Sir ağda yüzümü tahriş etti ne yapmalıyım?

Merhaba arkadaşlar. Cuma günü akşam üzeri yüzüme sir ağda yaptıktan sonra cildim çok kızarmış ve yüzümün bazı bölümlerinde küçük küçük deri yüzülmeleri meydana gelmişti. Yüzümde iz kalır diye çok korkmuştum hemen doktora gitmek istiyordum fakat haftasonu olduğu için doktora gidememem sonucunda çareyi internette aradım. Benimle aynı sir ağda sorununu yaşan kişilerin sorularına gelen cevaplar sonucunda Silverdin ve Hametan adlı kremlerin çok geçmesinden dolayı (bizim evde de bulunuyordu) 2 gün geçici olarak onları kullandım. Pazartesi sabahı ilk işim bir cildiyeye görünmek oldu. Sir ağda sonucunda ne yapmamız gerektiğini , ne kadar sürede geçtiğini ve doktorumun bana verdiği ilaçları aşağıda sizlerle paylaşacağım.
Güncellemeler
+1 yıl
İZ KALIR MI?
Yüz bölgesi çok hassas bir deriden oluşmaktadır. Bu yüzden sir ağda sonrasında oluşan problemleri tetiklemesi olası olan tonik, jel, losyon gibi ürünleri kullanmayın ve yüzünüze dokunmayın. Silverdin ve Hametan gibi başarılı kremleri geçici olarak kullanabilirsiniz ama mutlaka bir cildiye doktoruna gitmenizi tavsiye ederim. Ayrıca güneşten olabildiğince uzak durmaya çalışın. Mutlaka dışarıya çıkmanız gerekiyorsa güneş kremi sürmeden veya şapkasız çıkmayın. Sonucunda iz kalmayacaktık
Güncellemeler
+1 yıl
NE KADAR SÜREDE GEÇER?
Kremlerinizi düzgün kullanırsanız bir hafta sonrasında cildinizde bir şey kalmayacaktır.
DOKTORUMUN BANA VERDİĞİ KREMLER NELER?
- Locoderm (30g)
kullanım: 1 hafta boyunca günde bir defa
- Fucidin (20g)
kullanım: sabah 1 akşam 1
- Coresatin (bu kremi doktorum kendi odasından çıkartıp bana vermişti. "Fungicidal barrier cream" olarak geçen bu krem deri üzerinde bariyer oluşturarak yitirilen nem dengesini korumaya yardımcı oluyormus.)
kullanım: günde 2-3 defa
Sir ağda yüzümü tahriş etti ne yapmalıyım?