir. Kimyasal peeling yan etkileri şu şekildedir;
Bu peeling işlemini yaptırmadan önce mutlaka size uygun olup, olmadığını kontrol ettirmenizi öneririz.

Yüzeysel, orta ve derin olarak adlandırılan 3 çeşit peeling vardır. Yüzeysel ve orta boy peelingler, doğru yapıldığı sürece genellikle güvenlidir. Kimsayal peeling çeşitleri şu şekildedir;
1. Yüzeyel Kimyasal Peeling: En hafif kimyasal peeling türüdür ve cildin sadece üst tabakasını etkiler. Bu tür peeling işlemlerinde genellikle glikolik asit, salisilik asit veya mandelik asit kullanılır.
2. Orta Derinlikte Kimyasal Peeling: Bu tür peeling işlemleri cildin daha derin tabakalarını etkiler ve lekelerin, akne izlerinin, ince kırışıklıkların tedavisinde kullanılır. Bu işlemlerde trikloroasetik asit veya jessner solüsyonu kullanılır.
3. Derin Kimyasal Peeling: En yoğun kimyasal peeling türüdür ve cildin en derin tabakalarına kadar etki eder. Bu tür peeling işlemleri ciltteki yoğun kırışıklıklar, güneş hasarı ve derin lekelerin tedavisinde kullanılır. Bu işlemlerde fenol kullanılır.
Kimyasal peeling işleminin çeşitleri ve hangi solüsyonların kullanılacağı, cilt tipine, sorunun ciddiyetine ve uygulama amacına göre değişebilir. İşlem öncesinde bir dermatoloğa danışmak önemlidir.

Öncellikle hamileyseniz veya emziriyorsanız veya peeling işlemleri yapmanızı yasaklayan herhangi bir tıbbi durumunuz varsa doktorunuza danışın. Koyu teniniz varsa veya hiperpigmentasyona yatkınsanız, bu işlemin sizin için uygun olup olmadığını öğrenmek için dermatoloğunuza veya estetisyeninize danışın.
TCA peeling uygulanmadan önce cilt, temizlenmeli ve prosedür için uygun olup olmadığına dair bir değerlendirme yapılmalıdır. Ayrıca, prosedürün ardından cildinizi korumak için almanız gereken önlemler hakkında bilgilendirilmelisiniz. Kimyasal TCA peeling uygulama işlemi şu şekildedir;
Küçük bir alan yama testi yapın. Ön kola veya kulak arkasına az miktarda uygulayın. 24 saat içinde yanma ve kızarıklık veya alerjik reaksiyon yaşarsanız, nötrleştirici veya sabun uygulayın ve kullanmayı bırakın.
1. Cildiniz temizlenir ve yağdan arındırılır.
2. Uzmanınız, cilt tipinize ve cilt probleminize göre uygun konsantrasyonda TCA çözeltisi hazırlayacaktır.
3. Uzmanınız, TCA çözeltisini bir fırça veya aplikatör yardımıyla cildinize uygulayacaktır. Bu işlem sırasında, cildinizde hafif bir yanma hissi hissedebilirsiniz.
4. TCA çözeltisi, cildinizde yaklaşık 10-15 dakika kadar kalacaktır. Bu süre sonunda, cildiniz soğuk su ile yıkanır.
5. İşlem sonrasında, cildinizi nemlendirmek için uygun bir nemlendirici kullanılması önerilir.
6. İşlem sonrasında, cildiniz güneş ışığına maruz kalmaktan kaçınmalı ve koruyucu bir güneş kremi kullanmalısınız. Ayrıca, cildinizin iyileşmesi için önerilen diğer bakım yöntemlerini de uygulayabilirsiniz.
Not: TCA peeling, cildinizde önemli bir değişiklik oluşturabilecek güçlü bir işlemdir. Bu nedenle, işlemi yaptırmadan önce mutlaka bir uzmanla görüşünüz.

