Birkaç gün önce Palette Deluxe 10.1 aldım. Açıcı almak istemedim çünkü daha evvel saçımı birkaç kez açmıştım. Bilmeyenler için; 10.1 açık küllü sarı rengi. Daha sonra internette okuduklarım üzerine koleston yoğun renk açıcı almaya karar verdim. Lakin hiçbir yerde bulamadım. Kuaföre gitmek istemiyorum ve gidecek vaktim de yok. Bende yine Palette markasının 10.0 açıcı etkili papatya sarısını aldım. Bugün onu uyguladım ve turuncumsu bir sarı oldu. Resimdeki rengin hafif açığı pek turuncu diyemem. Dipten uyguladım boyayı ve baya açıldı. Hiç açıcı uygulamadan yarın Palette 10.1'i uygulasam tutar mı sizce? Çiğ yumurta sarısı gibi olacak saç diyor bloglardaki deneyimli bayanlar. Saçım şu an tam olarak çiğ yumurta sarısına yakın hatta belki tam olarak çiğ yumurta sarısı :D Fikirlerinizi alayım :) (1 seneye yakın bir süredir saçlarımı kuaföre boyatmıyorum sarı çok yoruyor dinlendiriyordum haliyle kendi doğal rengine dönmüştü uçları fotoğraftaki sarıydı dipten uygulayınca turunculuk oldu. Daha önce Palette papatya sarısı kullananlar var mı?Palette papatya sarısı
Palette papatya sarısı kullananlar var mı, yardımcı olur musunuz?
Sarı saç renkleri mutlaka öncesinde açıcı gerektiriyor. Direkt olarak koyu saçlara uygulandığında tucunculuk, doreliklerle karşılaşılabiliyor. Fakat istenilen tonu, yani boya kutusu üzerindeki tonu tutturmak için öncesinde saçlara açıcı uygulamak gerekiyor.
Palette 10.0 papatya sarısı
Palette 10.0 papatya sarısı
Palette 10-0 açık papatya açıcı etkili bir saç boyası. Saçları 2-4 tona kadar açabiliyor fakat bir açıcı değil. Açıcı kadar platin bir renk elde etmeyi beklememeniz gerekir. Normal saç tonunuzun 2-4 ton açığını elde edebilirsiniz ancak. Muhtemelen senin saçların da kumraldan daha koyu bir renkti.
Palette Deluxe 10.1 Küllü Kumral
Palette Deluxe 10.1 Küllü Kumral
Palette Deluxe 10.1 Küllü Kumralın da 4 tona kadar açıcı etkisi mevcut. Papatya sarısı uyguladığın saçlarını bir süre dinlendirdikten sonra bu saç boyasını uygulayabilirsin. En azından turunculuk yerini küllü tonlara bırakacaktır. Fakat yine saçlarında boya kutusu üzerindeki gibi çok açık bir ton elde etmeyi beklememelisin.
Sarı saçlarda rengi tutturmak için ne yapmalı?
Açıcı etkili saç boyaları saç renginin birkaç ton açılmasını sağlıyor fakat açıcı yerine geçmiyor. Açık tonlarda saçlara ulaşmak istiyorsanız, saçlarınıza mutlaka açıcı uygulamanız gerekmektedir. Açıcı uygulaması da boya uygulaması kadar basittir ancak saçların yanma riski olduğundan bekleme süresi iyi ayarlanmalıdır.
Saç açıcı ne kadar bekletilir, nasıl uygulanır?
Saçların tüm kısımları aynı tonlarda açılması için açıcı saçlara düzgün yedirilmeli, hızlı bir uygulama şekli tercih edilmelidir. Açıcı tüm saça uygulandıktan sonra poşet ya da streç film yardımıyla saçın hava alması engellenmelidir. Hava almayan saç daha kolay açılacaktır. Saçlarınızda bir noktaya kadar sıcaklık hissetmeniz normaldir. Açıcıyı saçlarınızda 20-30 dakika arası bekletmeniz gerekmektedir. Fazlası saçlarınızın yanmasına, yıpranmasına sebebiyet verebilir.
Açıcı uygulamasından sonra saçlarınızı mor şampuanla yıkarsanız doreliklerin önüne geçer, daha küllü bir ton elde edebilirsiniz.
En İyi Cevaplar