Kardeşimin saçları belinde ve ince kıvırcık sürekli topuz yapıyordu duşa girmeden önce saçını açmaya çalıştı açamadık yaklaşık 4 saat uğraştık her şeyi denedik tam enseden top gibi olmuş açılmıyor böyle bir şey görmedim ya sinirlerim bozuldu 😑 kesilecek diye ağlıyor nazar değdi resmen hiç mi yöntemi yok? Yumak gibi olmuş, keçeleşmiş saç nasıl açılır?düğüm olmuş saç nasıl açılır
Selam :) Kardeşinin derdine derman olmaya geldim :) Ağlamasına ve saçının kesilecek diye korkmasına hiç gerek yok. Keçeleşmiş saç nasıl açılır sorusunun cevabı bende :) Özellikle uzun, ince telli ve kıvırcık saçlarda keçeleşme problemiyle çok sık karşılaşılır. Bu tip saçlar özellikle banyodan sonra dolanır ve yumak haline gelir. Keçeleşmiş saç bakımı oldukça zordur.
Keçeleşmiş saç nasıl açılır?
keçeleşmiş saç nasıl açılır
Öncelikle duşta ve duştan sonra saçın keçeleşmemesi için yapılması gerekenlere odaklanalım.
Duşta saçınızı şampuanlarken katlayarak yıkamak saçın karışmasına sebep olur. Bu yüzden kaşınızı sert hareketler ile değil, yumuşak hareketlerle parmak uçlarınız ile nazikçe yıkayın.
Duşta son durulama suyuna limon suyu veya sirke ekleyerek hem saçlarınızın karışmamasını hem de parlak olmasını sağlayabilirsiniz.
Duştan çıkarken saçınızı havlu ile sararken kafanızı eğerek sarmayın. Böyle yaparsanız saçlarınız katlanır ve karışmasına sebep olur.
Karışan saçları açmak için kolay tarama spreyleri oldukça işe yarıyor. Spreyi saçın karışan yerlerine sürdükten sonra iri dişli bir tarakla ile tarayabilirsiniz.
Düğüm olmuş saç nasıl açılır?
düğüm olmuş saç nasıl açılır
Keçeleşmiş ve düğüm olmuş saçlardan kurtulmak için birçok doğal yöntem mevcut.
Birinci yöntem karbonat kullanmak. Duşta saçınıza uyguladığınız bakım kremini avucunuza alın. İçine 1 tatlı kaşığı karbonat koyarak karıştırın. Saçınızın keçeleşmiş bölgelerine uygulayın. İri dişli bir tarak ile saçınızı tarayın Ardından saçınızı nazikçe şampuanlayın ve uçlarına tekrar krem uygulayın.
İkinci yöntem ise zeytinyağı kullanmak. Saçınızın karışan kısımlarına zeytinyağı sürün 1 saat kadar bekletin ve iri dişli bir tarakla tarayın. Ardından saçınızı nazikçe şampuanlayın. Uçlara bakım kremi uygulayın.
Keçeleşmiş saç bakımı için maske önerisi var mı?
Keçeleşmiş saç bakımı
Keçeleşmiş saç bakımı oldukça zordur. Bunu kolay hale getirmek bizim elimizde. Hindistan cevizi yağı her saç tipinde olduğu gibi keçeleşmiş saçlar için de harika. 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağını tüm saçınıza dipten uca uygulayın. 1 saat beklettikten sonra iri dişli bir tarak ile tarayın. Daha sonra duşa girin. Hindistan cevizi yağı maskesi ince telli ve kıvırcık saçların daha yumuşak ve güçlü olmasını sağlar. Bu sayede saçın keçeleşmesinin önüne geçilmiş olunur.