Kimyasal peeling öncesinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
1. Kimyasal peeling, her cilt tipine uygun değildir. Yağlı ve akneye eğilimli ciltler için uygun olabilirken, hassas ciltler için uygun olmayabilir. Peeling öncesinde, cilt tipinize uygun bir peeling türü ve yoğunluğu seçmeniz önemlidir.
2. Güneş Koruma: Kimyasal peeling, cildinizin üst katmanlarını soyarak yeni bir cilt tabakası oluşmasına yardımcı olur. Bu nedenle, peeling sonrasında cildiniz hassas hale gelir ve güneşe karşı daha savunmasız hale gelir. Peeling öncesinde ve sonrasında güneş koruyucu kullanımı önemlidir.
3. İlaç Kullanımı: Kimyasal peeling, bazı ilaçlarla etkileşime girebilir ve cildinizde istenmeyen etkiler oluşturabilir. Peeling öncesinde doktorunuzla ilaç kullanımınız hakkında konuşmanız önemlidir.
4. Hamilelik ve Emzirme Dönemi: Hamilelik ve emzirme dönemi boyunca kimyasal peeling yapılması önerilmez. Bu dönemlerde cilt hassasiyeti artar ve peeling işlemi ciltte kalıcı hasarlara neden olabilir.
5. Cilt Bakımı: Peeling öncesinde cildinizin temiz ve sağlıklı olduğundan emin olmalısınız. Cildinizi nemlendirerek peeling işleminin etkisini arttırabilirsiniz.
6. Alerjik Reaksiyonlar: Kimyasal peeling işlemi öncesinde kullanılacak olan ürünlere karşı alerjiniz varsa, bu ürünleri kullanmamalısınız. Aksi halde cildinizde kaşıntı, kızarıklık ve şişlik gibi alerjik reaksiyonlar oluşabilir.
7. Peeling Sonrası Bakım: Peeling işlemi sonrasında cildiniz hassas hale gelir. Peeling sonrası cilt bakımınızı doğru şekilde yapmalı ve cildinizi korumalısınız. Peeling sonrasında nemlendirici kullanımı önemlidir.
Her insan farklı olduğu için, bu tedavinin ideal programı, ne tür bir peeling yaptırmak istediğinize, cildinizde var olan hasara ve yaşınıza bağlı olarak büyük ölçüde değişiklik gösterecektir. Sadece hafif peeling'e ihtiyaç duyan veya isteyenler, genellikle her ay yapabilirler. Orta gibi daha yoğun tedaviler için, randevular arasında dört veya altı ay beklemeniz önerilir. Derin peeling yaptırmak isteyenler bunu birkaç yılda bir yapmalıdır.
Herkes bu tedavilerden biri için harika bir aday olabilir, ancak cildi donuk veya yaşlanmış görünen veya güneş lekelerinden, kırışıklıklardan veya sivilcelerden kurtulmak isteyenler için en iyisidir. Genel olarak, peelingler neredeyse herkes için son derece güvenli ve etkili tedavilerdir.
Tca peeling cildin soyulmasını hedefliyor. Bu sayede cilt daha sağlıklı ve arınmış oluyor. Tca peeling ile deri altı kollajen dokuların yapımı tetiklenmekte. Üst derinin soyulması ile birlikte; canlı, pırıl pırıl ve ölü derilerden arınmış bir cilde kavuşmak mümkün. Tabi bu soyulma kontrollü şekilde oluyor.

Tca peeling ile;
1. Ölü derilerden arınmış bir cilde sahip oluyoruz
2. Kan dolaşımı hızlanıyor, bu cildimiz için oldukça önemli
3. Hücre yenilenmesi sağlanır
4. Cildin yağ dengesi korunur
5. Sivilce ve lekeleri gidermek için oldukça önemli bir yöntemdir.
Yüzde kabarcıklar su toplama gibi şeyler oluyor mu oluyorsa ne kadar sürede düzeliyor
@kırmızıfularlıbağyan kişiden kişiye değişebilir. 🙂
tca kimyasal peeling sivilce izleri için en fazla % 25 oranında kullanabilirsiniz. n11 gittigidiyor gibi yerlerden bulunabiliyor. daha yüksek oranda yüz bölgesinde kullanmanız uygun olmaz.
bende kullanıyorum yüz için %25, fazlası zarar verir bide %25 zaten yeterli oluyo
merhaba merve nerden aldığını sorabilir miyim?
@cakirtugce noyakimya'dan aldım yanında solüsyonda gönderdiler.
teşekkürler
Tca peeling; cilde uygulanan TCA ile cildin soyulmasını sağlıyor. Buradaki amaç ciltteki ölü derileri uzaklaştırmak, ciltteki kan dolaşımını artırmak ve hücre yenilenmesini sağlamaktır. Deride yalancı yanık dediğimiz yanık uyarısı ile, cilt daha sağlıklı görünüme ulaşır. Dövme silme işleminde de uygulanan bir yöntemdir. Doktor kontrolünde uygulamaya dikkat ediniz.
Cevap
6Cevap
Evde uygulamak isteyenlere %10'dan fazlasını önermiyor doktorlar. Bunun için de bir gazlı bezi, elinizdeki eldiven ile tca'ya iyice batırıp, sonra iyice sıktıktan sonra bölgelere ayırdığınız yüzünüze en fazla iki defa sürerek yapabilirsiniz. Tca'ya batırdıktan sonra sıkarsan gözüne kaçma ya da eşitsiz sürme gibi tehlikelerin önüne geçmiş olursun.
hç denedinz mi
@Dreamsrforever hayır, evde uygulaması oldukça riskli çünkü yakıcı bir asit.
Tca kimyasal bir peeling gadası yüz bölgesinde uygulanması riskli olabilir
TCA peeling, cilde uygulanan TCA ile, cildin kontrollü şekilde soyulması ve yeni hücre oluşumunun uyarılması işlemidir. İşlem sonunda cilt ölü tabakadan kurtulur, kan dolaşımı artar, yeni hücre oluşumu desteklenir. Sivilce izlerinin ve kıl dönmelerininin azılı düşmanıdır. Bunu deri altında yalancı bir yanık uyarısı vererek başarır. Bu yüzden işlemin başında ciltte yanma hissi olur, zamanla geçer.

