Yaklaşık 7ay önce pudra kullanmaya başladım. Zaten pudra dışında bir şey sürmüyorum yüzüme. Yüzüm pürüzsüz ve hiçbir iz vs yok. Pudrayı da mat göstersin diye kullanıyorum. Ama yeni yeni yüzümde garip izler çıkmaya başladı. Küçük izler ama sinir bozucu. Pudra mı zarar veriyor arkadaşlar. Siyahlık falan oluşuyor nasıl yok ederim ve pudra cilde zarar verir mi?pudra cilde zarar verir mi
Makyaj yapmayı çok seviyorum. Ama her zaman makyaj yapma havasında olmuyorum. Yine de yüzüm parlamasın diye matlaştırıcı pudra sürmeye çalışıyorum. Ancak pudra cildime zarar verebiliyor. Sadece pudranın değil genel olarak tüm makyaj malzemelerinin cilde zararları oluyor. Bu yüzden pudra zararlı mı? sorusunun cevabını verelim. Pudranın cilde olan zararlarını anlattıktan sonra bu zararları en aza indirmeniz için tavsiyeler vereceğim.
Pudra cilde zarar verir mi?
Yüze pudra sürmenin zararları
Pudranın cilde tabi ki zararları var. Özellikle direkt olarak cilde uygulayınca ciltte kötü bir etki yaratıyor. Yüze pudra sürmenin zararları en çok gözeneklere oluyor. Pudra gözenekleri tıkıyor ve nefes almasını engelliyor. Gözenekler doldukça büyüyor ve açılıyor. Gözeneklerdeki pudra iyi temizlenmezse zamanla siyah noktaya dönüşüyor.
Makyaj pudrası zararlı mı? sorunun ikinci cevabı ise şöyle. Pudra ciltteki yağı emiyor ve cildin kurumasına sebep oluyor. Bu yüzden ciltte kuruluktan kaynaklı pul pul döküntü meydana geliyor.
Üçüncü ise ciltte ölü derinin toplanmasına sebep olması. Pudra cilt üzerine birikme yapıyor ve ölü deri gibi soyuluyor. Bu yüzden pudra uygulamadan önce cildinizin çok temiz olması gerekiyor.
Pudranın cilde zararları bu şekilde. Şimdi de pudranın zararlı etkilerini azaltmak için neler yapılır ona bakalım.
Pudra sürmeden önce nelere dikkat edilmeli?
makyaj pudra zararlı mi?
Pudra sürmeden önce ve sürdükten sonra cildinizi temizler ve bakım yaparsanız pudranın zararlı etkilerinden kurtulursunuz.
Pudra sürmeden önce yüzündeki ölü deriyi temizlerseniz pudra cildinizde topaklanmaz. Bu yüzden peeling yapmalısınız.
Yüz temizleme ürünü ile cildinizi temizleyin ve cildinizi fazla yağdan arındırın.
Pudra sürmeden önce yapmanız gereken son iş ise nemlendirici uygulamak. Cildinizi güzelce nemlendirirseniz pudra cildinizi kurutmaz.
Pudrayı cildimizden nasıl temizlemeliyiz?
makyaj pudra zararlı mi?
Pudra gözeneklere dolacağı için derinlemesine bakım yapmakta fayda var.
Öncelikle makyaj temizleme suyu ile pudrayı çıkarın.
Ardından yüz temizleme jeli ile yüzünüzü yıkayın. Ardından peeling uygulayın.
Sırada maske uygulamak var. Derinlemesine temizlik sağlayan bir maske uygulayabilirsiniz. Kil maskesi yapmanızı tavsiye ederim.
Ardından cildinize gül suyu sürün. Gül suyu tonik görevini görecektir. Ayrıca ciltte kalan son kalıntıları temizler. Cilde ferahlık verir ve yatıştırır.
En son da cildinize uygun bir nemlendirici ile yüzünüzü nemlendirin.
Pudra nasıl uygulanır?
makyaj pudra zararlı mi?
Pudra toz bir ürün olduğu için doğru şekilde kullanılmaz ise yüzde pütür pütür bir görüntüye sebep olabilir. Öncelikle fırçanızı pudraya dik bir şekil tampon hareketler ile dokundurun. Daha sonra fırçanın üzerinde fazla ürün kalmaması için fırçayı silkeleyin. Ve fırçayı tampon hareketler ile yüzünüze uygulayın. Bir de baking dediğimiz pudra sürme uygulaması var. Bunda ise fırçaya bol miktarda ürün alın. Fırçayı silkelemeden yüzünüze tampon hareketler ile uygulayın. Yüzünüzde bol miktarda pudra görüntüsü kalacak. Birkaç dakika bu şekilde bekleyin. Ardından temiz bir fırça ile yüzünüzdeki fazla pudrayı süpürün.
Her tür makyaj malzemesi gözenekleri tıkayacağından, kimisi daha çok kimisi daha az, siyah nokta yapar zaten cildin pürüzsüzmüş pudrayı da bırak yağ alıcı kağıtlar var blotting paper diye onlardan al T bölgen yağlandıkça parladıkça onunla halledersin gün içinde
cildine uygun kremler başka altını çiziyorum krem den başka herşey zararlı leke oluşturucu kimsallardir bunu unutma.. kozmetikticiyim iyi bilirim.. pudrayi bırak gece yatmadan limon suyuyla pling yap ve cildine uygun keremini sur yat lekerin yok olur...
Makyaj pudrasını diyorsan, bilemiyorum ama talk ve bebek pudraları zararlı kanserojen o yüzden belki makyaj pudraları da zararlı olabilir. Neyden yapıldıklarını bilmiyorum. İçeriği önemli. -Gecen bol olsun.-
pudra tek başına en fazla cilt kuruluğu yapar. fondöten kadar zararlı da değil bir süre sonra ciltten uçtuğu için gözenekleri kapatmaz yani nedeni başka bir şeydir muhtemelen
Zaten makyajı hiç önermem. Yüzünü doğal veya dove sabunla yıkayabilirsin ve bunu yaparken doğal süngerlerle masaj yaparcasına minik dairesel hareketlerle yıkarsan gözenekler açılı, ardından nemlendirici ya da badem sütü kullanabilirsin...
En İyi Görüş