Delireceğim aynısı şu an benim başıma geldi belime kadar gür saçım akşam duş aldım taradım zaten hava sıcak hafif kuruladım yattım. Az önce bir kalktım saçım enseden 3 yerden kocaman kocaman yumak olmuş kupkuru kesinlikle açılmıyor sanki biri uyurken saçlarımı almış yapıştırmış birde press yapmış birdaha açılmasın diye. İnanmazsınız ama belime düşen zar zor 1-2 tel saç var. Kafayı yicem bakımları herzaman yaparım sadece değişen hiç bir şey yok ama çeşme suyu dün fazlasıyla klor kokuyordu sudanmı oldu acaba. Yarın sınav görevim var. Öğretmenim. Biri ne yapabilirim yardım etsin. Bu şekilde ne kuaföre giderim nede sokağa çıkarım. Saçıma herkes ay ne güzel ne kadar gür up uzun kendi saçınmı diye diye nazar değdirdi galiba zeytinyağla masaj yaptım urbanın aşırı yıpranmış saç icin az önce 1 kutu maskeyi özellikle yumak olan yerlere yedirdim üzerine saç kremi yedirdim boneyi taktım bekliyorum. İnternete yazıncada burası çıktı. Lütfen biri okuyor olsun. Saçım sağlıklıydı düne kadar 1 santim dahil kesmem zaten 3 ayda bir uclarını aldırıyorum. Ne oldu anlamadım 😢😢😢😢😢
Öncelikle saç açıcı sprey dene. İşe yaramazsa saç kremi ile saçını yıkayın saçı kesinlikle kurutmadan yavaş yavaş ayırabildiginiz kadar örgü için ayırın sonra saçı ör ertesi gün aç ve biraz daha ıyj olur ise yarar gibi
Bitanem benimkiside oyle oluoduu. Simdi hergun tariyorumm uyumadan. Sey yapsin. Jilet ile toplanan yere surtsun. Sonra tarakla o bolgeyi tarasin o toplanan saclar cikacak. Yaptiktan sonra haber et
4
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
İnan denemedigimiz şey kalmadı kuaföre geldik kestiler artık:/
Biraz kurtardılar dipten değilde az omuz izasinda ama psikolojisi fena durumda bunada şükür saçı görsen varya aşırı güzel saçları vardı her gören çok güzel diyodu şimdi gitti güzelim saçlar :(
Ahhh delikizzzzz :) tuh yaaa keske erken gorseydimm sorunu, bnimkileri o sayede kurtariodummm. Amann bak artik saclarina iyi baksin guzel guzel tarasinn
Benimde öyle oldu bir kaç gün taramadığım için çok dökülüyo geven gibi oldu nasıl çözücem bilmiyorum inşallah işe yarar jileti dolaşan yeremi sürtücem sadece nasıl yapıcam
Delireceğim aynısı şu an benim başıma geldi belime kadar gür saçım akşam duş aldım taradım zaten hava sıcak hafif kuruladım yattım. Az önce bir kalktım saçım enseden 3 yerden kocaman kocaman yumak olmuş kupkuru kesinlikle açılmıyor sanki biri uyurken saçlarımı almış yapıştırmış birde press yapmış birdaha açılmasın diye. İnanmazsınız ama belime düşen zar zor 1-2 tel saç var. Kafayı yicem bakımları herzaman yaparım sadece değişen hiç bir şey yok ama çeşme suyu dün fazlasıyla klor kokuyordu sudanmı oldu acaba. Yarın sınav görevim var. Öğretmenim. Biri ne yapabilirim yardım etsin. Bu şekilde ne kuaföre giderim nede sokağa çıkarım. Saçıma herkes ay ne güzel ne kadar gür up uzun kendi saçınmı diye diye nazar değdirdi galiba zeytinyağla masaj yaptım urbanın aşırı yıpranmış saç icin az önce 1 kutu maskeyi özellikle yumak olan yerlere yedirdim üzerine saç kremi yedirdim boneyi taktım bekliyorum. İnternete yazıncada burası çıktı. Lütfen biri okuyor olsun. Saçım sağlıklıydı düne kadar 1 santim dahil kesmem zaten 3 ayda bir uclarını aldırıyorum. Ne oldu anlamadım
Keçeleșmiș yumak gibi bir saç ilk önce ılık bir su ile yıkayın, ardından saç kremi sürün yumuşak tutar ve ucu yumuşak bir taraf ile yavaş yavaş tarayın açılacaktır. Hızlı tararsanız eğer, saç derisinde kopma, acı hissedebilirsiniz dikkatli olun..
Ay hiç hatırlatma bir kere bana da olmuştu elimle tek tek telleri çıkarmayı denedim ( yoldum ) sonra biraz ayrıldıktan sonra şampuanı yukarıdan aşağıya saçı düzleyecek şekilde sürüyorsun sonra da tarakla taramaya çalışıyorsun ama sana taviye kökünden tutup öyle tara çok acıyor çünkü onu hallettikten sonra o tutamı bütün saçla beraber tara. Kolay gelsin size işiniz zor...😊
En İyi Cevaplar