Doktor kontrolünde olması gerekir, çünkü her cilt yapısı ve cilt sorunları aynı değildir. Tüm yüz TCA peeling, 15 dakikadan fazla sürmez. Duruma göre iki veya daha fazla seans yapılabilir. Seans aralıkları en az 1 ay olmalıdır. İşlem sonrası güneş kremi uygulanır. İşlemden sonra 1 haftaya kadar ciltte kızarıklık ve soyulma nedeni ile önceden planlanmalıdır.
nerede yaşıyosun? bu tarz asitli şeyler kışın yapılır çünkü asla güneş görmemesi lazım. İlla yapcam diyosan yüzüne pamukla sür 2 dk beklet ve suru suyla yıka sonra soyulmalar başlayacak gündüz vakitleri 2 saate 1 bolca güneş kremi sürmen lazım evde olsan bile. Yoksa iyice lekelenirsin.
pek çok kez Tca kullandım % 70 tca ile büyük bir dövmemi silmiştim deriyi soıyuyor izlerin tamamen silinmesi üç kullanımı ile mümkün oldu.
Tca Peeling Resm satış sitesi var bir Ecza Deposu oradan almıştım Set halinde Onarıcı krem vs. ile birlikte gelmişti gittigidiyor da da satıyor aynı ecza deposu
bacaklarım için kullanıcam help plz
Hangisi markasi ne
Sakın kullanma yakarsın yüzünü. bahsettigin şey kimyasal ve evde yapılması çok tehlikeli. sadece otuz saniye içinde yüzü yakıyo. sivilcelerden kurtulayım derken yüzünde derin izler bırakabilirsin. seanslarla ve ek cilt bakım ürünleriyle birlikte tedavi edilen bişey bu doktora gitmeni tavsiye ederim
Peeling sivilceli ciltler için asla önerilmez, maske, temizleme köpüğü, solüsyonlar sivilceli ciltler için daha uygun
Avene ürünlerine bakın. Biraz pahalıdır ama 1 haftada bile inanılmaz sonuçlar alabiliyorsunuz
vücut sivilcileri için bi önerin var mı bende asit düşünüyodum
sivilceli ciltler için avene nin hangi ürününü önerirsin?
@papatya016 asit yermeyebilir 30ml oluyor genelde asitler ama ceravenin büyük boy sivilceli ciltlere özel temizleme sabunu var. Onu kullanabilirsin kurutuyor gerçekten sivilceleri
25 ten rengin icin cok. 15 yap. 2 kullanimda tamamen gecer. Ve merhem kullan. Onerim madecassol ya da hametan
gardas doktora git kendin bisey yapma kalici iz olur yuzundekiler
Kendimi bildim bileli var zaten, doktorlarda çok fazla fiyat veriyor bende öğrenci olduğum için ödeyemiyorum o sebepten yoksa tabii en sağlıklısı doktor
Cilt doktoruna gidip düzenliye verdiği tedaviyi uyguladın mı
ben de batık izleri için bacaklarımda kullanmayı düşünüyorum deneyen ve bana gikir verevek yardımcı olacak biri varsa yazsın lütfen
Doktora gitsene kardeşim. Ya daha farklı bir hasar verirse
Keci sutlu sabun kullan fayda ediyo intten yararlarına bak gratiste bulabilirsin
Ben aha&bha kullanıyorum ve bu çok daha az zararlı. Tca çok güçlü bir peeling cildin kaldıramayabilir. Kullanmakta ısrarcıysan, güneş kremi kullanmaya çok özen göstermelisin.
bence klinikte yaptırın. Evde kendi başına yaptıranları görmüştüm daha fena olmuştu.
tca kimyasal peeling sivilce izleri için en fazla % 25 oranında kullanabilirsiniz. n11 gittigidiyor gibi yerlerden bulunabiliyor. daha yüksek oranda yüz bölgesinde kullanmanız uygun olmaz.
Bende düşünüyorum şems aslan a yatırcam uzman birinin yapması daha iyi
İyiki varsın bana öyle bir akıl verdin bir bilsen bir bilsen
Aynı bendede bunun gibi izler var. Kızarıklık seklinde, rozasea değilim ama egzama ve sivilcem var , çözdün mü cozduysen nasıl çözdün
Peeling kullanmamalısın
Yan etkisi çok fazla hiç girişmek derim
Kimyasal peeling yaptır 10 güne geçer
onu bunu boşver de insta var mı
sendede mi sakal yok
tca ne?
Kullandinmi acaba
Kullanmadim
Kendin yapma
Faydasını görürsün.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?